🐈 10 razloga zašto mačka nije prestala dolaziti u ladicu i što učiniti?

Zašto mačka prestala odlaziti u pladanj i što učiniti?

Kao i često s takvim problemom "mačka je prestala dolaziti u ladicu", vlasnici kažu da se mačka osveti, čini zlo, a neki tvrde da je životinja poludjela …

Naravno, mogućnost ogorčenja ljubimca na jednog od članova obitelji, stresa ili okolnosti općenito ne može se isključiti, ali prilično često problem leži u drugom, samo trebate biti pažljiviji prema vašem ljubimcu.

sadržaj:

 • 10 razloga zašto ne otići u WC
 • Nemojte hodati malo
 • Odbijava se na veliki način
 • Što učiniti

Razlozi za odbijanje mačke da ode na zahod i rješenja

1. Upala genitourinarnog sustava

Infekcije (cistitis kod mačaka) ili ozljede mogu uzrokovati pretjerano učestalo mokrenje, a životinja jednostavno nema vremena doći do namijenjenog mjesta. Ako postoje kamenci u urogenitalnom traktu, izlučivanje urina je nemoguće zbog stiskanja kanala.

Pažljivo pregledajte ladicu, mjesta gdje je vaša životinja, i svakako krenite na savjetovanje veterinarki! Nemojte se žuriti da se pribjegavate raznim atraktivnim sprejevima, pa čak i prije nego što saznate razloge, nemojte pokušavati ublažiti životinju.

2. Čistoća

Mačke su vrlo čiste životinje, provjerite je li pladanj dovoljno čist, dobro je operite, očistite punilo ili je li vam kašič koji ste stavili punilo uprljan i ostavlja miris koji osoba ne osjeća, ali za mačku to je neprihvatljivo.

Čak se i dogodi da prljavština u blizini ladice obeshrabruje mačku da ne koristi WC.

Vidi također: Kako podučiti mačku u ladicu

3. Pogrešna ladica

Možda vam se sviđa u novoj ladici (sjajna, velika, lijepa i uklapa se u boju pločice / pozadine), a za neke parametre ne odgovara mačiću, to je sve.

I unatoč činjenici da je novi pladanj tako lijep, nije ga pokriveno pješice, ali sa zadovoljstvom je star, ogreban, a ne sjajan. Stoga nemojte žuriti da bacite stari pladanj kada kupujete novu.

Pročitajte članak o vrstama ladica.

4. Neispravno punilo

Osobno sam se suočio s takvim problemom. Činjenica je da je moja mačka otišla od rođenja do prešanog drvenog punjenja kada sam ga dovela u kuću – odbila je otići na već naizgled poznato punjenje. Ona je u ladicu, bilo gdje, ali ne u pladanju.

Čim sam kupila mineralne mačke, situacija se dramatično promijenila. Dakle, unatoč svim proučavanim navikama vašeg ljubimca, pokušajte mijenjati punilo. Moguće je da nije zadovoljan mačkom.

5. Miriše

Želite da ovo bude mirisna lavandom / naranče, a mačka to ne treba 300 godina! Stoga je sasvim moguće da mačka odbija biti iskrena zbog činjenice da jednostavno ne voli miris okusa u punilo.

Također, pobrinite se da je sam pladanj izrađen od kvalitetnog materijala, a ne "mirisne" male kvalitete plastike. Ne savjetujem vam da operite mačji WC sa svim vrstama mirisnih mirisnih sredstava. Ne samo da mogu zbuniti vašu mačku, već i uzrokovati alergije. Usput, pročitajte kako ukloniti miris mačjeg mokraće.

6. Ukromnost

Želite li otići do toaleta usred bučnog trga? Sumnjam u to. Mačak nije gori od muškarca. Ako je ladica na univerzalnom pregledu, na previše svijetla, bučna i gužva, onda nemojte očekivati ​​da će ga mačka koristiti za namjeravanu svrhu.

Mačke, naravno, kao i ljudi, ne čitaju na toaletu, ali privatnost, tišina i tišina tijekom procesa jednako su nas voljeli kao i ti.Moja maca, nervozno, meowing kad sam samo gledati na slučajan, sjedi u pladanj. Zato stavite ladicu na osamljeno mjesto.

Vidi također: Kako podučiti mačića za toalet

7. Um

Mačka tijekom razdoblja aktivne želje za uzgajati može obilježiti sve oko sebe, pa pripazite na psiho-emocionalno stanje vašeg ljubimca. Nemojte ga mučiti – to će samo pogoršati situaciju. Ovdje je najbolje konzultirati se s liječnikom, a ako ne namjeravate pletu životinju, ispravite njegovo ponašanje uz pomoć umirujućih biljnih tinktura (ali samo nakon savjetovanja s veterinarom).

8. Ljubomora

Još jedna životinja pojavila se u vašoj kući i primijetili ste da je nakon toga vaš stari ljubimac sve manje i manje vjerojatno da će pasti u pladanj? Možda to radi jer je jednostavno ljubomoran na vas novom članu čopora.

U kući nema novih životinja, ali nedavno su prijatelji došli sa svojim psom ili hrčakom? Sjetite se Brantovoe: "Tri osobe vladaju u svijetu, njihova imena su: Zavist, Ljubomora, Malicija".

I zbog zlobe – ispod.

9. Zlostavljanje

"Ja, naravno, ne osvetoljubivi – osvetit ću se i zaboraviti", doslovno svaka mačka to može jednom reći.No, svatko, naravno, ne prelazi pladanj. Ako se to odjednom dogodi u odrasloj mački, razmislite o tome … i zamolite mačku da ga oprosti. Možda će to pomoći!

10. Seksualni lov

Tijekom seksualnog lovca, odrasle mačke i mačke ponekad odbijaju odlazak na službeni WC. Mačke – zbog činjenice da punilo može pružiti prilično pravu bol tijekom ovog perioda, a mačke tijekom lova na seks tako označavaju teritorij.

Zašto mačka odbija ući u ladicu na mali način

Jeste li primijetili da se mačka u velikoj količini oporavlja, ali nema tragova urina i zvuče alarm zbog toga? Učinili su to ispravno, jer mali problemi s odbijanjem malog ulaska u ladicu mogu se pretvoriti u velike probleme s mokrenjem.

To su:

 • Upala mokraćnog mjehura

Takva upala najčešće se zove cistitis, a može početi kao kod mačaka koji hodaju na ulici iu onima koji žive u četiri zida (ako su ti zidovi hladni). Cistitis se, međutim, može pojaviti zbog infekcije. Određeni testovi pomažu u određivanju dijagnoze, a uro-antiseptici i antibiotici zaustavljaju bolest.

 • Upala uretre;
 • Bolest bubrega;
 • Opstrukcija mokraćnog sustava (prirođena ili mehanička);
 • Urolitijaze.

Nažalost, bolesti poput urolitijaze kod mačaka i mačaka nisu rijetke. Štoviše, u mačkama neutered ova bolest javlja se najčešće. Ako izuzmemo infekcije, razvoj bolesti izaziva nezdravu prehranu, prevlast mesa i ribe u prehrani.

Zašto mačka odbija ići na pladanj na veliki način

Ako mačka ne pukne, onda to ne šteti. Najvjerojatnije. I jednostavno to ne može učiniti, jer pati od zatvora. Uzroci zatvora su nekoliko:

 • nezdravu prehranu
 • stresna atmosfera u kući
 • problemi crijeva

U svim slučajevima mačka treba vašu pomoć. Najlakši način je hraniti životinju laksativnim učinkom: kuhana repa, mlijeko. Teška artiljerija – sapun (u anusu), klistir, lijekovi.

Mačak ne ide u pladanj – Što učiniti

Ako primijetite da mačić ne ide na zahod, svaki drugi put ili to bilo gdje, ali ne u WC-u, prije svega eliminira zdravstvene probleme – poduzmite testove, obavite ultrazvuk.

Uvjereni u dobru fizičku dobrobit životinje, pokušajte procijeniti svoje moralno zdravlje – ukloniti stres, izazivati ​​ljutnju ili ljubomore, dati vašem psu sedativ.

Ako je moralna klima u obitelji povoljna, a mačka jednostavno "čudna", onda provesti reviziju u kupaonici:

1. Lončić za mačku mora biti točna veličina, tako da se životinja u potpunosti uklapa u njega i ima mjesta za manevar.

2. Ladice s niskim stranama su dobre za mačiće, odrasle životinje trebaju ladice s visokim stranama.

3. U slučaju da mačka uopće ne zanemaruje klasičnu ladicu, ima smisla pokušati ga promijeniti u zatvorenu ladicu. Možda vaš ljubimac zahtijeva samoću u tako osjetljivoj stvari.

4. Promijenite ispunu. Pijesak – drvenastog. Woody – na silika gelu. Skakanje – na kukuruz. Zeolite – na novinama.

5. Uklonite oštećene kemijske mirise u kupaonici. Odustati do osvježivača zraka, nemojte kupovati punila s okusima.

Strpljenje vama i vašem ljubimcu!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: