🐈 Zašto mačka odlazi u WC na krevetu

Zašto mačka odlazi u WC na krevetu

Komunikacija s mačkom uzrokuje svakom domaćinu puno pozitivnih emocija. Ali što učiniti ako ponašanje vašeg kućnog ljubimca počne nadilaziti granice pristojnosti i uzrokovati da ste daleko od pozitivnih emocija, ja sam ljut i očajan. Da biste shvatili zašto mačka odlazi u WC na krevetu, najprije morate shvatiti razlog.

  • 1. Uzroci
  • 2. Kako odbaciti mačku da ode u WC na krevetu

1 razloga

  • Zdravstveni uzroci

Jedan od razloga zašto je vaša mačka počela postupati s njegovim potrebama, a ne u njegovoj ladici, ali na vašem krevetu, može biti zdravstveni problem. Upoznajte se sa svojim kućnim ljubimcem bolje. Bolesti koje uzrokuju takve abnormalnosti u vašoj mačiću ili mačkama su vrlo različite, ali najčešće su to problemi s genitourinarnim sustavom ili bubrezima. Ako primijetite sumnjive simptome ili neobičnost u svom ponašanju, obavezno se posavjetujte sa svojim veterinarkom.

  • Razlozi povezani s ladicom

Razlozi povezani s pladnjem najčešći su. Prvo, mačka možda ne voli oblik, veličinu pladnja ili materijal iz kojeg je napravljen. Drugo, vaša mačka možda neće voljeti punilo. Moglo bi biti preveliko da se mačka razbije uz oštre zvukove kad se pokvari, kuca po stranicama pladnja ili može mirisati oštro itd.Treće, mjesto ladice možda neće biti previše uspješno. Za mačke, proces stolice uključuje samoću. To znači da ako je pladanj u prohodnom ili krcatom mjestu, vaš će ljubimac izbjeći taj stres i učiniti svoje "stvari" na mirnijem mjestu, na primjer, u kutu ili kutu. Četvrto, blizina pladnja i posuda s hranom. Mačke su po prirodi vrlo čiste, i neće se sramiti u blizini hrane. Peto, čistoća pladnja. Mačka neće otići na prljavo i snažno mirisanje njenog izmeta.

  • Uzroci vezani za nedostatak pažnje i stresa

Nije tajna da su mačke veliki vlasnici. Kada se stranac pojavi u stanu ili kući, može doći do dosta stresa. To može uzrokovati da mačka ili mačka počnu sanjati na majstorovom krevetu, kao da to obilježavaju izmetom. Možda je mačka doživjela stres. Može biti povezana s promjenom stanja u kući (popravak, novi namještaj itd.) Ili s tjelesnim ozljedama (pada s visine, prošlih bolesti itd.)

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

2 Kako odmažiti mačku da ode u WC na krevetu

  1. 1.Potrebno je isključiti sve probleme vezane uz zdravlje. Posjetom ili savjetovanjem veterinara pomoći će s tim.
  2. 2. Provjerite je li mačka zadovoljna s ladicom i punilom. Da biste to učinili, morate promatrati kako je nekoliko puta ušla u WC. Ako primijetite nervozu, razdražljivost ili anksioznost, obratite pozornost na to što je točno uzrokovalo ovu reakciju – veličinu, zvuk, miris. Ponekad mijenjanje punila može u potpunosti riješiti problem. Provjerite koliko su udaljeni pladanj i zdjele hrane. Poželjno je da su se nalazili u različitim sobama. Čistite pladanj češće, barem jednom dnevno.
  3. 3. Analizirajte koliko vremena posvetite svojoj mački. Vaš ljubimac, kao i svako drugo stvorenje, treba pozornost. Pokušajte s njim razgovarati više, udariti, milovati, igrati.

S najvažnijim pravilom – nemojte mahati mačka ili mačka u stolici. Mačke ne razumiju zašto se tako zlostavljaju, što znači da neće donijeti nikakav učinak. Pokušajte shvatiti zašto mačka odlazi u WC na krevetu, eliminira uzroke i sve će se vratiti u normalu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: