🐈 Mačke za šišanje: majstor, kod kuće

Značajke pastirskih mačaka kod majstora i kod kuće

Mačke za šišanje – važan postupak, koji se mora odgovoriti odgovorno. Omogućuje vam uklanjanje krzna od vune koja uzrokuje razvoj kožnih bolesti kod mačaka, kao i uklanjanje viška vune u kući. Životinje reagiraju negativno na električni stroj, uzrokuje strah i paniku u njima. Zato je zadatak vlasnika stvoriti najudobnije uvjete za ljubimca. Prije nego što se prijavite za zapovjednika, morate se pobrinuti za njegovu profesionalnost. To nije uvijek moguće, tako da se neki vlasnici žale da se rane pojavljuju na koži kućnih ljubimaca nakon što je uklonjena kosa. Postoji i alternativa mačkome majstoru – samo-uklanjanju kose za kućne ljubimce kod kuće.

 • 1. Postupak
 • 2. Kućni ljubimci

Provesti postupak

Neki vlasnici imaju vrlo negativan stav prema rezanju dlake u kućnim ljubimcima. Međutim, veterinari su u prilog ovome postupku:

 1. 1. Dobivene krivulje. Mnogi vlasnici loše su češljao životinjsku kosu, zbog čega su oblikovali prostirke koje treba ukloniti.
 2. 2. Alergija, bolesti gornjeg dišnog sustava u vlasniku mačke. Uzgoj mačaka pomaže alergije i astmatičare kako bi se izbjegle okidače – čimbenici koji uzrokuju gušenje.
 3. 3. Pod tepih se formiraju štetni mikrobi koji uzrokuju neugodnosti ljubimcu. Mačka se pokušava riješiti kose i pandže koje vrebaju kožu, uzrokujući ozljede.

Ako je osoba svjesna potrebe za šišanjem, onda se suočava s izborom između odlaska na gospodara ili provođenja postupka kod kuće. Prednost prve mogućnosti je da osoba koja to profesionalno radi uklanja vunu. Rizik od ozljede životinje je smanjen, jer majstor pouzdano radi koristeći profesionalne alate. Ali nije uvijek moguće pronaći kompetentnu osobu koja garantira savršeni rezultat. Stoga se neki vlasnici boje dati svoje kućne ljubimce u ruke stranca i pokušati sami odrezati kosu na životinju. Učinite to dovoljno jednostavno, ako slijedite preporuke.

U prosjeku, šišanje traje 1-1,5 sati, ovisno o stanju kaputa i ponašanju kućnog ljubimca tijekom postupka.

Prvo morate pripremiti:

 • Mekani otoman, jastuk ili stol na kojem će se mačka osjećati ugodno.
 • Češalj.
 • Škare za obradu teško dostupnih mjesta.
 • Stroj za njegu mačaka. Možete ga kupiti u trgovini za kućne ljubimce.
 • Vodikov peroksid. Ona obrađuje rezove.

Opis postupnog postupka:

 1. 1. Prilikom prve frizure, najbolje je koristiti pomoć osobe koja će lagano staviti mačku na svoju stranu i držati ga na svojim udovima. Ako se mačka agresivno ponaša, kako bi se izbjegle ozljede, preporučljivo je nositi plastični ovratnik. Moramo stalno razgovarati s kućnim ljubimcem, nježno i nježno postupati, tako da on nije nervozan.
 2. 2. Šišanje bi trebalo početi sa strane, postupno se kreće prema leđima i trbuhu. Moramo raditi s povjerenjem, jer kućni ljubimci osjećaju strah i uzbuđenje njihovih vlasnika.
 3. 3. Tijekom postupka, školjke koje se teško uklanjaju pisaćim strojem oštećuju se škarama.
 4. 4. Kako biste izbjegli rezanje, pažljivo zategnite kožu životinje.
 5. 5. Glava, šape na krajevima i rep obično ostaju netaknute. Na tim mjestima teško je rezati vunu kod kuće.
 6. 6. Nakon dovršetka kućnog ljubimca potrebno je kupati i sušiti.

PreporučeniKako odabrati pasta za zube za mačke i četkati zube vašeg ljubimca?

2Zatvorite krave za ljubimce

Ptice mačaka uklanjaju se s posebnim rezačem za nokte. Kako bi se izbjegle ozljede, potrebno je najprije proučiti strukturu kandži životinje. Sljedeća slika prikazuje liniju rezanja. Ako dodirnete pulpu s krvnim žilama, krv će teći. U tom slučaju rana mora biti tretirana vodikovim peroksidom, inače će doći do upale.

Struktura ptičje mačke

Slijed aktivnosti:

 1. 1. Stisnite šapu između prstiju i palca kako biste dobro vidjeli liniju rezanja.
 2. 2. Klijenti su okomiti na kandžu. To je nužno radi izbjegavanja stratifikacije kandži.
 3. 3. Rez treba smjestiti u nokte.

Ovaj postupak je jednostavan i svaki ljubimac vlasnik može to podnijeti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: