🐈 Zašto su mi mačke udarale nogama, što to znači?

Zašto nas mačke gaze?

Mnogi vlasnici mačaka u svojim kućnim ljubimcima primjećuju naviku dodirivanja šape na jednom mjestu. Često vole to učiniti na tijelu vlasnika. Ljudi mogu samo pogoditi i napraviti različite pretpostavke o tome što ovaj ritual znači. Njihova verzija predstavljena je istraživanjem mačaka. Postoji popularno mišljenje. Mačke mogu pečati noge iz raznih razloga.

  • 1. Uzroci gazeći mačke sa stajališta znanstvenika
  • 2. Popularno mišljenje
  • 3. Kako se ponašati ako je mačka došla pasti
  • 4. Postoje li životinje koje nemaju refleks?

1 Uzroci prekoračenja mačaka sa stajališta znanstvenika

Ovo ponašanje mačaka u veterinarskoj medicini zove se "korak mlijeka".


Znanstvenici su nakon dugog promatranja mačaka formulirali nekoliko verzija razloga za označavanje:

  1. 1. Sjećanja na rano djetinjstvo. Mačići moraju pritisnuti njihove šape na mačju trbuhu da piju majčino mlijeko. Tijekom svoje "masaže", životinje se prisjećaju ovog razdoblja svog života i nesvjesno ponovljaju iste akcije.
  2. 2. Ljubav prema vlasniku. Druga verzija je da mačka osjeća za svog vlasnika iste osjećaje kao i za majku. Stoga ga dodjeljuje takvim osebujnim znakovima pažnje. To se ponašanje često zapaža kod životinja koje su bile uzete rano od majke. Na primjer, mačići s ulice.Mogu čak i masirajte pokrivač i naglo pušiti.
  3. 3. Genetska memorija. U nezaboravnim vremenima, kada su predstavnici obitelji mačaka bili divlji i neukroćeni, morali su sami organizirati spavanje. Životinje su sagradile travu sa svojim šapama, a izgrađuju vlastiti krevet. Stoga, ako mačka stišće vlasničke šape, očito se želi udobno spavati.
  4. 4. Oznaka teritorija. Zoolozi vjeruju da postoje znoja žlijezde na štapićima jastučića mačje obitelji. Oni znojaju s tako osjetljivim mirisom da je samo mačka nosa može mirisati. Uz jastuke šape, mačke označavaju svoj teritorij. A kad mačka nabori šape čovjeka, čini se da stavlja pečat "Moje, nemoj dodirivati ​​nikoga".
  5. 5. Dobro raspoloženje. Mačke su vrlo osjetljive na emocionalno raspoloženje svog domaćina. Kada je osoba uznemirena ili u lošem raspoloženju, životinja ga želi smiriti i uvjeriti ga. Kada mačka počinje stvarati svoju "masažu", proizvodi veliki broj endorfina, takozvanih "hormona radosti". Dakle, mačka, uživajući u sebi, također dovodi do dobrog raspoloženja vlasnika.
  6. 6. Razdoblje braka.Ponekad "korak mlijeka" može značiti da je mačka počela razdoblje parničnih igara. A budući da u blizini nemaju predstavnika suprotnog spola, mačka skreće pozornost na vlasnika. Ovdje morate patiti ili pronaći vašeg kućnog ljubimca.

Trampling za mačku je također način da se opustite i doživite dobro raspoloženje.
Vrlo često, nakon trpljenja, mačka počinje gnječiti vlasničke šape kako bi se smirilo.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2 Popularno mišljenje

U ljudima postoji takvo mišljenje da mačke, ležeći na vlasnika i gazeći svoje šape i prelijevanje, obavljaju određene medicinske postupke.


Postoji točka gledišta (tradicionalni iscjelitelji se pridržavaju toga) da mačka vraća energetsku ravnotežu osobe. Kada mačka vrši masažu, proizvodi razmjenu bioenergije, oduzima loše nezdravu energiju od sebe i velikodušno ga dijeli s osobom. Ponovno je primijetio da mačke leže na bolnoj točki i dugo leže na njemu. Ali ne sve mačke to čine, ali samo oni koji imaju snažnu emocionalnu vezu s vlasnikom.

Stanovnici Istoka vjeruju da je mačka ukazivanje samo masaža.Životinje proizvode šapice komprimiranim masažnim pokretima, čime se oslobađa napetost i umor od osobe. Sve je u redu ako pandže idu na stazi. Oni obavljaju funkciju iglica u akupunkturi, potičući aktivne zone tijela.

PreporučeniZašto se mačke međusobno borite i kako se boriti?

3 Kako se ponašati ako je mačka došla pasti

Neki vlasnici mačaka ne vole kad ih se gazi, a čak i proizvode oštre kandže.


Ali ni u kojem slučaju ne biste trebali vikati na mačku u ovom trenutku, a kamoli voziti i špijunirati.
Uostalom, ljubimac je došao vlasniku, kao i najdražoj osobi. Želi nešto podijeliti s njim. Ako osoba u ovom trenutku nema priliku posvetiti vrijeme svom ljubimcu, treba ga pomilovati i oprezno otpustiti ili preseliti na drugo mjesto. Ako je mačka uklonjena, nema mu ogorčenje. Dakle, odnos povjerenja između vlasnika i životinje neće se srušiti.

Pa, oni koji vole mačji "masažu" nemaju problema. Možete uživati. Ako kandže donose nelagodu, morate ih pažljivo izrezati posebnim škarama.

Za rezanje kandži mačke ne bi trebalo biti više od 1-2 mm.Inače, možete oštetiti posude koje mačke imaju u svojim kandžama.

PreporučeniGlavne navike mačaka: kako razumjeti što ljubimac želi?

4 Postoje li životinje koje nemaju refleks?

Postoje takve mačke. Obično su to životinje, u kojima se nešto dogodilo majci i oni su umjetno hranjeni. Stoga, nema refleksa u tim mačkama nisu razvijeni.

Ponekad se dogodi da je majka-mačka rodila male mačiće. Zatim je dovoljno mlijeka za bebe i ne moraju stimulirati njegovu proizvodnju.

Razlozi za to ponašanje mogu biti nekoliko. Općenito, šape metak na licu mjesta kod mačaka povezane su s pozitivnim emocijama i manifestacijom ljubavi.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: