🐈 Kako odmažiti mačku kako bi se popeli na tablice

Zašto mačka pomiče na stol i kako ga odmači?

Omiljena aktivnost mladih mačaka i mačaka se penjanja na vrhovima. To može biti zavjesa, prozorska prag, visok ormar i, naravno, stol. Međutim, izgled mačke na stolu, pogotovo kuhinje, je nehigijenski. Na svojim šapama, mačke nose ogromnu količinu bakterija. Također na stolu nakon posjeta ljubimac ostaje čestice prljavštine. U budućnosti, oni lako uđu u ljudsko tijelo, uzrokujući različite crijevne bolesti.

 • 1. Zašto mačke vole skočiti na stol?
 • 2. Metode odbića

1Zašto mačke vole skočiti na stol?

Da se odmjeri mač na stolu, vlasnici pokušavaju pronaći različite načine borbe. Ali prije svega je potrebno razumjeti razloge za ovo ponašanje:

 1. 1. Znatiželja. Mačke su po prirodi vrlo znatiželjna stvorenja. Oni su spremni istražiti sva mjesta u kući, a tablice nisu iznimka. Slučajno lijevo stvar može privući pažnju krznene kućne ljubimce. Kako bi zadovoljio svoju znatiželju, sigurno će se morati penjati tamo i proučavati tu temu. Rješavanje takvog problema je ugriz. Dovoljno je samo ne ostaviti na stolu nikakve predmete koji privlače interes mačke.
 2. 2. Potraga za hranom.Ne tako često dolaze na mačke koje mogu ignorirati ukusnu poslasticu koja leži na kuhinjskom stolu. Mačke se rađaju lovci, a hranu smatraju plijenom. Prije odlaska iz kuće trebate hraniti svog ljubimca i voditi brigu o prisutnosti svježe vode u zdjelici. Zatim kućni ljubimac neće morati dobiti vlastitu hranu u kuhinji.
 3. Nedostatak mjesta. Uživanje na odmorištu na velikom i prostranom stolu mnogo je prikladnije za mačku nego što se drži na stolici ili stolici. Stoga, za udoban san i ostatak kućnog ljubimca, potrebno je opremiti za svoj vlastiti ugodan i topao krevet.
 4. 4. Kontrola situacije. Mačkasti domaći grabežljivci vole gledati događaje koji se događaju iz visine i držati ih pod kontrolom. Stoga, za bolji pogled na kuću mačke ne smije biti postavljena ispod površine stola, a po mogućnosti iznad.

PreporučeniKako podići mačića od ranog doba?

2 Načini odbijanja

Ako mačka ima naviku penjanja za stolom, ni u kojem slučaju ne biste trebali vikati kod svog ljubimca, oduzimati mu hranu ili sudjelovati u napadu. To nepovoljno utječe na živčani sustav životinja. Sa svoje točke gledišta, skakanje na stol je norma i oni ne rade ništa loše. Ponovno obrazovanje odrasle mačke ili mačke nije lagan zadatak. S djecom u ovome slučaju mnogo je lakše, jer je mačić lakše odvojiti od loših navika.

Postoji nekoliko učinkovitih i dokazanih načina da se mačka odmakne za penjanje po tablicama:

 1. 1. s vodom. Potrebno je staviti veliki plosnati spremnik s vodom na pločnik. To bi trebalo biti učinjeno tako da mačka to ne bi primijetila odozdo. Skakanje na stol, zasigurno će mu maziti šape. Mačke ne vole plivati, pa će ova metoda obeshrabriti želju ljubimca da ponovi takav neugodan postupak sljedeći put.
 2. 2. uz pomoć jakih mirisa. Uz vodu, mačke također ne podnose oštre mirise. Površina ploče treba tretirati otopinom octa ili ostaviti na njoj ogul od limuna ili naranče. Jaki miris će vašem ljubimcu ostaviti svoje omiljeno mjesto.
 3. 3. Koristite foliju. Potrebno je pokriti površinu stola s pločama. Nakon što se popeo tamo, ljubimac će osjetiti pod šapama neugodan šuškanje folije. Šuškala površina plaši mačke.
 4. 4. sa scotch tape.Dvostrana traka odrezana u trake i ljepilo countertop. Nakon što je opet skočio na svoju površinu, mačka će biti zalijepljena šapama za snimanje vrpce. I sigurno će shvatiti da stol nije najprikladnije mjesto za spavanje i šetnju. Posljedice ove metode nisu sasvim ugodne i za životinje i za vlasnika. Međutim, rezultat prelazi očekivanja.
 5. 5. Koristite posude za limenke. Na površini stola, potrebno je napraviti malu konstrukciju praznih limenki, tanjura i ladica. Potrebno je urediti sve ovo tako da vaš ljubimac ne može vidjeti zgradu odozdo. Za bolji učinak, možete staviti nekoliko novčića u svakoj limenoj posudi. Slijedeći skok ljubimca na stolu, banke s urlikom će se raspršiti i uplašiti ga. Da bi ova metoda bila učinkovita, potrebno je to učiniti više puta.
 6. 6. Uz pomoć struje. Ako nijedna metoda nije uspjela, a mačka ustrajno nastavlja hodati na stolovima, onda možete primijeniti najradikalniju metodu – koristite električni tepih. Nakon što je dobio na njega, mačka dobiva slab električni šok. Počinje shvaćati da je hodanje na ovom komadu namještaja nesigurno.Mnogi vlasnici smatraju da je ova metoda nečovječna, ali električni iscjedak je toliko mali da ne predstavlja opasnost za zdravlje kućnog ljubimca.

Savjet: kako bi mačka izgubila zanimanje za stol, vlasnik mora biti zainteresiran za nešto drugo. Dobar je izbor posebna igra namijenjena mačkama, u kojima će se najviša točka nalaziti iznad površine stola. Ovaj dizajn može se naći u trgovinama za kućne ljubimce ili sebi.

S ovim jednostavnim načinima možete odvojiti mačku kako bi se popeli na tablice. Ali ne uvijek se pojavljuje iz prvog pokušaja. Da bi vaš ljubimac mogao zapamtiti lekciju, morate biti strpljivi i ponoviti odabranu metodu nekoliko puta.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: