🐈 Što učiniti ako se mačke i mačke međusobno borbe kod kuće

Zašto se mačke međusobno borite i kako se boriti?

Feline borbe nastaju zbog nepravilnog držanja mačaka u uvjetima stanovanja ili zbog pogrešaka vlasnika u njihovom odgoju. Kako bi iskoristili osjećaj agresije u kućnim ljubimcima, vlasnik bi trebao biti svjestan uzroka mačjih borbi. Također, vlasnik mačke treba razumjeti kako se ponašati tijekom borbe između kućnih ljubimaca i kako postupati u budućnosti kako bi se spriječilo ponovljanje takvih incidenata.

 • 1. Uzroci mačjih borbi
 • 2. Moram li intervenirati u borbi mačaka?
 • 3. Kako uskladiti kućne ljubimce?

1 Uzroci mačjih borbi

Prije nego što započnete s određenim aktivnostima, potrebno je utvrditi glavne uzroke mačjih borbi. Mogu biti:

 1. 1. Borba za teritorij u kući. Otkrivajući miris stranca na svom kontroliranom teritoriju, životinja se pokušava riješiti natjecatelja, jer inače će morati dijeliti hranu, teritorij, majstorsko milovanje i pozornost. To su ovi uvjerljivi razlozi koji dovode do borbe na prvom sastanku životinja.
 2. 2. koji pripadaju istom katu. To vrijedi za muškarce, koji očituju prirodni instinkt za reprodukciju. Između njih postoji suparništvo za ženke i za teritorijalnu imovinu.Castrated mačke su mirnija i suzdržaniji. Ali ako kosturirana i punopravna mačka sudjeluje u borbi, drugi će pobijediti.
 3. 3. Dominacija. Ovaj razlog nastaje među životinjama koje žive na ulici. Izbor vođe paketa se događa uz pomoć borbi i obračuna. Stoga se mačke mačaka češće bore s domaćim. No, čak i među domaćim kućnim ljubimcima koji žive od djetinjstva na jednom području, često se može susresti s sličnom situacijom, gdje će jedan od predstavnika zauzeti dominantan položaj, a drugi – drugi.
 4. 4. Igra. Ova je okupacija karakteristična za male mačiće koji poznaju svijet oko sebe. Igranje, mačić, ne računajući snagu, može nanijeti ranu na bližnjemu. Ovaj trenutak izaziva borbu između njih.
 5. 5. Razdoblje braka. Tijekom parenja životinja, jedan partner može uzrokovati bol u drugom. Rezultat je borba.
 6. 6. Majčinstvo. Nakon rođenja, mačka postaje vrlo razdražljiva, ne samo vlasnicima, već i drugim mačkama. U takvim slučajevima majčinski instinkt nadmašuje ostalo, a mačke se bore za život i smrt.
 7. 7. stanje zdravlja. Ako kućni ljubimac ima bilo kakvu bolest u kojoj ima bol ili bolest, onda je ponašanje takve životinje neadekvatno.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

Je li potrebno intervenirati u borbi mačaka?

Tijekom borbe, kućni ljubimci mogu izazvati ozbiljne ozljede jedni drugima. U vrućini ljutnje, čak i najmirnija mačka sposobna je stiskati svoje kandže u lice svog vlasnika. Stoga je neophodno zapamtiti da je vrlo opasno povući se mačaka s rukama. Odvojite ove životinje, koristeći pravi pristup.

Najučinkovitiji način je korištenje vode. Najbolje je poslati struju vode borcima s udaljenosti. Ako nema vode, možete koristiti zviždaljku ili časopis nabijen. Glasan zvuk zvižduka ili zastoj časopisa na stolu će odvratiti kućne ljubimce od borbe.

Ako borci također ne reagiraju na ovu metodu, onda ih može baciti debeli poklopac ili kaput. Iznenadna tama će uplašiti mačke, i oni će šutjeti, nakon čega bi jedan od njih trebao biti odnesen u drugu sobu.

Također možete koristiti grimase, metlu ili metlu kako biste ih raspršili u različitim uglovima. Važno je zapamtiti da životinje reagiraju na strogi ton domaćina. Ni u kojem slučaju ne smije smiriti nasilne ljubimce s moždanim udarom, jer ove akcije mogu potaknuti novu borbu.

Nakon borbe, mačke se odmah ne smiruju, a za neku osobu postoji i opasnost od zagriza ili ogrebotina.

3 Kako uskladiti kućne ljubimce?

Uskladiti baleene kućne ljubimce koji žive pod istim krovom je jednostavan zadatak. Naravno, ne treba očekivati ​​dobru ljubav između mačaka, ali miran suživot je sasvim moguć. Da biste to učinili, vlasnici moraju slijediti neka pravila za držanje kućnih ljubimaca:

 1. 1. Svaka mačka mora imati svoju zdjelu i dovoljno hrane i vode. Feed mačke bi trebao biti u istoj sobi, ali na različitim mjestima. Postupno, trebate premjestiti zdjele bliže jedni drugima. Životinje će se početi navikavati na međusobno hranjenje i uskoro će lizati ne samo sebe nego i partnera na stolu.
 2. 2. Vaš ljubimac treba imati pojedinačnu ladicu, kolibu, češalj i ostale higijenske predmete. Time se smanjuje rizik od suparništva između njih.
 3. 3. Ni u kom slučaju ne smijete koristiti silu protiv njihovih kućnih ljubimaca, ako se prijeteći pogled ili snort međusobno. To može izazvati sukob između njih dulje vrijeme.
 4. 4. Nemojte oduzimati ljubav jedne od životinja.
 5. 5. Preporuča se kastrirati ili špijunirati kućne ljubimce. Vrlo je teško donijeti takvu odluku, ali je kastracija što omogućuje smanjenje začaranih napadaja kod mačaka, jer povećani testosteron uzrokuje agresiju.Pored toga, neuterirane mačke bore se sporije i lijeno.

Treba imati na umu da se pomirenje kućnih ljubimaca ne događa u jednom danu, tako da trebate biti strpljivi. I ljubav i milovati će pomoći da ovaj proces bude bezbolan što je više moguće.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: