🐈 Mačka ne jede ne pije, ne ide na zahod

Zašto mačka ne jede, ne pije i ne odlazi u WC

, Da li njihovi vlasnici trebaju uzeti u obzir razlog za zabrinutost i početi "pobijediti bubnjeve"? Sve ovisi o tome koliko dugo ova situacija traje. Dan ili dva je jedna stvar, a dulje vrijeme je još jedno. Osim toga, potrebno je razmotriti postoje li još uznemiravajućih simptoma.

sadržaj

  • Neobična hrana
  • Postoperativno razdoblje
  • Problemi s ladicama
  • Preventivne mjere

Neobična hrana

Počnimo s nevinim razlogom. Često se događa da mačka ne jede domaću hranu nakon što je dugo tretirana specijaliziranom hranom iz dućana. Ovo je sasvim normalno, jer su mačke velike konzervativne, a sve promjene za njih su veliki stres.

Ako kućni ljubimac pije vodu i ne jede manje od tri dana, ne brinite se previše. Ali morate vrlo pažljivo pratiti životinje. Nikada ne znate, odjednom stvar još uvijek nije u nepoznatoj hrani. Naravno, gladujući, draga ne ide na zahod velikom brzinom. On jednostavno nema ništa za napraviti. Čim počne normalno jesti, obnoviti će normalne stolice.

© shutterstock

Možete podmazivati ​​desni životinje s nečim ukusnim. Napravite dijelove male. Nudimo izbor različitih namirnica.Nešto će zasigurno probuditi vaš apetit. Zdrava mačka ne može dugo jesti.

Usput, to se često događa i obratno – kućni ljubimac koji je prethodno pojeo iz zajedničkog stola odbija se liječiti iz staklenke. Ili nemojte jesti tekuću hranu, kao što ste se navikli sušiti. Ovdje će najbolji iscjelitelji biti vrijeme i briga pacijenata za dobrog domaćina.

Postoperativno razdoblje

Životinje koje su prošle sterilizaciju također mogu odbiti jesti. To je jedan od najčešćih uzroka, a posebno je relevantan u odnosu na žene. Ako mačka ne jede nakon operacije dva ili tri dana – to je norma. Tijelo se odmara od anestezije i iskusnog stresa, jednostavno nema snage. Mačka uvijek spava ili samo laži, izgleda letargično i otrcano, bez ikakvog interesa za bilo što.

Naravno, gledati ovo je vrlo teško i neugodno. No, guranje hrane u ustima ne vrijedi. No ono što trebate učiniti je voditi vašeg ljubimca. Voda je potrebna tijelu. Ako kućni ljubimac odbija piti sam, potrebno je sipati tekućinu u grlo pipetom ili špricom., Usput, na isti način, možete dati juhu ili mlijeko.

Ako mačka ne jede već 4 dana i više, vrijeme je za zvučni alarm.Može biti komplikacija nakon operacije. Životinja se mora pokazati veterinaru, koji će saznati zašto se njegov apetit nije oporavio i da će vam reći što da radite u takvoj situaciji.

Problemi s ladicama

Logično je da kućni ljubimac, koji ne jede, prestao je posjetiti ladicu. Ali kako objasniti situaciju kad već dulje vrijeme ne hoda u velikoj mjeri, jedući normalno. U takvim slučajevima traženje odgovora treba biti u ladici. Možda nije dobro opran, ili je premješten na drugo mjesto, a brkovi konzervativni prosvjedi … Takvo ponašanje je osebujno mačkama.

© shutterstock

Najvjerojatnije, ljubimac i dalje odlazi u WC. Samo ne na uobičajenom mjestu, ali negdje ispod kreveta. Trebate "pretraživati" i staviti na red do ladice. Ako se ne pronađu tragovi kriminala, vrijeme prolazi i situacija se ne popravlja (pladanj je još uvijek prazan), vrijeme je za zvučni alarm.

Preventivne mjere

Razumnije je spriječiti problem nego rješavati njezin učinak. Kako se to može učiniti?:

  • Preporuča se provođenje preventivnih pregleda kod veterinara.
  • Slijedimo količinu pahuljica, hranimo se svježim proizvodima.
  • Potrebno je provesti prevenciju parazita.
  • Životinja treba vitamine i elemente u tragovima za jačanje imunološkog sustava.
  • Potrebno je stvoriti udobne kućne ljubimce. Ne možeš vikati na njega i pobijediti.

© shutterstock

Postoji još jedna mogućnost, zašto mačka ne može ići na zahod. Ima banalnu zatvor! U ovom slučaju možete vidjeti da životinja dolazi na svoje uobičajeno mjesto, sjedi i čak čini karakteristične zvukove, ali zatim ogrebotine sa šapom i ostavlja ladicu "bez ikakvog". Zbog akumulacije izmeta, tijelo je podvrgnuto velikom opijanju, zbog čega bi životinja mogla odbiti jesti i piti. A to dovodi do pogoršanja situacije.

Možete pomoći siromašnima, čineći ga običnim klistirom., Lako se nositi s ovim samostalno, ali samo u onim slučajevima kada zatvor traje nekoliko dana. S duže vrijeme odsutnosti defekacije, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Općenito, odgovor na pitanje: "Što trebam učiniti kada mačka ne jede 3 dana, dok ne piju i ne idu u zahod?", Je li nedvosmisleno. Morate nositi životinju veterinaru. Zdrava odrasla mačka ne može jesti bez zdravstvenih učinaka do tjedan dana. Ali piti i ispuštati, barem povremeno bi trebala. Nedostatak tih potreba gotovo uvijek govori o ozbiljnim kršenjima u tijelu s pahuljicama. Stoga je nemoguće odgoditi, inače je rizik od ljubimca vrlo visok.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: