🐈 Mačka povlači stražnje noge - uzroke i dijagnozu

Zašto mačka vuče šape?

Oni koji dugo žive s mačkama ili mačkama, imajte na umu da mnogi kućni ljubimci često imaju neobičnu i neugodnu situaciju. Odjednom, životinja sjedi na stražnjim nogama, počne ih povlačiti i stalno se kreće oko kuće. Možemo vam pomoći shvatiti što je problem kada mačka vuče svoje stražnje noge i kako pomoći vašem ljubimcu da se bave s njom.

sadržaj

  • Dijagnoza bolesti
  • Početna liječenje

Ako govorimo s teoretskog gledišta, povlačenje zadnjih nogu mačaka i mačaka može se izravno povezati s brojnim poremećajima u sustavu funkcioniranja udova. U nekim slučajevima, noge mogu biti oduzete zbog neuspješnog izlaganja vanjskom okruženju. Na primjer, kad mačka ili mačka čine pogrešno i teško slijetanje na stražnjim nogama.

© shutterstock

Ali to nije jedini razlog. Tako problemi unutarnjih organa također mogu uzrokovati ograničene mogućnosti rada donjih ekstremiteta.

Važno je napomenuti da s ovom kršenju, mačka odbija da udara leđa i agresivno reagira na bilo koji dodir na donjem dijelu kralježnice.

Dijagnoza bolesti

Ako su mačke zadnje noge propale, primarna akcija koja će pomoći kućnog ljubimca biti će konzultirati veterinara. U većini slučajeva stručnjak propisuje niz testova. Na temelju njihovih rezultata, moguće je izvući prve zaključke o uzrocima neuspjeha mišićno-koštanog sustava.

U nastavku se uzimaju u obzir glavni smjerovi mogućih dijagnoza kod kućnih ljubimaca, kada i zašto povlači stražnje noge..

povredaopisMetode izlaganja
Purulentni endomedritis kod mačakaDruge manifestacije bolesti su žeđ i česte mokrenje. Oslabljeno stanje, u rijetkim slučajevima natečeni abdomen i atipično ponašanje mačke, očituje se u čestim mehama i bolovimaOva vrsta bolesti može biti samo u mačkama. Kao tretman preporuča se izvršiti operaciju za uklanjanje upaljenih jajnika i maternice. Kako bi se izbjegli recidivi, lijekovi se ne preporučuju.
Štipati živčani živacNema očitih simptoma. Postoji očitovanje nekih ograničenja u pokretima gdje životinja gotovo neprestano vuče šape. Mačka često leži da vuče stražnje noge i općenito ima bolan izgled.Liječenje se obavlja pod strogim nadzorom iskusnog liječnika. Često u takvom stanju, mačke postaju sve više zastrašujuće i odbijaju intervenirati.
Povreda unutarnjih organaProblemi s jetrom i bubrezima (urolitijaza, zatajenje bubrega)Potrebno je izraditi rendgenski pregled odjela kralješnice, donirati krv i urin.
Promjene u tijelu prema dobi kod mačaka i mačakaGubitak apetita, poremećaj spavanja i druge dobne manifestacije kod mačaka i mačakaPotražite liječničku pomoć kako biste smanjili simptome bolesti

Početna liječenje

Većina liječnika se suprotstavlja liječenju mačaka i mačaka, u slučajevima povlačenja šapa, na neovisnoj osnovi, Međutim, slučajevi su često poznati, osobito kod malih mačića, kada jednostavna kućna masaža u potpunosti uklanja kućnu ljubimca zbog problema slabosti stražnjih nogu. Vlasnici na prvim manifestacijama djelovanja, kada mačić vuče stražnje noge, počinju se mijenjati svaki drugi ili dva sata dnevno i udariti prstima svojih udova. Za vidljiviji i brži učinak, ako su mačke ili mačke prekomjerne tjelesne težine, ponekad ih preporučuje da ih stavite na dijetu.Normalizacija težine također doprinosi brzom oporavku kućnih ljubimaca.

© shutterstock

Istodobno, oponašanje trčanja pokreta stražnjih udova može biti izvrstan alat za liječenje. Također je moguće koristiti neku vrstu hodalice, gdje, uz potporu tkanine, šape će hodati po podu i stvoriti dodatno opterećenje.

Učinkovit alat i izvrsna tjelesna aktivnost bit će plivanje u mačkama i mačkama. Budući da se napetost prednje i stražnje noge javlja na razini primarnih instinkata.

Pravodobna akcija za liječenje bolesti stražnjih udova pomoći će ublažiti stanje kućnog ljubimca i vratiti mu zdrav izgled i dobro raspoloženje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: