🐈 Zašto se mačići boje krastavca

Zašto se mačići boje krastavca: jesu li njihovo povrće stvarno prestrašeno?

Mačka i krastavac – popularna tema humora u mreži. Mnogi videozapisi pokazuju nasilnu reakciju životinja na ovo povrće. Unatoč činjenici da je neadekvatna, strah od mačaka ima nekoliko mogućih logičnih razloga. Mala analiza pokazuje da reakcija nije uzrokovana samim povrćem, već djelovanjem iznenađenja. Značajke percepcije okoliša i pojedinih karakternih osobina jednog grabežljivca mogu objasniti olujni raspon emocija koje se javljaju kada se u blizini nalazi bezopasno povrće.

 • 1. Učinak iznenađenja i potencijalne opasnosti
 • 2. Značajke kućnog ljubimca

1Sporudni učinak i potencijalna opasnost

Glavna preporuka kreatora reklama gledateljima koji žele ponavljati svoje iskustvo je uzimanje kućnog ljubimca iznenađenjem. Mačka bi trebala biti oduševljena hranom ili drugim zanimanjem, kako ne bi primijetio da je posađeno krastavac. Inače, zeleno povrće će uzrokovati znatiželju, a ne plašiti. Učinak iznenađenja na mnoge teme. Odjednom, kada se suoči s potencijalno bezopasnim predmetom koji prije nije bio na ovom mjestu, mačka je u stanju uzgojiti. Kod kućnih ljubimaca to se događa pri očima:

 • gruda podnog platna;
 • metla;
 • alatni okvir;
 • obuće;
 • velike kozmetičke četke i druge stvari.

Učinak iznenađenja je popularan način da izazove strah, koji radi ne samo na mačkama. Nasilna reakcija javlja se kao posljedica iznenadnog pojavljivanja objekta na parceli koja je bila puštena u minutu od pogleda. Isti učinak radi u horor filmovima. Mačke mogu misliti da predmeti nose skrivenu prijetnju.

Najveći strah uzrokuje dugi plod. Takav krastavac vjerojatno percipira mačka kao zelena zmija ili drugi opasni protivnik. Slična se reakcija opaža i kod drugih dugih predmeta, na primjer crijeva. Istovremeno, s pravim zmijama, micele imaju vrlo prijateljske odnose.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2Petinske značajke prirode

Individualnost mačaka očituje se u reakciji na određene predmete koji uzrokuju strah i druge živopisne emocije. Dakle, bez dobrog razloga, životinja se uplašila:

 • utikači iz utičnice;
 • češljevi;
 • posuđe za kuhanje, kao lonac;
 • daljinski upravljač, itd.

Ne govorimo o kućanskih aparata koji emitiraju glasne zvukove (sušilo za kosu, usisivač, mikser) ili o predmetima koje je vlasnik prijetio ili udario mačkom

Popis zastrašujućih stvari može dobiti i krastavci.Povrće ne izlučuje neugodan miris za mačke i pogoduje je većina pojedinaca. Neke mačke igraju s krastavcima s užitkom (cijela ili složena) i kušaju ih, a ponekad ih rado jedu – povrće sadrži veliku količinu vode koju svi sisavci trebaju. Međutim, kada učinak iznenađenja djela, krastavci uzrokuju paniku kod kućnih ljubimaca. Za neke mačke ovaj proizvod postaje "osobni neprijatelj".

Većina reklama u kojima se mačevi bojaju krastavca su komični ili djelomično postavljeni. No, povrće može izazvati snažne emocije u životinji ako se neočekivano pojavi iz očiju.

Iznenadno punjenje prethodno praznih prostora s bilo kojim objektom lako će zastrašiti mačku. Krastavac, s njegove točke gledišta, također je opasan zbog sličnosti sa zmijom ili drugim opasnim neprijateljem.

Tu je i vjerojatnost pojedinačnog odbijanja. Možda je to bio predmet koji mačka nije voljela zbog nekih unutarnjih razloga.

Ne može se tvrditi da je zeleno vodeno povrće katalizator za fobije kod domaćih životinja.Reakcija "krastavaca" može izazvati većina predmeta koji se iznenada pojavljuju iza leđa.

Vlasnici koji žele ponavljati iskustvo videozapisa trebali bi razmisliti o stanju mačkoga živčanog sustava. Smiješni okvir s krastavcima rijetko vrijedi stres koji će kućni ljubimac preživjeti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: