🐈 Zašto mačka nije pitala mačku

Zašto mačka nije pitala mačku

Potreba za parenje mačkama je sasvim prirodna. Ponekad se mačka odjednom smiri. Pitanje zašto mačka je prestala tražiti mačku je prilično teško odgovoriti – to može utjecati nekoliko čimbenika. U ovom ćemo članku pokušati obuhvatiti ovu temu.

  • 1. Zašto mačka nije tražila mačku
  • 2. Što je estrus u mačiću?

Zašto mačka nije pitala mačku

Mačka počinje tražiti mačku približno 6-8 mjeseci. Zrelost mačke ovisi o mnogim čimbenicima – pasmini, spolu, klimi, prehrani itd. Prva estrusa ne znači da je mačka spremna za razmnožavanje. Njeno tijelo nije spremno nositi mačiće. Rana trudnoća služi kao zastrašujući u razvoju mačjeg tijela, a također dovodi do smrti beba. Stoga se preporuča prva estrusa preskočiti.

Preporučujemo da se parenje mačke provede u trajanju od 8-9 mjeseci. Do tog vremena mačka je fiziološki spremna postati majka. Mačka je sposobna parenje samo tijekom estrusa.

Preporučeni7 glavnih razloga zašto mačka jede mačiće

Što je estrus u mačiću?

Ciklička priroda estrusa ovisi o mnogim čimbenicima – individualnim karakteristikama, pasminama, dobi, sadržaju, prehrani, temperaturi okoline.

U ovom trenutku, mačka se ponaša vrlo s ljubavlju, utrlja se na noge, lukove leđa.Tako privlači pažnju i izražava svoju spremnost na oplodnju.

Vremenski interval između izmjenjivača može biti različit. Najveći utjecaj na cikličku prirodu estrusa ima sezonalnost. U mačkama koje žive u prirodnom okolišu, kao i bolesnim i starim mačkama, estrus se javlja u proljeće i jesen. Kod kućnih mačaka obično su mnogo češći. Činjenica je da na početku i prestanku estrusa utječe na trajanje dnevnih sati. Ako u uličnim mačkama tijelo reagira oštro na promjenu godišnjih doba, tada se u domaćoj mačkome životni uvjeti malo mijenjaju.

Na trajanje estrus također utječu mnogi čimbenici. Na primjer, mačke s viškom težine u toplini obično idu dulje. U mačaka s slabljenim tijelom, estrus može biti "prigušen". Oko 10 godina, estrus u mačkama se zaustavlja, ali opet, sve je vrlo individualno.

Ako mačka iznenada prestane tražiti mačku, onda postoji nekoliko razloga. Prvo, mogla bi zatrudnjeti. Ako vaša mačka ima slobodan pristup ulici – to bi se moglo dogoditi. Drugi razlog može biti lažna trudnoća. Da bi se to isključilo, potrebno je posjetiti veterinar.Dogodilo se da mačka ima hormonalni neuspjeh, a to je i razlog za posjet veterinaru. Ali još uvijek najčešće mačka prestaje tražiti mačku zbog promjene dnevnog svjetla ili snižavanja temperature u prostoriji. U svakom slučaju, bolje je konzultirati veterinar.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: