🐈 Da li mačke označavaju teritorij u stanu nakon kastracije?

Zašto je mačja kuterirana u stanu?

Često, nakon kastracije, mačka i dalje obilježava teritorij u stanu. To se ne događa kod svakog kućnog ljubimca iu rijetkim slučajevima. U osnovi, nakon kastracije, mačka se smiri, postaje ljubaznija, vodi punopravni životni stil i ne ometa živote vlasnika. No, ako mačka još uvijek pokušava obilježiti teritorij, postoji nekoliko razloga za to, nakon što je shvatio da možete pomoći vašem ljubimcu.

 • 1. razlog zbog kojeg životinje označavaju teritorij u kući
 • 2. Zašto problem nije riješen nakon kastracije?
 • 3. Kako pomoći mačiću?

1 Razlog zbog kojeg životinje označavaju teritorij u kući

Oznake ostavljene na namještaju, zidovima i uglovima uglavnom mačaka, ali ponekad mačke mogu učiniti isto. Dakle, životinje pokušavaju pokazati svoju nadmoć – to je položeno na njihovu razinu instinkta. Mačke se počnu ponašati ovako nakon puberteta – od 7-8 mjeseci. Obično ostavljaju oznake izvan svojih domova, budući da ima više suparnika.

Ali ponekad mačke mogu početi označavati teritorij u kući, a zatim u kući postoji uporno miris mačjeg mokraće.

PreporučeniUklanjanje šavova kod mačaka nakon sterilizacije kod kuće: detaljne upute

2Zašto problem nije riješen nakon kastracije?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je neuterirana mačka označila teritorij čak i nakon operacije:

 • Prošlo je malo vremena nakon kastracijskog postupka. Moramo pričekati da se hormonalna ravnoteža vrati na normalu. Prema statistikama, država se normalizira u roku od 14 dana, ali proces ozdravljenja može biti odgođen i za 3 mjeseca – sve pojedinačno. U ovoj životinji svaki dan će sve manje i manje pokazati svoje seksualne instinkte.
 • Operacija se dogodila u odrasloj dobi. Mačka ne prestaje označavati područje, jer muški hormoni mogu proizvesti ne samo testisi, već i druge endokrine žlijezde. Međutim, ovo je vrlo rijetko (oko 4% svih slučajeva). U ovoj situaciji morat ćete koristiti druge metode borbe: sprejevi za uklanjanje mirisa, narodnih lijekova itd.
 • Radnja je izvršena na pogrešan način. Ponekad jednostavno ne možete primijetiti patologiju. To se događa u 3% slučajeva kada testis nije izašao iz skrotuma, ali je ostao pod kožom ili u trbušnoj šupljini. Nakon cjelovitog ispitivanja, kao i donošenja odluka vlasnika, treba se posvetiti abdominalnoj operaciji.Preporuča se provoditi u klinici, ali ne kod kuće. Obje biljke sjemena sigurno će biti uklonjene, inače oznaka teritorija neće prestati.
 • Zdravstveni problemi. Kako bi se otkrila bolest, potrebna je provjera, najčešće ove bolesti su cistitis ili urolitijaza. Nakon tretmana, problem će nestati.

Osim toga, mnogo ovisi o ponašanju mačke. Možda je zvijer samo posvuda i ne obilježava teritorij. U takvoj situaciji potrebno je isključiti sve uzroke i kontaktirati stručnjaka za zdravstvenu provjeru. Ako je zdravlje ljubimca u redu, onda će zoopsikolog doći u spašavanje. Objasnit će kako ispraviti ponašanje kućnog ljubimca. Moguće je da mačka ili mačka nisu zadovoljni svojim okruženjem. Možda im se ne sviđaju razne promjene – popravci u stanu, mijenjaju mjesto ladice. Sve to čini mačku označiti teritorij. Možda su i nesretni ako stranci dolaze u kuću.

3 Kako pomoći mačiću?

Kako bi se osiguralo da mačka nakon kastracije ili mačka ne označi teritorij nakon sterilizacije, mogu se koristiti sljedeće metode:

 • Castrirani kućni ljubimac trebao bi biti siguran i smiren.U ovom slučaju, biljni dekocija će pomoći: oni su gumiran u unutarnji dio životinje's auricle. Također morate dodati 1-2 kapi juhe za mačje piće. Posebno učinkovito pomaže izlučivanju kamilice.
 • Masaža u blizini ušiju pomaže životinji da zaustavi obilježavanje nakon operacije.
 • Ugodne arome u apartmanu omogućuju rješavanje problema.
 • Također u ljekarnama možete kupiti sprejeve koji prekidaju mirise, a ljubimac se smiruje.

Za dekocije upotrebljava se niz metvice, ali ne svi životinje tretiraju takve postupke smireno. Moraju se provesti pažljivo, tako da mačka ili mačka nisu ljuti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: