🐈 Mačić ne jede suhu hranu - što učiniti

Zašto mačić ne jede suhu hranu

U kući se pojavio novi član obitelji – mačić. On je tako sladak i smiješan, svi ga vole i žele se zabavljati. Njegove igre uživo gledaju cijela obitelj. Ali, mačić ne jede suhu hranu, i to je razlog za žalost vlasnika. Što da radim?

sadržaj

  • Rješenja problema
  • zaključak

Prvo, morate biti strpljivi. Proces treniranja na suhu hranu može dugo trajati. Drugo, potrebno je saznati koji proizvodi ljubimac preferiraju ljubimac. Treće, vlasnici sami pitaju koliko im je važno da hrane mačiću suhom hranom. A ako preferira prirodnu ili tekuću mačju hranu, onda ga možda idete u susret i hranite ga onim što voli životinju.

Mišljenja različitih veterinara o pitanjima hrane za hranjenje suhom hranom dramatično se razlikuju.

I nećete ugoditi svima, ali bolje je pokušati ugoditi ne veterinaru, već vašem ljubimcu. Možda je u pravu po svom izboru.

Rješenja problema

Hranjenje ljubimca s gotovom hranom iz kutije čini život lakšim za vlasnika: ne morate ništa kuhati, već ste kupili hranu, stavili ga u zdjelicu iz kutije, a to je ono što mačka ima, vlasnik je sretan.A proizvođači industrijske hrane tvrde da su uravnoteženi sa svim potrebnim hranjivim tvarima za kućne ljubimce. Pa kako učiti svog ljubimca da jede pravo? Moramo otkriti razlog odbijanja mačića od predložene hrane.

© shutterstock

  • Trebate kušati različite vrste suhe hrane. Moguće je da mačić ne jede dobro hranu jednog proizvođača, ali će pojesti hranu druge marke s apetitom. Mačke imaju osobnu hranu. I to ne ovisi o pasmini i podrijetlu životinje. Stoga, pokušavajući brandove različitih proizvođača, prije ili kasnije ćete moći pronaći onu koja će privući mačića.
  • Dogodilo se da razlog zbog kojeg je mačić prestao jesti suhu hranu jer je samo umoran od kućnog ljubimca. U ovom slučaju vrijedi mu ponuditi mačju hranu – Mačke ih žešće žele. Bilo bi dobro izmijeniti mokru i suhu hranu tako da životinja ima razne hrane i nije tako umorna od iste hrane.
  • Neki vlasnici mačaka vole staviti hranu u zdjelu i ostaviti je cijeli dan tako da mačka ima pristup hrani u bilo kojem trenutku. Pokušajte ukloniti hranu s tanjur nakon što ga je pojela ili je napustila, prije sljedećeg hranjenja. I još jednom, ulijte svježi dio hrane iz zatvorene kutije.Zato što kuglice iz kutije imaju privlačniji miris za mačku od onih koje leže u zraku.
  • Također morate voditi brigu o čistoći zdjelice. Mnoge mačke ne vole jesti od prljavih jela, gdje su suhi dijelovi iz prošlih hranjenja. I to također može sakriti razlog zbog kojeg mačić ne jede suhu hranu.
  • Također je vrijedno paziti da se predložena hrana ne mokri, budući da natopljene komade ne jedu ni one mačke koje vole suhu hranu.
  • Ako kućni ljubimac odbija jesti iz kutije, trebate provjeriti kako će reagirati na bilo koju drugu ponuđenu hranu. Budući da je odbijanje jesti signal o bolesti ljubimca. Treba pažljivo promatrati svoje ponašanje. Ako je mačić letargičan, ne jede, ne pije, ne odlazi u WC, potrebno ga je pokazati veterinaru što je prije moguće.
  • Možda ljubimac nije jako gladan. Vrijedi čekati dan-dva prije nego što izvučete zaključke. Moguće je da jede u odsutnosti vlasnika. A dijelovi koji se jedu vrlo su mali, a ne vrlo primjetni, jer se smanjuje s ploče, jer je još beba i potrebno je mnogo manje hrane od odrasle životinje.

© shutterstock

Ako namjeravate naučiti mačića da jede suhu hranu, onda trebate biti strpljivi i tijekom trajanja treninga nemojte ponuditi nikakvu drugu hranu. Zdrava životinja nikada neće umrijeti od gladi ako ima hranu na tanjuru, čak i ako to uopće ne sviđa.

On može izgladnjeti nekoliko dana, a onda svejedno, jede ono što mu je ponuđeno i postupno će se naviknuti na hranu koju je hranio. Za neke, takav način, da podučava mačića da jede hranu, činit će okrutno, ali to je najučinkovitije.

Primjenom ove metode poučavanja životinje u hranu industrijske proizvodnje, koja je, po vašem mišljenju, najkorisnija za životinju, u mjesec dana zaboravit ćete na taj problem, a mačić će biti sretan da probijate ponuđenu hranu.

zaključak

Pokušavaju nas uvjeriti da je najbolja hrana za mačke suha hrana. Ali je li doista? Povoljno je da proizvođači takvih proizvoda to misle. Stoga, veliki uzgajivači i veterinari često preporučuju hranidbu mačaka industrijskom proizvodnjom hrane, s obzirom da je to najbolja hrana za životinje.

Industrijska proizvodnja hrane – ne panaceja, i neke životinje, neće donijeti ništa osim štete.

A ako životinja preferira ovu mogućnost hrane, neka to bude tako i ako mačić odbije jesti suhu hranu, onda možda ne biste trebali prisilno prenijeti na tu hranu i odabrati drugu opciju za uravnoteženu prehranu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: