🐈 Zašto mačke vole valerian i reagiraju na njega

Zašto mačke vole valerijan i reagiraju na njezin miris?

Infuzija valerijana ima izraženi miris i utječe na tijelo mačaka na isti način na koji alkohol utječe na ljudsko tijelo. Valerian je infuziju medicinskog valerijana, koja se sastoji od 70% etilnog alkohola. Tvar, poput opojnih droga, daje užitak mačkama, ali ostavlja trag na psihoemocionalnom i fizičkom stanju i može uzrokovati ovisnost i nuspojave u predoziranju.

  • 1. Tipična reakcija na valerian
  • 2. Učinak lijekova na mačke
  • 3. Uzroci specifičnih učinaka na mačke

1 Tipična reakcija na valerian

Svaki kućni ljubimac s vremenom ima proces formiranja karaktera i temperamenta. Prema tome, ponašanje pri otkrivanju valerijskih mirisa bit će drugačije.

Važno je napomenuti da nakon dodira s infuzijom lijeka emocionalno stanje i hormonska pozadina prolaze kroz značajne promjene. Valerian djeluje na tijelo mačaka poput alkohola ili opojnih droga. Zato mačke vole valerijana. Otrovanje traje nekoliko sati.

Mačke mogu biti podvrgnute agresiji i apatiji.Osjećajući valerijski zrak, mačke se počinju ponašati na neobičan način: kreću se od jednog kuta stana do drugog, prelaze na namještaj i zavjese, stvaraju sumnjive zvukove i izbjegavaju se na podu. Mnogi stručnjaci tvrde da učinak lijeka čak dovodi do halucinacija. Mačka se može početi boriti sa zamišljenim suparnikom. Ovo stanje traje 20-30 minuta.

Jaki učinak valerijske infuzije nepovoljno utječe na psiću životinje, vodeći ljubimca do stanja utjecaja. Vraćanje živčanog sustava zahtijeva nekoliko sati odmora. Stoga, u sljedećem vremenu, mačke spavaju ili se ravnodušno odnose na ono što se događa oko sebe, što nepovoljno utječe na njezino unutarnje stanje. Ni u kojem se slučaju ne preporučuje zlostavljanje valerijana, pokušavajući uvjeriti ljubimca, jer će to dovesti do mentalnih poremećaja u životinji.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2 Učinak lijekova na mačke

Rješenja sa sadržajem alkohola nepovoljno utječu na stanje mačke. To je posljedica ne samo postotka alkohola, nego i djelovanja raznih kemikalija.

Alkoholna ovisnost se odmah razvija kod kućnih ljubimaca, što negativno utječe i na emocionalno stanje i na cijelo tijelo. Pheromone-slične tvari sadržane u sastavu biljnog valerijana, uništavaju živčani sustav i izazivaju alergijsku reakciju.

Često se dogodilo da je pas zaspao nakon osjećaja mirisa lijeka i nije se probudio zbog procesa inhibicije u živčanom sustavu.

Preosjetljivost na biljne komponente i nepažljivi stav osobe na životinju u većini slučajeva dovode do smrtonosnog ishoda.

3 Uzroci specifičnog djelovanja na mačkama

Mišljenja stručnjaka o učincima valerijana na stanje životinje se razlikuju. Lijek uzrokuje opijenost iz sljedećih razloga:

  • Pojava seksualne želje. Sve mačke vole aromu valerijana, koji je sličan mirisu urina tijekom vrućine u ženki. To dovodi do nasilne reakcije mačaka, koji vjeruju da je mačka u blizini, spremna za parenje. Ponašanje muškarca postaje neadekvatno i prilično agresivno.
  • Narkotički učinak.Tinktura djeluje na tijelo kućnih ljubimaca na isti način kao i narkotike na ljudima. Djelovanje mirisa dugo može biti ovisno. Kao rezultat toga, ljubimac će stalno pokušati pronaći valerij, inače će postati agresivan.
  • Terapeutski učinak. Lijek je karakteriziran ljekovitim svojstvima. Osjećajući miris, mačke intuitivno pokušavaju pronaći izvor.

Valerian može uzrokovati predoziranje kod životinje. Pokušavao sam riješiti problem ne vrijedi, jer samo stručnjak može eliminirati posljedice.

Valerian ne utječe pozitivno na životinjsko tijelo, već samo uništava svoje mentalno stanje. Ne privikavajte svoje ljubimce takvim mirisima. Preporučljivo je kupiti igračke tretirane posebnim eteričnim uljem.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: