🐈 Najopasnije mačke [fotografija + popis pasmina]

Zlih mačaka

Svatko tko će imati mačku kod kuće želi znati o osobinama karaktera izabranog ljubimca. U ovom članku ćemo reći o onim zlim pasmina mačaka, s kojima će dobiti samo najnematerniji vlasnik.

Popis najopasnijih mačjih pasmina

  • Siamska mačka
  • Sibirska mačka
  • Britanska mačka
  • Maine coon
  • Mekong Bobtail
  • Abyssinian cat
  • Savannah
  • Bengalska mačka
  • Reedova mačka
  • Pallas

Svi ti predstavnici mačke obitelji izgledaju prelijepo sofično samo na prvi pogled. U svakoj od njih izluđuje tjeskoba njihovih predaka, divlji grabežljivci.

Želite li znati koje su predstavnike pasmine zbog svoje lukavosti postale poznate u svijetu kao najopasnije mačke? Pročitajte naš popis agresivnih kandži članova obitelji.

Siamska mačka

Mačke šipskoga pasmina, obično za mnoge mačke, razlikuju se po svojoj voljnosti. Glatke po prirodi, vrlo su nepretenciozne. Sibirske mačke su divne micelere, ljubavne šetnje na svježem zraku.

Karakter su naslijedili od grabežljivih predaka. Pametne i nezavisne mačke neće poslušno tolerirati ljutnju. Ali s domaćinom koji poštuje svoju ljubav prema slobodi, pokazat će svoju nježnu stranu.

Trošak čistokrvnog sibirca kreće se od 100 dolara.

Britanska mačka

Dobivanje popularnosti najveća je pasmina domaćih mačaka. Mišićavo tijelo prekriveno debelom dugom kosom teži oko petnaest kilograma.

Pametna i diskretna, mogu se dugo ponašati. Ali njihovo raspoloženje je promjenjivo – zaštita teritorija sklona agresiji prema strancu.

Usput, Maine Coons ne vole biti sami i zahtijevaju stalnu pozornost.

Lijeva kuća bez ljudi, dosadno i dogovoriti pravi prekršaj. Zbog svoje veličine, Maine Coon može uzrokovati teške ozljede i djetetu i odrasloj osobi.

Cijena mačića počinje od 400 dolara.

Mekong Bobtail

Lijepe boje s trobojnim efektom boje. U najgorim pasminama mačaka došlo je od osvetoljubivosti i naklonosti agresivnim igrama.

Loyally voli vlasnika, ali voli igrati još više s namještajem i vratima. Ne vidi krivnju u razmaženim stvarima i osveti se za kaznu.

Odgovorno za obrazovanje i osposobljavanje. Nakon odgovarajućih napora vlasnika, abessinsku mačku može se naučiti hodati na remen i donijeti stvari na zapovijed. Ali bez obrazovanja životinja postaje nekontrolirana.Uz brigu i razumijevanje osobe postaje izvrsni kućni ljubimci.

Pametno dijete košta oko 400 dolara.

Savannah

Ove agresivne mačke vrlo su impulzivne. Ne sviđa im se u rukama, ne toleriraju ograničenja slobode. Bengalske mačke su pametne i razigrane i zadržavaju ta svojstva u velikoj starosti. Neodgojni lovački instinkt zahtijeva napad nepoznatih pokretnih objekata.

Ako vlasnik želi razviti bengalsku mačku, mora puno truda. Čak bi i kućni ljubimac mačića trebao primiti vještine obrazovanja i ne smije biti lišen ljudske pažnje.

Cijena se kreće od 1000 USD.

Naučite također: Koja je najdraža pasmina mačaka.

Reedova mačka

Ova velika zla mačka je pravi grabežljivac. Prije nego što odlučite kupiti trsku mačića, morate shvatiti da to nije pripitomljena životinja. Čak i prema van, on izgleda poput risa.

Držite takve mačke i mačke samo na prilično velikom području pogodnom za igre na otvorenom. Moraju loviti, skočiti i penjati se na brda.

Kao i svaki grabežljivac može biti agresivan prema vlasniku. Svi članovi obitelji moraju brinuti o mačiću i vrlo često igrati s njom. To će ih spasiti od uloge žrtve neumornog lovca.Reed mačka može priuštiti samo iskusan uzgajivač. Posebno opasna životinja za obitelji s djecom.

Vrijedno je divlje zadovoljstvo nije jeftino – oko 3000 dolara.

Pallas

Još jedan mali otac risa. Slatka životinja s debelom kosom ima velike šake i štetnu prirodu. Gotovo je nemoguće ukrotiti. Važno je zapamtiti da ova mačka voli sakriti i napasti s poklopca.

Manul može dobiti titulu najgore mačke. U slučaju zbunjenosti može pustiti na vlasnika.

Čak i uz snažan odgoj i obuku, čovjek razbija i plijen sve oko sebe. Predstavnici ove pasmine gotovo nikada ne korijene u kući. Često vlasnici ne ustanu i daju kućnog ljubimca u zoološki vrt. Osim toga, manule mogu patiti od maloljetnih bolesti koje se prenose ljudima.

Najagresivnija pasmina također je jedna od najskupljih – od 3500 dolara.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: