🐈 Zašto mačke ne mogu čokoladu

Zašto mačke ne mogu čokoladu

Čokolada je jedan od najomiljenijih slatkiša ljudi. Ali, nažalost, mačje tijelo ga percipira kao otrov. Razmislimo zašto mačke ne mogu čokoladu.

  • 1. Zašto mačke ne mogu čokoladu

1Zašto mačke ne mogu čokoladu

Vlasnici mačaka često liječe svoje kućne ljubimce raznim slatkišima, uključujući i čokoladu. To je apsolutno nemoguće učiniti. I to je razlog zašto.

Razlog broj 1. teobromin

U čokoladi, točnije u kakao grah, sadrži teobromin, što je velika opasnost za tijelo mačaka. Kada jedete čokoladu, mačka pulsa ubrzava i počinje aritmija. Životinja je vrlo uzbuđena. Naravno, jedan dio čokolade neće učiniti mnogo štete, ali upotreba velike količine ove delicije može završiti smrću. Prvi simptomi kritičnog stanja mačke s trovanjem teobrominom su povraćanje i proljev. Ako se dogodi trovanja, odmah se obratite veterinaru. Povraćanje se mora sakupiti u vrećici i predati veterinaru na pregled.

Razlog broj 2. šećer

Jer percepcija slatkog okusa jedan je od DNA gena. Mačka je odsutna, tj. Ispada da ne osjeća slatki okus.Čokolada, poput ostalih slatkiša, mačka voli zbog prisutnosti velikog broja proteina. A za mačku, kao i svaki drugi grabežljivac, bjelančevina je osnova prehrane. Stoga, koristeći velike količine čokolade, mačka jede veliku količinu ne samo beskoristan šećer, ali štetan za to. O opasnostima šećera, vjerojatno se znate.

Razlog broj 3. Svjetlosni ugljikohidrati

Mačka ili mačka koja živi u stanu troši vrlo malo energije. Stoga, lagani ugljikohidrati (i šećer su lagani ugljikohidrati), ne trebaju kućnu mačku. Oni će biti pohranjeni u rezervi, što na kraju može dovesti do pretile i pretile mačke.

Razlog broj 4. dijabetes

Velik broj slatkiša za mačke može uzrokovati razvoj takve teške bolesti kao dijabetes. U tijelu postoji nedostatak inzulina, što za posljedicu ima kršenje metabolizma bjelančevina u mačjem tijelu. Glavni simptomi dijabetesa su – ne prolazi žeđ i glad, opća slabost itd.

Kao što možete vidjeti, jedući čokoladu za mačku može završiti loše. Nije potrebno "humanizirati" svoje ljubimce prijenosom svojih ovisnosti na nezdravu hranu. Mačka hrana mora biti uravnotežena.Ovisno o tome, kvaliteta i izdržljivost vašeg pahuljastog kućnog ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: