🐈 Mačka kornjaša: boja, pasmina

Značajke boje kornjače u mačaka. Motley Pet Superstitions

Jedan od najljepših predstavnika mačke obitelji su mačke kornjače. Ova vrsta boja se smatra nepredvidivim i nepopustljivima. Jedinstvena je za svaku životinju i nemoguće je udovoljiti dvama apsolutno identičnim mačkama. Životinje s takvim svijetlim bojama su popularne u mnogim zemljama širom svijeta, gdje se pripisuju mističnoj sposobnosti da donose sreću i sreću svojim vlasnicima.

  • 1. Zašto su kornjaši samo mačke?
  • 2. Vrste boja
  • 3. Ljubomorna priroda kućnih ljubimaca kornjača
  • 4. Superstitions povezane s tim mačkama

1Zašto su mačke samo kornjače?

Poznato je da samo mačke mogu biti trobojnica. Mačke kornjaša su izuzetno rijetke, ali su zbog svoje sterilnosti neprikladne za daljnje uzgoj. Na pitanje zašto je to tako, odgovor treba tražiti u školskom tečaju o genetici.

Spol sisavaca, uključujući i mačke, određuje se kombinacijom kromosoma XX – ženskog ili XY – muškog spola. Crvene i crne boje daju se povezanim genima koji se nalaze na spolnim kromosomima.Ako detaljno razmotrimo genotip mačke XY, postaje očito da ona ne sadrži gene koji su odgovorni za dobivanje podataka boja kaputa.

Budući da se kromosomi ne mogu naručiti, ciljano uklanjanje trobojnih mačaka je isključeno. Ova boja je dobivena na prirodan način i nije prikladna za odabir.

Ne postoji određena veza između boje kornjača i mačke pasmine. Predstavnici gotovo svih poznatih vrsta u rasponu od britanske kratke rane i završavaju s pahuljastom perzijskom, imaju sličnu boju u svojim različitim varijacijama. Stoga je izgled u potomstvu kornjače mačića teško predvidjeti.

Preporučeni9 popularnih pasmina uočenih mačaka: značajke izgleda i ponašanja

2 Boja vrsta

Postoji velika raznolikost boja kornjača. Dva predstavnika iste pasmine mogu izgledati toliko različito da samo iskusni stručnjak može odrediti njihovu pripadnost "kornjači". Ukupno, višebojna paleta ove boje podijeljena je u dvije kategorije od strane uzgajivača:

  1. 1. Tortie ili ljuskaste boje.To je kaotična izmjena crnih i crvenih malih točkica međusobno postavljenih i sličnih ribljih ljestvica. Ne prati logiku i jasnoću, granice između mrlja su zamagljene, a crtež svakog pojedinca tako je individualan i jedinstven da je nemoguće udovoljiti dvije apsolutno identične mačke ove podvrste.
  2. 2. Calico, ili patchwork, calico, lamelarnu boju. Područja obojana u primarnim bojama mnogo su veća od onih prve sorte, tortie. Mjesta na kaputu dobro se razlikuju, mogu se malo preklapati ili biti obrisane jasnim granicama.

Tortie Color

platno

Odmaknuta je bijela kornjača-bijela. U ovom slučaju, svjetlosne mrlje vune različitih veličina dodaju se uzorak kornjača. Primjer takve boje je bicolor, harlekin i kombi, u kojem je donji dio životinje oslikan bijelim, a leđa je standardna zaštita kornjača.

bicolor

Ova vrsta boja je podijeljena na čvrste i uzorkovane, ovisno o boji spotova. U drugoj varijanti, mrlje svih triju boja imaju unutarnji uzorak – prugasta ili mramorna, a čvrsta boja nema takve značajke.Među čistokrvnim predstavnicima obitelji mačaka, paleta boja je vrlo raznolika: umjesto crne boje su čokoladne ili smeđe boje, sive ili čak plave, bijele – mogu se zamijeniti bojom pecivog mlijeka, crvene kose su obojene crvenom, cimetom, žutom, kremom i opekom.

PreporučeniPopularne pasmine crnih i bijelih mačaka

3 Ljubomorna priroda kućnih ljubimaca kornjača

Motley mačke imaju posve jedinstven karakter. Njihov neovisni karakter i snažna granica graniče s društvenom i razigranom. Još jedna osobina je osjećaj ljubomore prema svom gospodaru. S vremena na vrijeme, kućni ljubimci padaju u loše raspoloženje, postaju razdražljivi i nepredvidivi.

Ako kornjača mačka želi nešto, to će ga pokazati glasnim meowom ili siktom. Zahvaljujući svom živahnom temperamentu, može igrati pukotine ispuštanjem predmeta sa stola ili skakanjem iz zasjede.

PreporučeniBoja "Whiskas" u britanskoj Shorthair iu drugim pasminama mačaka

4Znanost povezana s tim mačkama

Tricolor kućni ljubimci su popularni, cijenjeni i voljeni u mnogim zemljama širom svijeta.Zbog svojih izvanrednih boja često su pripisivani čarobnim sposobnostima da privuku sreću i materijalno dobro.

U SAD-u trikolorna životinja u kući smatra se talizmom novca koji donosi sreću i dobrobit vlasniku. Čak i snovi o ljepotama kornjača su vrlo povoljni.

U Rusiji je od davnih vremena drugi naziv pestola bio "bogat", što znači "božanski dar". Bilo je uvjerenje da uz pomoć takve mačke koja živi u kući, možete izbjeći požar.

U Velikoj Britaniji se mačevima na kornjačevima pripisuje spašavanje kuće od zlih duhova. Britanci vjeruju da takve mačke donose udobnost i spokoj, a za vlasnika postaju pravi prijatelj.

Japanci su uvijek cijenili srebrnu boju koja se odražava u njihovoj kulturi, gdje postoji talisman u obliku trobojne mačke. Za svaku osobu odabire se pojedinačno, a svaka sitnica je važna – poza životinje, oblik mjesta, itd.

Među jedriličarima postoji znak da će trikolorna mačka na brodu pomoći izbjeći oluje. A ako je brod pogodio oluju, san šarene životinje obećava brzi završetak elemenata.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: