🐈 4 razloga zbog kojih mačka mrlja žice

Zašto mačka gnječi žice?

Kućni ljubimci često daju poznatu neugodnost vlasnicima. No, na prvi pogled često nedostatne, ponašanje mačaka jednostavno je objašnjeno.

sadržaj

  • Što učiniti ako je mačka šokirana
  • Načini rješavanja problema gnjevnih žica

Razlozi zašto mačka mrlje žice mogu biti mnogo, to je vjerojatnije:

  1. Žice se pomiču jer se vješaju, što izaziva mačku da se igra sa njima i mahati ih,
  2. Miris plastike izgleda atraktivan, a skuplji kabel, to je vjerojatnije gristi,
  3. Mlada mačka počela je ogrebati zube i žice prikladne za nju kao "češalj", što je lijepo grickati,
  4. Mačka tako privlači pažnju.

© shutterstock

Što učiniti ako je mačka šokirana

Kada mačke mrvljaju žice, nije vlasniku neugodno, takvo ponašanje može biti opasno za samu životinju. Električno pražnjenje ne samo da može uplašiti mačku, već i uzrokovati ozbiljnu štetu, iako imaju kratkoročni električni šok s dovoljnim položajem.

Ako životinja žderava žicu pod naponom, trebate slijediti ova pravila: ne možete dodirnuti mačku dok se struja ne isključi,kako ne bi ležao pokraj njega – tijelo je izvrsni dirigent, a što je prije moguće odspojite struju – izvucite kabel iz utičnice, ako nema takve mogućnosti, a zatim isključite napajanje na ploči.

Ako se mačka ne probudi unutar prvih 30 sekundi nakon što je napajanje isključeno, potrebno je odmah kontaktirati veterinara, jer strujni udar može dovesti do paralize dišnog trakta, a životinja će umrijeti bez pomoći hitne pomoći.

Načini rješavanja problema gnjevnih žica

Za odbijanje mačke da gnječe žice je teško. Prije nego što počnete obrazovni proces u jednom ili drugom obliku, morate odlučiti zašto životinja ima želju isprobati žicu na zubu. Ako je to mlada mačka, može joj se privući prilika da ogrebotine svoje prve zube. Možete pokušati ponuditi svoje alternativne proizvode – igračke, oštrice, posebno stečene za nju..

© shutterstock

Kada odrasla osoba, koja prije nije pokazivala zanimanje za plastične proizvode, iznenada je počela štetiti svim dostupnim žicama u stanu – razlog može biti nedostatak bilo kojeg vitamina. U tom slučaju trebate kontaktirati stručnjake, ispitati ih i, nakon što prođete potrebne testove, saznati koji mikroelementi nedostaje mačka.Najčešće su željezo i taurin. Vjerojatno je da će, nakon završetka nedostatka vitamina, usitnjavanje žica mačem prestati.

Osim toga, postoji nekoliko različitih dokazanih načina da se mačka zaštiti od iskušenja da ugrize žice:

  • Uklonite sve neiskorištene žice s područja pristupa petu,
  • sakriti žice u posebnim zaštitnim školjkama – valovi, kutije,
  • obraditi žice s posebnim agentom ili soka aloe, možete koristiti ne-kanabisni lak za djecu s gorčinom okusa kako bi ih manje privlačili mačiću

Ponekad mačke gnječe žice zbog nedostatka komunikacije s vlasnikom. Baš kao što djeca igraju pakao kako bi privukla pažnju svih zauzetih roditelja. U ovom slučaju, vrijeme je da počnemo davati više vremena i pažnje, jer će se samo na taj način spasiti žice od zlostavljanja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: