🐈 Uši mačjeg uha uzrokuju i liječe

Zašto mačka uho zamrzne?

Mačke imaju jedinstvenu sposobnost da čuju i najfiniji zvukovi u daljini. Ako se pojave problemi s ušima, ponašanje kućnih ljubimaca dramatično se mijenja, na primjer, ako se mačka uho pretvori neočekivano. Svaki osjetljivi i pažljiv vlasnik može odmah primijetiti ove točke, zbog čega se preporučuje odmah kontaktirati stručnjaka u veterinarskoj klinici.

sadržaj

  • Efekti s okvirom
    • Hematoma glave, kao razlog zašto se ušulja
    • Auricle Nekroza
    • Također jedan od popularnih uzroka truljenja aureja je prisutnost stranih tijela u njima.

Svi vlasnici trebaju znati da svi problemi u mačkama i mačkama povezanim s trulim ušima mogu dovesti do ozbiljnih posljedica (najstrašnija – apsolutni gubitak sluha ili smrt životinje).

© shutterstock

Ako mačka uho okrene i češće ga ispočetka, onda je to samo po sebi jedan od najvažnijih simptoma problema s sluhom. Sve vrste bolesti propadanja uha podijeljene su na zarazne i neinfektivne. U nekim slučajevima, otitis media također može biti uzrok propadanja, tj. Upala svih prolaza uha.

Na primjer, sve bolesti organa sluha imaju različite tijekove i simptome manifestacije bolesti.Zato se ni u kom slučaju ne preporučuje provođenje vlastitog liječenja, nego odmah povlačenje mačaka ili mačaka da biste vidjeli liječnika.

Kod ušiju obično, većinom, počinje iznutra. Serous ispusti mijenjaju boju dok bolest napreduje, miris propadanja postaje izraženiji, a uho počinje ozlijediti više.

Sa ušima ušiju, sićušna grinja parazitizira čašu, što uzrokuje stalnu nelagodu i nemirno ponašanje kućnog ljubimca. To je gnojno iscjedak glavna manifestacija ovog problema kod životinja.

Efekti s okvirom

Mnogi vlasnici pogrešno uzimaju ovaj pražnjenje zbog prljavštine ili smatraju privremenim fenomenom. Dnevno čišćenje apsolutno ne daje rezultate, a ujutro je u ušima opet neugodno iscjedak i mačka ne liječi ranu u uhu. Trebali biste kontaktirati stručnjaka za izdvajanje parazita iz uha na profesionalnom web mjestu.

Trajanje tretmana ne traži mnogo vremena, a uključuje ubacivanje specijaliziranih kapi i čišćenje ušiju mačaka i mačaka.

Hematoma glave, kao razlog zašto se ušulja

Takozvani mehanički utjecaj na čašu može biti uzrokovan ozbiljnim ozljedama, ubodima insekata ili ozbiljnim ogrebotinama.

Ako se bolest ne otkrije u vremenu i liječenje se ne pokrene, proces može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Uostalom, mačka, koja doživljava nelagodu, često može nanijeti dodatne ozljede na sebi, nakon čega slijedi još veće propadanje uha. To jest, pojava gnoja u uhu mačke je neugodna, ali očekivana mjera.

© shutterstock

Ovdje liječenje uopće nije komplicirano i regulirano je sljedećim pravilima. Ako je prošlo manje od dva dana, a kod kuće, domaćini se primjenjuju hladno i napraviti specijalizirani zavoj. Nakon 24 sata, naprotiv, ako se ne pojavljuju negativni čimbenici, koriste se toplina i umirujuće masti.

Ako proces liječenja ne daje rezultate, onda se mačka treba odnijeti liječniku koji će poduzeti potrebne mjere kako bi eliminirao učinke hematoma i rekao vam kako postupati s mačkom.

Auricle Nekroza

To može biti uzrokovano produljenim cijeđenjem, prolaznim procesom propadanja iz okolnih tkiva ili penetracijom patogenih mikroflora u tijelo.

Ako ne obratite pažnju na tijek procesa, tada se čirevi mogu povećati u veličini. Hrskavica uha prolazi značajne promjene u veličini, propadanju i deformiranju čak i više.

Pacijenti se mogu liječiti samo operacijom amputiranjem dlake ili oštećenog dijela.

Također jedan od popularnih uzroka truljenja aureja je prisutnost stranih tijela u njima.

Uostalom, dugo pronalaženje takve stvari dovodi do upale i naknadnog procesa propadanja.

Ovdje su mjere za ublažavanje stanja pacijenta u početnoj fazi ekstrakcija stranog tijela, a potom tretman otopinom sode ili vodikovog peroksida.

Najvažnije pravilo za otkrivanje truljenja u mačkama i mačkama nije odgađanje vremena i primjena mjera koje će pravodobno riješiti ljubimca neugodnih senzacija.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: