🐈 Zašto mačke mašu repovima, je li moguće utvrditi raspoloženje?

Zašto mačke mamuraju po repovima: kako odrediti raspoloženje kućnog ljubimca?

Mačke imaju bogat arsenal ekspresivnih sredstava, što ukazuje na stanje uma, reakciju na vanjski utjecaj. Mačka je rep prirodna obdarena posebnim funkcijama. Ovaj osjetljivi organ signalizira sve promjene u raspoloženju životinje: iritacija, razigranost, nadolazeći let. Pažljivi domaćin treba naučiti govor tijela svog kućnog ljubimca kako bi razumio kada se nalazi za komunikaciju ili igru, a u tom je slučaju potrebno ga ostaviti na miru.

Rijetko među životinjama, pokret repom izražava stanje uma tako živo kao kod domaćih predstavnika mačke obitelji. Ovaj organ je pokazatelj raspoloženja i najsigurniji dio tijela. Uz to, oni međusobno komuniciraju i prenose signale svojim vlasnicima. Emocionalni kućni ljubimci često pate od stresa, usamljenosti, straha i dosade. Oni koji vole svoje ljubimce trebaju naučiti razumjeti jezik gesta za mačke.

 • 1. Kako razumjeti svog ljubimca?
 • 2. Zašto mačka mahati rep kada spava?

1 Kako razumjeti svog ljubimca?

Ako pokazujete strpljenje i promatranje, lako je shvatiti zašto mačke zaveću repove:

 1. 1. Mirno raspoloženje.Pokazivač prijateljstva i suosjećanja je okomito podignut rep. U tom položaju ljubimac se često susreće s vlasnikom. Ponekad on pokazuje samopouzdanje na ovaj način.
 2. 2. Razigranost. Glatko kretanje repa s jedne strane na drugu znači da je mačka spremna igrati. Česti i iznenadni pokreti signaliziraju da se kućni ljubimac snažno odigravao, u ovom trenutku ne smije ga zamarati, inače, umjesto igračke, baca se na ruke ili noge vlasnika.
 3. 3. Znatiželja. Vrh repa nervozno se trzao ili trzao. On daje uzbuđenje, povećana pozornost. U tom je trenutku mačji instinkt istraživača probudio, uči nešto novo, gleda ptice s prozora, sluša nepoznate zvukove.
 4. 4. Pacifikiranje. Rep je opušten i omotan oko tijela mirno sjedeće ili ležeće mačke. To znači da je u divnom stanju, ona može biti petted, a ljubimac će sretno purr, izrazivši zadovoljstvo.
 5. 5. Predviđanje užitka. Mali drhtanje signalizira radosno očekivanje da je ljubimac stvarno voli. To se događa kada su pomilovani, kao i u očekivanju dragog delikatesa ili igračke.
 6. 6. Nadraženost.Prosvjednici, oštri pokreti sa strane na stranu izrazili su anksioznost i iritaciju. To je signal da je životinja ljutita i uskoro će se koristiti kandže.
 7. 7. Prijetnja neprijateljstva. Mačka kaotično i često gazi rep u svim smjerovima, udarci ih na pod i na njegovim stranama. Potrebno je poduzeti njegu, vrlo je neprijateljski prema osobi ili objektu koji usmjerava oči.
 8. 8. bijes, bijes. Karakteristični stalak – leđa je luka, kosa je podignuta, rep je poprskan, mačka zavija i čini karakteristične zvukove. Ne biste trebali pokušati smirivati ​​životinju u ovom trenutku. U stanju šoka, ona može ogrebati ili ugristi domaćina.
 9. 9. Bol, bolest. Mačke stoički boluju od boli i pokušavaju sakriti njihovu slabost. Uz ostale očite znakove, bolest se očituje napetim držanjem životinje: saginjivanom leđom, glavom, šapama i repom ispod nje.

 

Ako životinja ne podiže rep, neprestano ga pritisne ispod sebe, to može ukazivati ​​na ozbiljne bolesti kralježnice. Potreban je hitan zahtjev veterinaru.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2Zašto mačka mahati rep kada spava?

Mnogi vlasnici su iznenađeni zašto, kad mačka spava, ona je wagging joj rep. Ono što izgleda kao san je zapravo stanje opuštanja, tijekom kojeg kontrolira ono što se događa. Može slijediti vlasnika s jednim okom, nježno mašući repom ili vrhom.

Nakon pažljivog proučavanja ponašanja vašeg ljubimca, svaki vlasnik će razumjeti je li mačka postavljena za igru ​​ili ona želi impozantno sjediti na kauču i ne biste joj trebali zamarati.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: