🐈 Mačka ima kvržicu na trbuhu nakon sterilizacije - što to znači

Zašto mačka ima grumen nakon sterilizacije

Mačka u kući znači ne samo sretne trenutke igranja s kućnim ljubimcem, već i briga za prirodne instinkte, koji će se uskoro probuditi i izjasniti se na vrhu njihovih glasova. Mnogi vlasnici posjeduju ljubimce sterilizaciju, pomažu neutralizirati instinkte i sačuvati zdravlje životinje u jednom.

sadržaj

  • Zašto je postojao čekić
  • Razvoj kila nakon sterilizacije
  • Drugi uzroci čunjeva
  • Preventivne mjere

Operacija je jednostavna, a razdoblje rehabilitacije prolazi brzo, u većini slučajeva bez komplikacija. Ali ako mačka nakon sterilizacije kvržice na trbuhu počinje izazivati ​​sumnju, ne odgađajte posjet veterinaru. Što može biti takvo oticanje – pročitajte u nastavku.

Zašto je postojao čekić

Uzroci grudica mogu se sakriti zbog kršenja higijenskih pravila za skrb za mačku nakon operacije. Prelijevanja prljavštine u otvorenu ranu potiče razvoj infekcija., komplicirajući regeneraciju tkiva i dovode do različitih poremećaja. Bruising u jesen također može uzrokovati negativne posljedice, tako da morate biti sigurni da je mačka samo na podu. Neka bude toplo krevet od prirodne tkanine i postavite na toplom mjestu gdje se ne može zamrzavati i uhvatiti hladnoću.

Ne manje važno je preoperativno razdoblje, koje zahtijeva pridržavanje nekoliko jednostavnih pravila. Nemojte zaboraviti da se prije sterilizacije hranjenje mačke treba zaustaviti 12 sati. Ako je postupak zakazan za ujutro, večernji obrok bit će dovoljan.

1-2 sata prije operacije, nemojte davati ljubimcu nikakve tekućine, uključujući vodu. Gastrointestinalni trakt i mjehur moraju ostati prazni.

© shutterstock

Razvoj kila nakon sterilizacije

Kila kod mačke nakon sterilizacije djeluje kao odgovor organizma na divergencije hipodermičnih šavova. U tom slučaju potrebno je provesti veterinarsku inspekciju, jer vanjsko mjesto rezova može ostati netaknuto, uz prisustvo cijelih niti, ali na boku će se osjetiti pečat. To može biti zbog preranog odvajanja kirurškog materijala koji je upotrijebljen za ranjavanje rane nakon sterilizacije.

Skupina se također može formirati zbog medicinske nepažnje kada se prekrši ispravna operativna tehnika.

Da biste isključili druge simptome, pažljivo pregledajte oticanje. Na dodir će biti mekan i brzo nestaje pod blagim pritiskom, budući da je formiran iz crijevne petlje ili omentuma. Ako udari grickaju mačku, pokušajte pokazati ljubimac stručnjaku što je prije moguće., uklanjajući posljedice kršenja kile. U tom slučaju operacija će biti potrebna za uklanjanje obrazovanja.

Ponekad oteklina, vrlo sličan udaraca može biti formirana u zaraslom oticanje zglobova zbog proliferacije ili zbog unutarnjeg tkiva tijekom procesa ozdravljenja. Takve udarce ne pripadaju patološkim slučajevima i rastopiti se unutar mjesec dana nakon sterilizacije.

Drugi uzroci čunjeva

U nekim slučajevima, problemi s pojavom kvrga potpuno nevezano za sterilizaciju. Neoplazma može ukazivati ​​na tumor koji treba testirati na dobro. Ponekad oteklina u trbuhu može rezultirati u onkologiji, obilježavanje početni stadij raka dojke.

Važno je napomenuti da je razvoj tumora najčešće pogađa one životinje koje nisu sterilizirane.

Nakon sterilizacije, mačka pod šava čekić može se pojaviti iz sljedećih razloga:

  • urolitijaze;
  • upala limfnih čvorova;
  • inguinalna kila;
  • policistična bolest bubrega;
  • reakciju na injekciju.

Bump nakon sterilizacije mačka zbog nedavne postupak ne povećava u veličini i oblikuje se isključivo na mjestu operacije.Vrste različite prirode imaju tendenciju rasti, au slučaju onkologije aktivno stvaraju nove formacije.

© shutterstock

Preventivne mjere

Da bi mačka mogla rasti na trbuhu nakon sterilizacije, važno je slijediti jednostavna pravila kućne njege. Svakako koristite alkoholne maramice za dezinfekciju, baktericidnu mast i losion tijekom procesiranja šavova. Čim se mačka počinje odmaknuti od anestezije nakon operacije, potrebno je staviti deku na nju i strogo paziti da se životinja ne pokuša riješiti "haljine" i izlagati šav.

Osigurajte vašem ljubimcu čistu vodu i postavite zdjelu pokraj klupe za peći, ne dopuštajući vam da se kretate prvog dana nakon sterilizacije. Možete hraniti životinju samo drugi dan, prvog dana možete liječiti samo malu količinu mlijeka, Za uspješan oporavak, hranite mačku vitaminima i dajte antibiotik, ali samo po receptu. U skladu s preporukama, životinja će se u potpunosti oporaviti u roku od 1-2 mjeseca.

Ako mačka ima grudicu na abdomenu nakon sterilizacije i ne prođe nakon mjesec dana, to će zahtijevati ponovnu intervenciju.

Najvjerojatnije je započeo proces puštanja na mjestu rezova, što zahtijeva odmah uklanjanje šavova. Letargično, apatično stanje kućnog ljubimca i nedostatak apetita može govoriti o infekciji. Kako bi spriječili komplikacije, pridržavajte se higijenskih zahtjeva i pružite svojim dragim s ugodnim uvjetima za postoperativni oporavak.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: