🐈 Zašto mačke imaju šake

Zašto mačke imaju šake

Propadanje zuba kod mačaka i mačaka uzrokovano je različitim uzrocima. Pogledajmo zašto mačke imaju šake.

Mačke mogu pasti iz zuba iz tri razloga.

 • 1. Promjena mliječnih zubi u mačića
 • 2. Gubitak zuba kod odrasle mačke ili mačke
 • 3. Razlog broj 3: dobni gubitak zuba kod mačaka i mačaka

1Mijenjanje kanala

Dječji zubi u mačića izbacuju dva tjedna nakon rođenja. Zamjena mliječnih zuba do trajnih proizvoda započinje u dobi od 4 mjeseca i može trajati 2-5 mjeseci. Gubitak zuba tijekom ovog razdoblja je prirodan i ne bi trebao uzrokovati vaše iskustvo. Ponekad trajni zub raste čak i prije nego što se mlijeko ispusti. Obično to ne uzrokuje nelagodu vašem mačiću – dječji zub uskoro će sama ispasti. U nekim slučajevima, kada dječji zub ne želi sama pasti i vaš se kućni ljubimac počinje ponašati vrlo nemirno, bolje je kontaktirati veterinara.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

2Daddling odrasle mačke ili mačke

Da biste odgovorili na pitanje "Zašto mačka ima šiške?" Morate razumjeti o čemu se radi. Najčešći uzrok gubitka zuba u odrasloj osobi je disbakterija, tj. Stanje u kojem "loše" bakterije postaju više od "dobrog".

Pojava disbioze kod mačaka i mačaka može biti olakšana nekoliko čimbenika:

 1. 1. produženi tretman antibioticima;
 2. 2. prihvaćanje hormonskih lijekova;
 3. 3. Bolesti želuca ili crijeva;
 4. Slab imunološki sustav;
 5. 5. Zarazne i virusne bolesti;
 6. 6. Metabolički poremećaji.

Gubitak zuba kod mačaka i mačaka često je povezan sa sljedećim zubnim bolestima:

 • pulpitis;
 • – karijes;
 • – tartar;
 • – upala desni ili gingivitis;
 • – upala korijena zuba;
 • – parodontitis.

Bolesti zuba vrlo su opasne za mačke. Infekcija koja utječe na samo jedan zub može dovesti do infekcije cijelog tijela. Da biste izbjegli sve ove probleme, morate redovito posjećivati ​​veterinara. Samo precizna dijagnoza i pravodobno liječenje pomoći će razumjeti što je dovelo do gubitka mačjih šišmiša i spriječiti ozbiljnije posljedice bolesti.

Gubitak zuba ponekad je povezan s karakteristikama mačke ili mačke pasmine.Na primjer, mačke Abyssinian i perzijskih pasmina su sklonije gubitak zuba od drugih pasmina.

3 Razlog broj 3: dobni gubitak zuba kod mačaka i mačaka

S godinama, povećava se rizik od gubitka zuba. Tijelo mačke slabi i gubitak zuba postaje sve vjerojatnije. Ako zubi zubi zdravi zdravi do vrlo starijeg doba, potrebna vam je odgovarajuća skrb, zdrava i uravnotežena prehrana i redoviti pregled veterina.

Osim toga, tijekom života mačke i mačke mogu "izgubiti" zube zbog mehaničkog razloga. To se može dogoditi kao rezultat nesreće, kao što je pad s visine.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: