🐈 9 razloga zašto britanska mačka jako baca

Zašto britanska mačka jako baca

1

Svatko zna da su predstavnici obitelji mačaka povremeno vadi svoju vunu, većinom sezonski. Ovaj se proces zove moulting, i to je prilično prirodno pa nema razloga za paniku. Ovaj članak će vam pomoći da naučite što učiniti kada britanska mačka projuri teško.

sadržaj

 • Britansko sezonsko muliranje: kako napraviti proces neprimjetan
 • Pet baca – oprez ne povrijediti
 • Osnovna pravila
 • Što tražiti

Britansko sezonsko muliranje: kako napraviti proces neprimjetan

Za svaku pasminu, razdoblje muljanja može se značajno razlikovati u vrijeme nastanka i obilježja prolaza. Britanska skakačka mačka baca dvaput godišnje – u proljeće i jesen, Proces se u prosjeku odvija tijekom jednog mjeseca, ali može biti odgođen zbog promjena temperature.

Ako ste umorni od stalnog čišćenja apartmana, uklanjanja vune iz namještaja i drugih sličnih problema, trebali biste se upoznati s osnovnim pravilima njege u takvom teškom razdoblju. To uključuje sljedeće:

 • održavanje stabilnosti u mikroklima prostorije, relativno isti pokazatelji temperature;
 • pažljiv i poštovan stav prema životinji, koji će spasiti vas i vašeg ljubimca od nepotrebnih stresnih situacija;
 • redovito kupanje sa šamponom za njegu vune;
 • nježno češljanje kose svaki dan s češljem za masažu, možete koristiti četku s metalnim zubima;
 • Pravilna i uravnotežena prehrana, obogaćena vitaminima i mikroelementima, pomoći će vašem ljubimcu kada prolije.

© shutterstock

Razlozi za muliranje britanske mačke mogu se mijenjati, uključujući nepoštivanje gore navedenih pravila za skrb o kućnom ljubimcu.

Pet baca – oprez ne povrijediti

Osim već spomenutih razloga koji izazivaju molt u mačiću, može doći do ozbiljnijih događaja.

Najčešće, vlasnici obećavaju pažnju na zimovanje izvan sezone, odmah počevši od anksioznosti.

Međutim, za to u većini slučajeva nema razloga, jer zimi britanska mačka dobiva manje vitamina, topla je i briga. To je ono što uzrokuje da Britanci počnu aktivno proliti.

Osim toga, postoji nekoliko drugih razloga kada ljubimac baca:

 1. stresne situacije: u većini slučajeva povezano je s preseljavanjem, prijenosom operacija ili dugotrajnim bolestima;
 2. porod: pored činjenice da proces trudnoće sama po sebi oduzima snagu, bebe uzimaju skoro sve hranjive tvari od majke, zbog čega ona počinje blijedjeti;
 3. nepravilna prehrana: mačke su vrlo osjetljive na najmanju promjenu u malom tijelu, tako da je zdrava prehrana vrlo važna;
 4. alergijske reakcije: najčešće se javlja zbog britanske netolerancije određenih vrsta suhe hrane;
 5. hormonalni skokovi: posebno vidljivi u laktaciji nakon porođaja;
 6. prisutnost gljiva i bolesti.

Osnovna pravila

Oslobodite se patnje kad britanska mačka može biti teško, ali nije uvijek moguće ispuniti sve potrebne točke. Kako biste izbjegli alergije s rodbinom i posjetiteljima svog doma, redovito provjetravajte sobu i obavite čišćenje.

Također ćete pomoći posebnim šamponima, donekle smanjujući gubitak kose i stvaranje procesa kada životinja baca, manje zamjetljiv i bolan.

© shutterstock

Međutim, postoje slučajevi kada bi optimalno rješenje bilo tražiti savjet i pomoć stručnog veterinara.Na primjer, ako primijetite da se kosa pada samo u određenim dijelovima tijela britanske mačke, a vuna sama ispadne nepravilno u komadiće, potrebno je odmah liječenje. Često su ti simptomi uzrokovani infekcijama mikrosporijom i trichofitijom ili ringwormom. Takve bolesti su opasne i za kućne ljubimce, a za vlasnike.

Što tražiti

Osim toga, britanske mačke su uzrokovane unutarnjim poremećajima u tijelu. U najmanjoj sumnji, vrijedi posjetiti i veterinarsku kliniku kako bi se spriječile ili liječile sve bolesti u ranoj fazi.

Glavno je zapamtiti da puno ovisi o vašem stavu i pažljivoj brigadi za kućne ljubimce.

Ako britanska mačka prolije, nemojte paničariti i odmah potražiti liječnika, problem se lako može riješiti kod kuće. Zdrava krzna vaše mačke zalog je njezina savršenog zdravlja i beskrajne ljubavi domaćina za svog ljubimca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: