🐈 Zašto mačke i mačke rastu

Zašto mačke prolaze – fiziološke i psihološke razloge

Predstavnici obitelji mačaka mogu napraviti određene zvukove zvonjenja. U isto vrijeme, šum se proteže ne samo prema samoj mački, već i prema osobi ako drži ljubimac u rukama. Postupno se frekvencija zvučnog vala mijenja od 25 do 150 Hz, a ove promjene imaju pozitivan učinak na ljudski živčani sustav i cirkulaciju krvi. Zato većina vlasnika tvrdi da su kućni ljubimci u stanju da ublaže glavobolje, normaliziraju otkucaje srca i pritisak. Istodobno, psihički i fiziološki razlozi prelijevanja mačaka vrlo su znatiželjni.

 • 1. Uzroci prelijevanja
 • 2. Znatiželjne činjenice

1 razlog za čišćenje

Većina znanstvenika pretpostavlja da je pruriti zbog sljedećih svojstava životinje:

 1. 1. Cvijet moždane moždine preusmjerava signal na vokalne kabele. Impulsi izazivaju kontrakcije mišića, a kao rezultat, u skupinama se javlja vibracija. Ako mačka otvori usta u ovom trenutku, to će napraviti karakterističan meowing zvuk. Ako su usta zatvorena, zvuk će prolaziti. Objavljena je zahvaljujući kostima, koji se nalaze pod jezikom kućnog ljubimca.Veterinari ove kosti nazivaju lažnim vokalnim užetima.
 2. 2. protok zraka koji ulazi u pluća mačaka. Druga inačica, prema kojoj mačke piju kad udišete i izdahnete.
 3. Životinja tjera krv da cirkulira kroz vene i arterije. Kao posljedica toga, pojavljuju se vibracije koje se pretvaraju u mačju lubanju u zvuk koji prelazi.

Postoji pretpostavka da kad mačke buku, njihova masa mišića raste i njihovo koštano tkivo raste.


Među psihološkim razlozima za koje mačke purr su sljedeće:
 1. 1. Zahvale. Kroz ptice, mačići izražavaju svoje emocije, komuniciraju sa svojom majkom. Purring babies prijavljuju da su u redu. Oni piju i nakon što piju majčino mlijeko, pokušavajući zahvaliti mačiću. Odrasli kućni ljubimci to čine sa zadovoljstvom kada ih vlasnik potisne.
 2. 2. Oporavak tijela. Nakon kirurškog zahvata ili ozljede, mačka proizvodi osobit zvuk kako bi ublažio stanje. Zvučne vibracije su u stanju normalizirati cirkulaciju krvi i prisiliti imunološki sustav da funkcionira u poboljšanom načinu rada.U takvim trenucima vlasnik ne smije odvratiti mačku, jer pokušava raditi rezervne sile tijela.
 3. 3. Boriti se protiv stresa. Budući da su u napetom stanju, kada zaspaju, počinju se aktivno baviti. Pokušavaju se smiriti i brzo zaspati.
 4. 4. Upoznavanje s rođakom. Mačke emitiraju karakteristične zvukove kad susreću ženu, nastoje joj se zanimati i izraziti njezin stav prema njoj.
 5. 5. Izraz radosti. Nakon odvajanja od vlasnika, kućni ljubimci se sastaju s dobrodošlicom prugom, izražavajući tako svoju radost.
 6. 6. manifestacija agresije i straha. Ako se ljubimac prelijeva neobično glasno, onda pokušava zaštititi svoj teritorij i pokazuje drugim životinjama da je agresivan. Kada se životinja boji, također se grblja.
 7. 7. Manipulacija. Neki pojedinci pokušavaju upotrijebiti purr da bi molili za poslasticu domaćina, ili ih zamoljeni da ih ljubim.

Ponekad uz pomoć mrmljanja, mačke pokazuju lovni instinkt i objavljuju ga u očima potencijalnih plijena.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2 Znatiželjne činjenice

Postoji nekoliko zanimljivih činjenica koje se odnose na pojavu kućnih ljubimaca:

 1. 1. Mačke međusobno komuniciraju, ne na isti način kao kod osobe.Kućni ljubimci objavljuju monotonu tiho šumovanje samo kad komuniciraju s vlasnikom, pokušavajući tako komunicirati s njim. Kućni ljubimci počinju stvarati te zvukove samo u osami ili prisustvu osobe. Dvije mačke ne komuniciraju kroz prelijevanje jedni s drugima.
 2. 2. Da biste zaustavili taj postupak, dovoljno je otvoriti slavinu s vodom.
 3. 3. Čak i kućni ljubimci koji su gluhi od rođenja mogu purr.
 4. 4. Tijekom bubuljanja slušati srce i pluća kućnog ljubimca je nemoguće.
 5. 5. Neki pojedinci uspijevaju oponašati cijele riječi tijekom prelaska. Nakon dugogodišnjeg življenja s osobom, mačke razvijaju sposobnost imitacije jednostavnih jednoličnih izraza.

Ponekad se kućni ljubimci zaustavljaju na odgovoru na brigu vlasnika. Taj fenomen ukazuje na to da je mačka uvrijeđena i više ne vjeruje svom vlasniku.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: