🐈 Zašto mačke stomp noge ili 11 zanimljive navike mačaka

Zašto vaša mačka radi ovo …?

Život u društvu mačke je avantura. Uvijek. Ponekad se ponašanje naših kućnih ljubimaca dotakne, ponekad uživa, ponekad nas smije, a zagonetke trenutaka "Zašto moja mačka pomiče sa svojim šapama? Zašto to radi?"

U jednoj stvar, sigurno možete biti sigurni – sve što vaš ljubimac ima ima pozadinu.

Ponekad, čudno, po našem mišljenju, ponašanje mačka je objasniti činjenicom da nije vidljiv ljudskom oku nije čujan za ljudsko uho i suptilan ljudskog nosa. Ne radi se samo o preosjetljivosti već io genetskoj sklonosti, instinktivnosti i tajanstvenoj prirodi lijepih stvorenja zvanih mačaka.

Pogledajmo, zašto moja mačka to radi?

Mačka donosi svoje igračke do mjesta gdje jede ili ih čak i posuti u zdjelama.

Ovaj fenomen je objašnjen instinktima, koji su položili Majka priroda u našim favoritima. Stvar je to samo tako mačke nosite svoje omiljene stvari na sigurno.

Divlji roditelji naših mačaka dovode plijen na mjesto "njihovih gnijezda" kako bi ih zaštitili od drugih grabežljivaca. Mjesto za jesti domaće mačke smatra se jednim od najsigurnijih na svom teritoriju.

Zašto vas mačka gazi

Kad mačka dođe i započne, kao da vam masaža svoja šapa, to je kako pokazuje svoju ljubav i brigu za vas. Doista, u ovom trenutku, mačka može sanjati zatvoriti oči, njuška ima poštovanje izraz, ljubimac počinje purr, a neki pojedinci čak salivate. Općenito, ovo je objašnjenje zašto mačka tebe drži šape.

U takvim trenucima mačka osjeća se što udobnije i sigurno kao majka mačka. Kada mačići utrkuju mačju bradavicu, počinju pomicati prostor oko šapa, potičući protok mlijeka, jedući i uživajući.

Dakle, kada vaš odrasli ljubimac počne masažirati vam šapama – nemojte ga odvezati, ali s zahvalnošću uzajamnu nježnost odgovorite. Najvažnije je pravodobno smanjiti kandže, tako da je masaža ugodna, a ne ogrebotina.

Zašto mačka ugrize kada ga ljubim

Voda koja teče iz slavine privlači mačke svojim izgledom i zvukom. Također, imajte na umu da su naši kućni ljubimci puno pametniji nego što mislimo, a čim mačka nije zadovoljena kvalitetom vode u posudi za piće – ona traži izvor s pitkom vodom.Stoga vodite računa o dostupnosti svježe vode vašeg ljubimca.

Na kvalitetu vode utječe i materijal iz kojeg se proizvodi zdjela. Čak i ako tekućina izgleda čista i prozirna, moguće je raspravljati o svježini, jer se bakterije vrlo množe u vodi, osobito keramike i plastične posude.

Za vodu je najbolje koristiti posude od nehrđajućeg čelika. Svakodnevno morate oprati spremnik, kao i zamijeniti vodu. Voda vrlo brzo gubi kisik, a mačke to znaju. Stoga, mogu piti vodu koja struji isključivo iz slavine.

Zašto mačka utrlja protiv nogu ili cipela svojih vlasnika

Ovo ponašanje vašeg ljubimca ukazuje na duboku vezu s vama. Mačke imaju žlijezde smještene po tijelu i na glavi i vratu. Ove žlijezde izlučuju poseban tajni miris koji je nedostižan za ljudski osjećaj mirisa, ali druge životinje to osjećaju.

Dakle, mačka vas obilježava svojim mirisom i kao da upućuje na druge životinje da ste njegovi. Također, mačke trljaju noge i cipele svojih vlasnika, kada žele blokirati tuđe mirise.

Vidi također: Što trebate znati o sterilizaciji i laparoskopiji mačaka

Zašto mačka ugrize na noge?

To obično znači da je vaš ljubimac dosadno. Mačka pokušava privući pažnju vlasnika kako bi igrala, a tako i na taj način domaći grabežljivac ponaša se lovačkim vještinama koje su položili priroda. "Unutarnji lovac" potiče mačku da napadne, pogotovo ako životinja nema dovoljno igračaka, prostora i objekata za aktivne igre.

Važno je da shvatite da vas mačka ne pokušava povrijediti, a najvjerojatnije ni ne sumnja da ste u boli.

Zašto mačka izvuče šape izvan pladnja?

Ako je vaš ljubimac počeo izvući šape izvan higijenske ladice ili, što je još gore, počeo je ići u toalet u blizini ladice – to je samo signal za vas. Moguće je da životinja negativno reagira na punilo, pladanj ili mjesto. Promjene u prirodi stolice, miris izmeta također mogu potaknuti ovaj neobičan ponašanje vašeg ljubimca.

Zašto mačka meow glasno

Postoje neke mačke koje, kao i ljudi, još uvijek vole razgovor, u našem slučaju, mumljaju. Ako vaš ljubimac počne glasno zvati meow, onda, prije svega, trebali biste ga uzeti na pregled veterinar, iznenada ta anksioznost je povezana s zdravstvenim problemima.

Ako veterinar nije pronašao bilo kakve abnormalnosti, tada glasna mačka meow je pokušaj privlačenja pozornosti. Možda je vaš ljubimac gladan, možda se pladanj treba očistiti, a možda je usamljen i dosadan. Ne zaboravite, mačke također mogu doživjeti iste emocije kao i osoba. Pokušajte to gledati ne vlastitim očima, već očima vašeg ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: