🐈 3 razloga zašto mačka vrisne nakon sterilizacije

Zašto mačka vrisne nakon sterilizacije

Sterilizacija mačke – postupak je vrlo jednostavan i sastoji se u uklanjanju jajnika. Ali skrb nakon operacije do potpune iscjeljivanja trebao bi biti dobar. Ako mačka vrisne nakon sterilizacije, trebate obratiti posebnu pozornost i poduzeti mjere. Često, elementarna ljubav i ljubav mogu riješiti niz problema, ali u nekim slučajevima ne možemo bez stručne pomoći.

sadržaj

  • Nakon sterilizacije mačka vrisne i pita mačku.
  • Zabrinut zbog boli
  • Problemi nakon sterilizacije
  • Poremećaj spavanja

Nakon sterilizacije mačka vrisne i pita mačku.

Zabilježeno je da se mrak može vikati nakon operacije, kada su jajnici uklonili odrasle osobe, a postupak nije bio potpuno dovršen. Onda se njezine želje ponovno probudite, ona traži mačku i pokazuje njezin lik. Ako mačka mehanira nakon sterilizacije dugo vremena, potrebno ju je ponovno pokazati veterinaru koji će obaviti pregled i odlučiti je li potrebna druga operacija. U pravilu, nakon što joj seksualna želja životinje izblijedi.

Jedna odrasla mačka, nakon sterilizacije, može neko vrijeme viknuti čak i ako su jajnici potpuno uklonjeni.

To je zbog hormona koji proizvode ne samo jajnici, nego i hipofiza i nadbubrežne žlijezde. Hormonska pozadina može postupno stabilizirati. Ali ponekad to zahtijeva uvođenje posebnih priprema, inače vaš ljubimac će biti poremećen noću. Često je potrebna samo jedna injekcija, ali ponekad i ponovljena primjena.

© shutterstock

Zabrinut zbog boli

Rijetko postoje slučajevi kada sterilizirana mačka može osjetiti bol. Zatim vikne agresivno i time privlači pažnju domaćina. To je razlog da odmah potražite kvalificiranu medicinsku pomoć.

Problemi nakon sterilizacije

Kao što je već spomenuto, uzrok plakanja sterilizirane mačke može biti bol i nelagoda. Postoji nekoliko razloga za to:

  1. Postoperativna kila, To se događa kada unutarnja šava divergira. Da biste shvatili je li kila nastala nakon sterilizacije, dovoljno je probe temeljito proučiti abdomen. Ako primijetite nalet, onda je vjerojatno da je to. Pojavljuje se na pozadini prekomjerne aktivnosti životinja ili slabo izvedenih operacija.
  2. Proljev ili zatvor, Često se nalaze u postoperativnom razdoblju i uzrokuju nelagodu mačiću. Stoga može vikati, govoriti vlasniku o svojim problemima.U slučaju konstipacije, morat ćete davati laksative koje preporučuje liječnik. Također obratite pažnju na hranu koja također pomaže u borbi s problemom. Ako ima proljev, posavjetujte se sa veterinarkom i poslužite rižino izlučivanje.
  3. Promjena tjelesne temperature, Obično je moguće povećati temperaturu nakon anestezije, koja se koristi za vrijeme sterilizacije, a onda kućni ljubim plainno plače. No, ako se promatra više od tri dana, možemo razgovarati o komplikaciji. Također se može primijetiti pad temperature. U tom slučaju pokušajte zagrijati mačku. Ako se takva situacija povlači i prati opća letargija, odbijanje jesti, a zatim odmah pokazati veterinara.

© shutterstock

Poremećaj spavanja

Nakon operacije, sterilizirane osobe mogu doživjeti poremećaj spavanja. Vrlo često, nakon sterilizacije, mačka vrisne noću, zahtijevajući pozornost vlasnika. U pozadini promjenjive hormonske pozadine mogu se promatrati promjene u karakteru. Budite strpljivi i ne kažnjavajte životinju. Tijekom vremena država se vraća na normalu i prestat će vikati, Ako se ta slika promatra dugo, raspravite o mogućnosti korištenja sedativa sa svojim liječnikom.

Pitanje da li mačke vrište nakon sterilizacije može se odgovoriti da, ali takvi slučajevi su vrlo rijetki.Prvo, postoji restrukturiranje tijela, a drugo, mogu se pojaviti problemi u postoperativnom razdoblju. Pokažite maksimalnu pažnju i brigu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: