🐈 Zašto mačka ne može mokri uši

Zašto mačka ne može mokri uši

Vlasnici mačaka i mačaka obično "humaniziraju" svoje kućne ljubimce. I ako vlasnik svaki dan napravi tuš ili kadu, želja za pranje mačke sama proizlazi. Ali morat ćete mirisati svoju želju da iskupite svoje kućne ljubimce, au ovom ćemo članku govoriti o tome i zašto mačka ne bi trebala biti natopljena ušima.

  • 1. Zašto mačka ne može mokri uši

1Zašto mačka ne bi trebala mokri uši

Mačke životinje su vrlo čiste. Proveli su puno vremena kako bi se lizali. Neki pojedinci čak počnu koristiti jezik kako bi očistili mjesto koje je vlasnik ili bilo koja druga osoba dotaknula. Stoga, da ih zovete zagušljivim, jezik se ne okreće. Ne preporučuje se pranje mačke više od jednom svaka 2 mjeseca. Činjenica je da ove životinje imaju zaštitni masni sloj na svojoj koži. Mačke osjećaju užasnu nelagodu kad se ova barijera isprala tijekom kupanja.

Ali ponekad postoje situacije kada ne možete bez pranja. Na primjer, mačka je jako prljava ili ima buhe. Zatim morate znati pravila za pranje vaše mačke ili mačke.

Jedno od glavnih pravila koja se moraju pamtiti i poštivati ​​- voda ne smije pasti u uši. Da biste to izbjegli, možete pokušati staviti u uši vaših komada pamuka. Strogo je zabranjeno pranje mačke "s glavom" – samo se tijelo, šape i rep ispiru.

Činjenica je da su uši mačaka i mačaka izrazito osjetljive. Osim toga, uho mačaka ima vrlo složenu strukturu, a ako voda uđe i dođe do srednjeg uha, onda se neće vratiti. To može dovesti do brojnih upala i otitis. Uz otitis medij, mačke uvelike pate. Upala ušiju je vrlo opasna jer se fokus nalazi u neposrednoj blizini mozga. Bolest se može lako premjestiti na ovaj vitalni organ. Rezultat takve upale može biti gluhoća u jednom uhu.

Ne brinite se previše ako vlažete vrhove ušiju, sve dok se voda ne uvlači duboko.

Ako voda još uvijek uđe u uho svoje mačke, nakon kupanja trebate uzeti vatu od pamuka i nježno obrisati uho iznutra. Ne pokušavajte se previše udaljiti – možete povrijediti mačku i oštetiti uho.

Ako je započela upala, trebali biste što prije kontaktirati svog veterinara. Upala unutarnjeg uha obično se liječe antibioticima, ali nikako ne daju lijek za mačke bez propisivanja stručnjaka – to može dovesti do tužnih posljedica, pa čak i smrti.

Želimo Vam dobro i vašu mačku!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: