🐈 Cat purulent iscjedak

Zašto mačke imaju gnojno ispuštanje

Umoran iscjedak u mačiću značajno se razlikuje od ostalih. Često, oni ukazuju na neobične i bolesti u tijelu koje mogu dovesti do katastrofalnih rezultata.

sadržaj

 • Odakle dolazi gnoj?
  • Sigurno pražnjenje
  • Opasni iscjedak
 • Koje bolesti mogu ukazivati ​​na gnojno iscjedak
  • vaginitisa
  • endometritis
  • pyometra
 • Znakovi bolesti i liječenja

Stoga, pri otkrivanju bilo kakvih formacija ove vrste, odmah se maknite mačku u veterinarsku kliniku. Samo ondje liječnik može provjeriti prirodu gnjusnih formacija i izvući zaključke koji će pomoći u izbjegavanju negativnih posljedica.

Odakle dolazi gnoj?

Umoran iscjedak iz vagine je vrlo raznolik, pa može biti nekoliko razloga. Većina ih je neposredna opasnost za zdravlje mačke. Međutim, postoji više pasivnih preduvjeta koji se mogu smiriti.

Važno je utvrditi prirodu ugrušaka, razumjeti jesu li gnjevne, a zatim poduzeti akciju.

Sigurno pražnjenje

Jedna od standardnih vrsta pražnjenja kod mačaka je u toplini.Za godinu, to se može dogoditi nekoliko puta, prema ciklusu. Nema purulentnih formacija, pa vlasnik može biti apsolutno smiren zbog zdravlja svog ljubimca. To obično traje ne više od nekoliko dana i prati povećanje aktivnosti mačaka. Stoga i neprofesionalni mogu klasificirati takve procese. Treba shvatiti da za bilo koji iscjedak iz vagine morate biti oprezni.

© shutterstock

Za vrijeme trudnoće i porođaja mačke, potrebno je posvetiti posebnu pažnju. Ovdje su mogući i prozirni sluzavi i zelenkasta tekućina.

Naravno, ne govorimo o krvavim i gnusnim opcijama. No, određene vrste formacija su vrlo prihvatljive u različitim fazama trudnoće. Stoga se također ne bi trebali bojati.

Opasni iscjedak

I ovdje postoji već razlog za ozbiljnu zabrinutost. Postoji nekoliko mogućnosti koje mogu biti povezane s opasnijim pražnjenjem. Među njima su:

 • infekcije;
 • upala;
 • onkoloških bolesti i drugih.

Posebnu pozornost treba posvetiti trudnoj mački. U slučaju komplikacija tijekom rada, povremeno postoji situacija kada placenta ostaje djelomično unutra. To može biti praćeno gnjevno krvavim iscjetkom iz vagine. Ovo upućuje na proces razgradnje u tijelu mačaka., Takve gnojne formacije mogu se ukloniti kirurški.

Zarazne bolesti genitalija. Crvenkasto nijansa gnojnog iscjedka može ukazivati ​​na bolest u mokraćnom mjehuru ili maternici. Te formacije često nemaju specifičan miris, ali su karakterizirane neobičnim gustom konzistencijom. Ako ustanovite da takvi ugrušci trebaju odmah konzultirati liječnika.

Onkološke bolesti su također povezane s purulentnim procesima. Budući da stanice raka utječu na sve sustave tijela, do jednog stupnja ili drugog, u takvim se bolestima mogu pojaviti purulentne sekrecije iz petlje. Imat će neobičan miris, koji će ukazati na destruktivne procese unutar mačjeg tijela.

© shutterstock

Upala mogu uzrokovati sluznicu. Tijekom tog razdoblja mačka može biti zabrinuta, početi lizati, pokazati agresiju.

Također možete primijetiti neku bol kada pokušavate nositi se s malim potrebama. Žena će postati agresivna i zabrinuta.

Ozljede na maternici ili mokraćnom mjehuru.Svako takvo oštećenje vjerojatno će biti povezano s značajnim iscjedakom. Uz činjenicu da je u ovom slučaju bitno da mačka pruži kvalificiranu medicinsku pomoć, vlasnik mora osigurati mir i osjećaj sigurnosti za životinje.

Koje bolesti mogu ukazivati ​​na gnojno iscjedak

vaginitisa

Ovo je jedan od najčešćih procesa u vagini, što može biti primarni uzrok gnojnih formacija. Štoviše, ovdje možete vidjeti ne samo iscjedak iz petlje, nego i pokušaji žene da lizati pod repom. Takvi postupci vrlo su lako zamijeniti s običnom toplinom.tako da biste trebali biti pažljiviji vašem ljubimcu. Samo pravovremeni posjet liječniku moći će osigurati nesmetan oporavak mačke.

endometritis

Ta se bolest očituje iu akutnom iu kroničnom obliku. U kroničnoj verziji mačke može dobro voditi normalan život. U akutnom obliku, opće stanje životinje može se pogoršati. Postoji apatija i smanjenje interesa za vanjski svijet. Mačka jede manje.

U nedostatku pravovremene medicinske intervencije nije kobno.

pyometra

Simptomi pyometra u mačaka očituju se u gnusnim i mukoznim ugrušcima koji se akumuliraju u mačjoj vagini. Za otvorenu upalu karakterizira širenje genitalija. Sam izbor je bijeli, smeđi ili crveni. Oni izlaze kroz petlju. Pyometra se može razviti u složenijem obliku, u kojem se ne pojavljuju ugrušci. Ovdje gnusne mase jednostavno se nakupljaju, što dovodi do još katastrofalnijih rezultata.

© shutterstock

Ako je maternica zatvorena piometrom, nema toliko mnogo šansi za iscjeljenje. Često postoji trovanja, a proces završava smrću kućnog ljubimca.

Znakovi bolesti i liječenja

S obzirom na količinu normalnog i sigurnog pražnjenja, teško je razumjeti je li neki proces bolan. Evo znakova:

 • stalni pokušaji lizanja perineuma;
 • zbijanje trbuha;
 • povećanje temperature;
 • niski apetit;
 • apatija.

Čak i dio tih znakova trebao bi biti razlog za neposredno liječenje veterinarskoj klinici. Ovdje liječnik će obaviti sve potrebne testove, propisati ultrazvuk ili druge postupke. Naravno, ne može se bez temeljitog ispitivanja mačke, što će nužno biti praćeno moždanim udarom iz središta čireva.

Na primjer, piometra liječenje provode samo stručnjaci.Pruža posebnu terapiju, antibiotike i druge metode. Za osobito aktivne ispuštanja, liječnik može odlučiti da ima kiruršku intervenciju., Može također zahtijevati uklanjanje organa ili zaraženih dijelova. Glavna stvar nije pokušati liječiti piometru s narodnim lijekovima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: