🐈 Maine Coon Care - TOP 7 Sadržajne značajke

Značajke skrbi Maine Coon

Svatko tko je barem jednom mislio da ima takav zgodan muškarac kao Maine Coon, pomislio je i kakva bi to briga trebala biti. Stoga, ovaj članak će biti rečeno o tome što bi trebao biti briga za Maine Coon.

sadržaj

 • Hrana kao jamstvo zdravlja Maine Coon
  • Prirodna hrana
  • holistički
  • Super Premium klasa
  • Premium klasa
  • ekonomija
 • Značajke njege i održavanja Maine Coon
  • 1. Maine Coon Wool
  • 2. Oči Maine Coon
  • 3. Maine Coon Oral
  • 4. Briga o zubima smanjuje se na nekoliko točaka:
 • 5. Njega za Maine Coon ušima
  • Za brigu o ušima Maine Coon trebat će vam dvije stvari:
 • 6. Njega Maine Coon
  • 7. Način skrbi za kandže:
  • Što još treba brinuti za Maine Coon?

Hrana kao jamstvo zdravlja Maine Coon

Prehrana i održavanje Maine Coona usko su povezani, ova su dva pojma neodvojiva jedni od drugih. Vrlo je važno da od mačaka Maine Coon mačići dobiju potrebne tvari u odgovarajućoj količini. Uostalom, nije trivijalan, ali kvaliteta hrane ključ je budućeg zdravlja.

Njega i hranjenje Maine-Coon mačke utječe na kvalitetu vune, cjelokupno zdravlje, razvoj i rast.

Maine Coon, kao mačka bilo koje druge pasmine, može se hraniti ili prirodnom hranom (popularno nazvanom "naturalka") ili hranom za proizvodnju ("spremna" hrana).

Nema razloga raspravljati o tome je li bolja ili lošija, onda svaki uzgajivač odlučuje za sebe što je najbolje za njegu i održavanje. Međutim, općenito je prihvaćeno da je naturalka korisnija i bolja. Stoga, za početak, razmislite o tome.

© shutterstock

Prirodna hrana

 • govedina, Predstavlja sve članke i gotovo su sve mačke prikladne, uključujući Maine Coon. Ova vrsta delikatesa može se dati sirovo i kuhano. Ako želite hraniti sirovu govedinu vašeg ljubimca, morate ga prethodno zamrzavati najmanje tri dana. Tek nakon toga možete biti potpuno sigurni u odsutnosti parazita. Bilo koje meso treba dati u komadiću, komadi trebaju biti veličine prema dobi. Punjenje je potpuno isključeno, organizam mačke jednostavno to ne percipira.
 • piletina, Pileći se također često koristi u prehrani Maine Coon. Istina, za razliku od govedine, može se dati isključivo u kuhanom obliku. Od sirovih piletina može biti uzrujan trbuh i općenito gubiti rad probavnog trakta. Općenito, potrebno je pogledati reakciju kućnog ljubimca, alergijska reakcija na piletinu nije neuobičajena.
 • zec, Meso zečje je rezidualna prehrana, stoga je prikladna za mačke.Moguće je dati kunić, kao i piletinu u kuhanom obliku. Često mačke vole kroliatinu i dobro se toleriraju.
 • puretina, Turska dojka također će biti korisna za Maine Coon. Ona, poput piletine, mora biti kuhana. Alergijske reakcije su rijetke.
 • Zabranjeno meso, Svinjetina, janjetina, guska, patka i tako dalje. Sve je to strogo zabranjeno! Nikad, u bilo kojem obliku, i pod kakvim izgovorom ne smijete davati masnoće mačkama! Takva hrana je vrlo destruktivna za mačje gastrointestinalni trakt. Lako je probiti probavu, i vrlo je teško oporaviti!
 • jaja, Bolje je davati žumanjak kuhanog kokošjeg jaja, to je mnogo sigurnije od sirove. Tučnjave jaja također se mogu dati sirovi.
 • Fermentirani mliječni proizvodi, Rezan sir, kefir, kiselo vrhnje, krema 8-10%. Svi ti proizvodi mogu se dati i dobro će nadopuniti hranu Maine Coon. Međutim, mlijeko nikad ne treba dati! Heljda. Vrlo korisno kašu. Davanje, kao i svi biljni proizvodi u čistom obliku, nemoguće je. Heljda je najbolje pomiješana s kuhanim mesom. Sirovi proizvodi od mesa nisu miješani. Nije preporučljivo za mačke s bijelom bojom.
 • riža, Ne manje korisno žitarice. Međutim, potrebno je temeljito oprati škrob.
 • Mrkva i repa, Međutim, korisni aditiv, kao i heljda za svijetle boje, nije prikladan.
 • Travnjaci za mačku, Ili posebna biljka ili sadnice žitarica. Vrlo zdravo jelo.
 • Masti biljne masti, Biljna ulja nisu prikladna za hranjenje mačaka pa se ne mogu dodati u prehranu. Strogo je zabranjeno Maine Coon dati hranu "iz stola"! Slatko, začinjeno, slano. Sastavio je sve.
 • Proizvodna hrana za njegu i održavanje, Kao što smo rekli, važan dio njege je prehrana. Ako nemate vremena kuhati prirodnu hranu, ta je opcija za vas.

holistički

Slogan za ovu klasu zvuči nešto poput "skupo, ali vrijedno toga". U usporedbi s holističkim, pa čak i prirodnim gubitkom hrane. Uostalom, ova vrsta hrane je napravljena isključivo od visoko kvalitetnih proizvoda, znanstvenici su razvili idealne razmjere svih tvari koje su tako nužne u skrbi o Maine Coon.

© shutterstock

Uzimaju se u obzir sve fiziološke osobine životinja, moguće je odabrati hranu prema dobi i potrebama, što će osigurati pravilnu njegu i održavanje.

Meso u hrani ove vrste nije samo prisutno, već je najviše kvalitete i prolazi mnogo provjera.Meso koje se koristi za holisti prikladno je čak i za ljude.

Nema "otpada", "nusproizvoda" i "zamjenskih". Sve je isključivo prirodno i strogo izrečeno u sastavu, Njega i održavanje Maine Coona s takvom prehranom bit će vrlo jednostavno. Uostalom, mačić neće imati problema sa zubima, vunom i gastrointestinalnim traktom.

Što nije u holistici, osim mesa slabije kvalitete? Ne sadrže kemijske konzervanse, elemente za boju, soje, škrob i gluten, komponentu koja sadrži celulozu. Svi ovi "proizvodi" su potrebni za volumen i nešto punjenje sastava proizvoda, što nepovoljno utječe na stanje mačića. Aromatski aditivi su također isključeni.

Ova klasa hrane pripada zrnu, a uglavnom je bjelančevina, a sadržaj je ne manji od 80%.

Super Premium klasa

Razina probavnog trakta Maine Coon normalno reagira na super premium hranu. Međutim, nije dobro kao holistički za njegu i zdravlje probavnog trakta. Sadrži visoko kvalitetne sirovine, a postotak ne smije biti manji od 40.

Imaju široku paletu proizvoda. Sadrže gluten, kukuruz i tako dalje. Ali to ne možeš nazvati stvarno lošim. To je takav plan prehrane koji je prisutniji na policama trgovina kućnim ljubimcima.

Premium klasa

Ovo je križ između "super" i "gospodarstva". Kvaliteta proizvoda veća je od gospodarstva, ali je nutritivna vrijednost ispod premije. Neželjeno je brinuti se za životinje.

ekonomija

Najgora stvar koja se može ponuditi kao preporuka za brigu o Maine Coonu.

Ovaj je feed lošiji od "hrane iz stola". To će zasigurno dovesti do zdravstvenih problema i rane smrti životinje. Takve vrste uključuju dobro poznate Whiskuhe, friskas i tako dalje. Općenito, ova kategorija nije prikladna za njegu i prehranu.

© shutterstock

Međutim, kako biste mogli odabrati kao feed, morate to zapamtiti prirodni i gotovi proizvodi ne mogu se miješati, Morate odabrati jedan. Jedini način za postizanje pozitivnog rezultata od njege i njege ljubimca.

Značajke njege i održavanja Maine Coon

1. Maine Coon Wool

Svatko tko je vidio luksuznu i padajuću kosu Maine Coona, odmah počinje misliti i nije li teško skrbiti za takvu ljepotu? Reći da ne treba pomoć Maine Coona bit će lažna laž. Da, vuna ove pasmine ne zaluta u prostirkama, ne diže se tijekom cijele godine u drobinama. Ali češljanje Maine Coon će.

Skrb vune sastoji se od kupanja i primjene.Zapravo, to je sve. Kopiranje će imati dva ili tri puta tjedno. U sezonskom razdoblju molting (i ovo je jesen i proljeće) češće.

Oprati i kućni ljubimac, to je važan dio skrbi. Iako je vuna ove pasmine prilično "mrvljava", ali svejedno, ako zanemarite postupke kupanja, ona će se držati zajedno i oblikovati "čaše", što općenito neće ukrasiti izgled kućnog ljubimca.

Šamponi trebaju biti korišteni samo za mačke i poželjno je odabrati za dugotrajne pasmine. Takvi šamponi sadrže tvari za kondicioniranje koje olakšavaju češljanje Maine Coona i dovode ga u božanski oblik.

Što se tiče chesky, onda za njegu vune treba Pukhoderka. Pogotovo u razdoblju moltinga u proljeće. Maine Coon "baca off izolacija", i sukladno tome poddlaka će biti posvuda.

Međutim, ovo nije najčešća pasmina. Ista perzijska mačka, mnogo više molt i uzrokuje mnogo više problema svojim vlasnicima u pogledu skrbi.

2. Oči Maine Coon

Njega za očima zdrave mačke obično ne uzrokuje probleme. Zdrave oči ne bi trebale protjecati, vodu i imaju bijele ili bilo koje druge specifične naslage u boji.

Dovoljno je kontaktirati bilo koju trgovinu za kućne ljubimce i bit će vam ponuđena puno losiona, proizvoda za njegu i higijene očiju. Svi su alati jednostavni za upotrebu.Jednostavno se primjenjuju na pamučni bris, koji blago obriše oči. Postupak bi trebao biti idealno dnevno.

Vrlo je važno organizirati njegu i održavanje mačića Maona Coona. Odvojena njega zahtijeva organe vida. Uostalom, mačići često imaju suzu. Može biti jednostavna alergija ili nešto ozbiljnije. Na primjer, zarazne ili virusne bolesti se manifestiraju.

© shutterstock

Stoga, morate pažljivo pratiti oči tijekom života Maine Coon, ali osobito usko u djetinjstvu.

3. Maine Coon Oral

Značajke njege Maine Coon u dijelu usne šupljine svode se na neupitne postupke.

To nije čudno i možda čak i neočekivano za neke, ali mačke i četkaju zube, ovo je vrlo važan dio skrbi! Da biste to učinili, upotrijebite posebnu pastu za zube. Također na prodaju možete naći meku četkicu za zube.

4. Briga o zubima smanjuje se na nekoliko točaka:

 • Svakodnevno čišćenje.
 • Najmanje dva puta tjedno za ispitivanje usne šupljine zbog prisutnosti karijesa, plaka i drugih anomalija.
 • Za sve abnormalnosti redovito treba provjeravati mačiće do 6 mjeseci.Sve zbog promjene zubi od 3 do 5 mjeseci, a nove su u porastu.
 • Potrebno je davati čvrstu hranu (na primjer, suhu hranu) i igračke, tako da ih Maine-Coon može njuškati, čime bi se očistila ploča.

5. Njega za Maine Coon ušima

Kako se brinuti za Maine Coon na dijelu ušiju? I ovdje, ništa komplicirano. Glavna stvar koju treba zapamtiti je da ne bi trebalo biti sedimenta u ušima, uši bi trebale biti čiste, ružičaste.

Ako postoji krv, tekućina ili crna plaketa, onda je to razlog da posjetite veterinara. Uobičajeno, domaće mačke nemaju ništa u ušima nego prirodne sekrecije (sumpor).

Crna plaka može biti dokaz ušnih grudi. Pogotovo ako mačka ogrebotine uši.

Za brigu o ušima Maine Coon trebat će vam dvije stvari:

 • Pamučne jastučiće.
 • Krema za čišćenje ušiju. Ovaj alat prodaje se u trgovinama za kućne ljubimce.

Bolje je ne koristiti pamučne pupoljke, jer jedan krivi potez na vašem dijelu ili na dijelu vašeg ljubimca i on će se ozlijediti.

Uši se pregledavaju tjedno ili češće ako im Maine-coon pokazuje "poseban interes". Na primjer, ogrebotine.

© shutterstock

6. Njega Maine Coon

Kao što svi znaju, mačke trebaju mljeti svoje kandže, tako da vlasnici koji vole svoj namještaj i pozadinu kupuju pletene šavove za svoje kućne ljubimce. Međutim, to nije sve.

Maine Coon treba redovnu manikuru. Veterinarski ljekarne i trgovine za kućne ljubimce nude ovu posebnu mačju škare.

Poput mnogih drugih postupaka, Maine Coon bi se trebao poučiti da pandže od djetinjstva. Uostalom, ovaj postupak, iako bezbolan, ali ne i vrlo ugodan za mačke.

7. Način skrbi za kandže:

 • Lagano pritisnite na stopalu, "iscijedi" kandžu.
 • Pogledajte kandžom u dobrom svjetlu, vidjet ćete da postoji transparentan dio (slobodni rub) i dio koji ima ružičastu boju.
 • Potrebno je pažljivo odrezati prozirni vrh čavala uz pomoć mačjih škara. U ovom dijelu krvnih žila ne može utjecati! Bolje je rezati manje nego ozlijediti.
 • Nakon postupka možete staviti posebne silikonske kape. Prodaju se u trgovinama za kućne ljubimce i nazivaju se "anti-scratch". To je osobito vrijedno za obitelji s djecom ili za vlasnike tvrdoglavih Maine Coona koji ne prepoznaju trakasti remen kao takav.

Što još treba brinuti za Maine Coon?

Uz sve navedeno, potrebna vam je "oprema" za Maine Coon. Naime, pladanj, zdjele, igračke, kogtetochka.

Ali ako je jasno sa zdjelama i sve drugo, onda na dijelu ladice vrijedi reći nekoliko riječi. Maine Coon prvenstveno je velika i dimenzionalna mačka. Stoga, odaberite ladicu treba biti u početku velika. U malom ladicu, mačka će jednostavno biti neugodno hodati i on može odbiti upotrijebiti ga. Treba razmisliti o tome.

Cats bilo koje pasmine i osobito Maine Coon, treba pravovremeno cijepiti. Također je dio njege i brige. Cijepljenje se obavlja prema rasporedu koji će vas o tome obavijestiti uzgajivač ili veterinar.

Redovito koristite sredstva od buha i crva. Postoje univerzalni lijekovi, na primjer, kao što je "Stronghold". Moraju se koristiti strogo u skladu s težinom i dobi Maine Coon. Oni oslobađaju jednu aplikaciju od crva, buha i krpelja.

Nadamo se da je naš članak bio od pomoći!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: