🐈 Bijeli iscjedak iz mačke - uzroci i liječenje

Zašto je bijela iscjedak u mačiću?

Većina vlasnika periodično susreće određene probleme kod mačaka. Na primjer, estrus često prati transparentna tajna, koja je posve normalna. Međutim, što učiniti ako je bijela iscjedak u mačiću? Koje su njihove opasnosti i kako se trebaju riješiti ti simptomi? O ovom kasnije u članku.

sadržaj

  • Endometritis bijeli iscjedak
  • Bijelo pražnjenje s pyometrom
  • Liječenje bijelih sekreta

Endometritis bijeli iscjedak

U početku, ako mačka ima bijelo pražnjenje iz maternice, to se može smatrati lošim znakom. Naravno, postoji mogućnost da je sve u redu. Ali, trebali biste biti sigurni i provjeriti svog ljubimca za uobičajene bolesti. Među njima su:

  • vaginitisa;
  • endometritis;
  • pyometra.

Ako je bijela mačka više ili manje objašnjena u trudnoj mački, onda u drugim pojedincima može biti uzrok zabrinutosti. Na primjer, to može ukazivati ​​na infekcije, Govoreći posebno o endometritisu, ona se manifestira kod životinja koje su davale lijekove za toplinu. Zato veterini preporučuju sterilizaciju mačaka čiji vlasnici ne trebaju potomstvo.

Postoje sekrecije kod mačaka nakon porođaja bijelo. To je često povezano s odgodom placente. Osim toga, događa se da smrznuti fetus ostaje izravno u maternici. To uzrokuje gnojni procesi koji vode samom endometritisu.

© shutterstock

Ta se bolest očituje iu akutnom iu kroničnom obliku. U drugom slučaju, simptomi su gotovo nerazlučivi, tako da mačka može izgledati vrlo veselo. A činjenica da su ove životinje sklone čistoći dovest će do činjenice da vlasnik ne primjećuje da nešto nije u redu.

Takva bolest, u nedostatku odgovarajućeg liječenja, može dovesti do putrefaktivnih procesa, pa čak i smrti mačke.

Bijelo pražnjenje s pyometrom

Jedan od razloga za razvoj gnoja u bijeloj mački može biti pyometra. Ova bolest zahtijeva vrlo ozbiljan pristup i intervenciju stručnjaka. Uzroci ove bolesti mogu biti poremećaji hormona kod kućnih ljubimaca, kao i učinci endometritisa.

Ako nema prikladnog tretmana za izlučivanje mačaka, piometra se može manifestirati vrlo brzo.

Simptomatologija ove bolesti nije odmah vidljiva. Ovo nije samo vaginalni iscjedak. Mogu se pojaviti simptomi poput vrućice, gubitka apetita, žeđi, čudnih mirisa. Najopasnije smatra se zatvorenom pitomrom.U tom slučaju maternica je zatvorena i sprječava oslobađanje bijelog gnoja u mačiću. Dakle, stanje životinje se vrlo brzo pogoršava, što dovodi do činjenice da se kućni ljubimci jedva kreće.

Katkad se piometra manifestira prekasno. Odsutan je bijeli vodeni iscjedak, au njoj se nakuplja guma. Takvi procesi mogu biti kobni., Ispuštanje gnoja u mačiću nije uvijek vidljivo, stoga pažljivo pratite stanje vašeg ljubimca. To je važno jer samo vlasnik može uočiti i spriječiti užasne posljedice u vremenu.

Liječenje bijelih sekreta

Ako mačka ima bijelu ili žutu boju, to bi trebalo biti dobar razlog za odlazak u veterinarsku kliniku. Nemojte se ustručavati, jer se vrijeme može igrati protiv ljubimca. Liječnik treba odmah uzeti testove, razmazati i provoditi sva istraživanja, procijeniti stanje očima i uz pomoć ultrazvuka. To će vam pomoći razumjeti zašto mačka ima bijelu boju.

Propisano liječenje je često složeno. U teškim slučajevima, operacija je dopuštena.

Treba shvatiti da će proces oporavka biti veliki stres za životinju i može potrajati više od jednog dana ili čak mjesec dana.Stoga je u tom razdoblju mačka potrebna briga i podrška vlasnika. Kombinacija ljubavi i droga trebala bi pomoći životinji da se nosi s upalnim procesima.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: