🐈 Zašto ne možete često hraniti mačku piletinu jetru?

Zašto ne možete često hraniti mačku piletinu jetru?

Pravilna prehrana mačke je ključ njezina zdravlja. Temelj dijetalne prehrane su proteini, tj. Mesni proizvodi. Jedan od najvažnijih elemenata u prehrani mačaka je vitamin B, koji se također nalazi u jetri. Ponekad možete čuti ili čitati da je pileća jetra u velikim količinama štetna za vaše kućne ljubimce. Pogledajmo zašto često ne možete hraniti mačku piletinom jetru.

  • 1. Opće informacije

1Generalne informacije

Uravnotežena prehrana mačke osigurava visoku trajnost i kvalitetu svog života.
Da bi se stvorila takva prehrana, potrebno je svjesno davati mačku nekim proizvodima. Neznanje svojstava proizvoda koje vaša mačka koristi može dovesti do raznih bolesti različitih organa.

Jedan od tih "tajanstvenih" proizvoda je pileća jetra. Smatra se da mačka ne može previše često hraniti. I to je istina. Kao i bilo koji višak, jetra može naškoditi zdravlju vaše mačke.

Da vidimo zašto mačka mora biti hranjena piletinom jetrom i kako to ne bi naškodilo.

  1. 1. Pileća jetra bogata je sljedećim vitaminima:

– Vitamin A, koji pomaže rast stanica, jača kosti, održava vid, itd.

– Vitamin B, koji je odgovoran za rast mačke, dobro stanje kože i organa vida, a također štiti mačku od beriberija.

  1. 2. jetra sadrži tvari koje utvrdjuju intenzitet boje kaputa u mačiću.
  2. 3. Može regulirati djelovanje gastrointestinalnog trakta.

Uzmimo bliži pogled na svojstvo jetre kako bi regulirali aktivnost gastrointestinalnog trakta. Ispada da, ovisno o stupnju toplinske obrade, jetra može imati i laksativ i učinak sidrenja. Sirova jetra ima laksativni učinak na crijeva mačke (prije nego što ga upotrijebite, bolje je preliti kipuću vodu iznad nje). U kuhanoj pileći jetra suprotno, ima učinak učvršćenja.

Stoga, često hranjenje mačke sa samo sirovom ili samo kuhanom piletinom jetre može dovesti do poremećaja probavnog trakta. Na dan mačke treba jesti više od 10 grama jetre po 1 kg žive mase. To jest, ako vaša mačka teži 5 kg, onda to može biti ne više od 50 grama dnevno.

Tijekom trudnoće mačka ne može biti hranjena ribom. Bolje je zamijeniti jetru s zelenilom. I opet, nemojte se oduzeti.

U prehrani malog mačića, jetra, poput nekih drugih proizvoda, mora se najprije uvesti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: