🐈 Kako pomoći mačiću s estrusom kod kuće

Za pomoć mačiću tijekom estrusa – što je moguće i što nije

Mnogi imaju želju imati ljubimca, posebno za mačke ili mačke. Uostalom, ponekad se želite vratiti kući nakon posla i opustiti se s malim pahuljicama. No s vremena na vrijeme svaki kućni ljubimac ima potrebu za reprodukcijom. A onda vlasnici razmišljaju o tome kako pomoći mačiću u toplini.

sadržaj

 • Značajke tog razdoblja
 • Kako mirno ljubimac
 • Preporučeni lijekovi i njihovi učinci
 • Značajke hormonskih lijekova
 • Nemoj sterilizirati ili ne
 • Što ne raditi
 • Odabir partnera

Značajke tog razdoblja

Toplinska cijev je prirodni proces za svakog kućnog ljubimca. Istodobno, ona postaje razdražljiva, stalno objavljuje neugodni meow i može uništiti pozadinu, namještaj, odjeću i cipele. Ona svakako treba pomoć kako bi preživjela ovaj put.

U prosjeku, estrus u životinji se događa dvaput godišnje, ali ponekad i više. To prvenstveno ovisi o karakteristikama organizma kućnog ljubimca i njegovoj nasljednosti.

Tijekom razdoblja ekstremnog prekomjernog opskrbljivanja hormona, koji mogu trajati oko dva tjedna, mačke se ne mogu sami pomoći zbog nemogućnosti da to učine.

© shutterstock

Uz izuzetak gore navedenih karakteristika, ženke mogu hodati na savijenim nogama i kotrljati na podu. Osim toga, kućni ljubimci počinju gledati potencijalnog seksualnog partnera u svojem vlasniku i često mu pokazuju.

Stoga, svatko tko voli vlasnika svog kućnog ljubimca traži način da pomogne mački u toplini kod kuće. Pogotovo ako se radi o čistokrvnoj životinji i nije uvijek moguće brzo pronaći partnera za to.

Kako mirno ljubimac

U takvom teškom razdoblju za mačku ne trebate gurati, već, naprotiv, postupati s njom strpljivošću i ljubavlju. Doista, tijekom estrus, vlasnik može pomoći životinji koja zahtijeva skrb i više pažnje.

Osim toga, postoji niz metoda koje neko vrijeme smiruju kućnog ljubimca. To uključuje:

 • aktivne igre i ekstremna pažnja općenito mogu pomoći i odvratiti pozornost od slične države;
 • vrijeme spavanja treba smanjiti tako da možete spavati noću;
 • manje osvjetljenja uvjerava kućne ljubimce i istovremeno smanjuje toplinu;
 • kupanje u toploj vodi neko vrijeme omamljuje kućne ljubimce da lizuju, što također smanjuje njihovu razinu stresa;
 • Često hranjenje u malim obrocima ima dobar učinak na tijelo i može pomoći u ravnoteži hormonskog stanja životinje;
 • "Razgovor" s neuteriziranom mačkom, u kojoj još uvijek postoji želja za prijateljstvom, pomoći će da brzo izađe iz neugodne države.

Ispunjavanje takvih uputa pomoći će vam da smanjite svoju omiljenu hiper-seksualnost i pretvorite ga u mirniju i slatku životinju.

© shutterstock

Preporučeni lijekovi i njihovi učinci

Danas postoji mnogo različitih sredstava koja mogu pomoći mačkama da se nose sa povećanjem hormonske aktivnosti tijekom estrusa. Prva i najsigurnija metoda je korištenje biljnih infuzija i kapi za kućne ljubimce., No, vrijedno je zapamtiti da takva sredstva ne pomažu mačiću da se potpuno riješi topline, ali ga smiri i vraća u normalan život neko vrijeme. Stoga je redovita uporaba takvih lijekova neophodna kako bi se izbjeglo povratak na prethodno stanje.

Značajke hormonskih lijekova

Druga vrsta lijekova koji se koriste u estrusu kod mačaka, uključuju ove supstance. Oni se razlikuju po prisutnosti hormona u njima koji mogu pomoći, pružajući izvrstan rezultat tijekom njihove uporabe.

Među tim alatima su tablete, suspenzije i injekcije., I odabirom jedne od ovih mogućnosti, trebate biti dobro upoznati sa značajkama njihove uporabe. Uostalom, nepravilna uporaba takvih lijekova tijekom vrućine može biti uzrok ozbiljnih posljedica za vašeg kućnog ljubimca. To je prije svega gubljenje ili rak maternice, jajnika ili žlijezda mliječnih žlijezda.

Stoga, ti lijekovi pomažu u slučaju gdje:

 • uporabu prema shemi koju propisuje veterinar;
 • koristiti jednom ili dvaput, ali ne stalno;
 • vlasnik ne koristi hormonska sredstva tijekom estrusa, jer to može imati negativne posljedice.

U svakom slučaju, vlasnik mačke trebao bi se obratiti veterinarki i, ako je potrebno, propisati određene hormonske agense. Kada to nije potrebno, bolje je koristiti druge, lakše pripreme za pomoć vašoj mački.

Nemoj sterilizirati ili ne

Nakon što je doživio uobičajeni hormonalni val od ljubimca u vrijeme estrus, mnogi misle o drugim metodama koje će pomoći smanjiti napetost u životinji. I sterilizacija u ovom slučaju bila bi jedino pogodno rješenje problema.

Prednosti ovog postupka su odsutnost razdoblja estrusa kod mačaka. Oni postaju mirni i slatki, pogotovo jer izbjegavaju rizik od bolesti genitalnih organa životinja. Stoga je potrebno sterilizirati kućnog ljubimca kako bi mu pomogli da se više ne brine u razdoblju sljedeće hormonske aktivnosti.

Ali, unatoč svim vrstama pozitivnih aspekata, postoje određeni nedostaci takvog postupka. Prva stvar je nemogućnost imati potomstvo. A ako je mačka predstavnik pasmine visoke klase i može roditi prekrasne mačiće, onda mnogi vlasnici odbiju sterilizirati. I u ovom slučaju, da pomognete mački tijekom estrusa, morate koristiti neku drugu metodu.

Što ne raditi

Sve poznate činjenice su stanje životinje u tako teškom vremenu za njega. To i promjene raspoloženja, zahtjev vlasnika hitne skrbi, nedostatak želje da jede i spava normalno. Stoga je potrebno tijekom estru često biti s vašim omiljenim domom i posvetiti joj više pažnje. Takve manipulacije smiruju mačke i mogu im pomoći da postanu manje tjeskobne i aktivne.

© shutterstock

Osim toga, postoji niz zabranjenih radnji koje nikako ne mogu biti izvedene tijekom estrusa. I izbjegavajući ih, možete pomoći svom kućnom ljubimcu brzo prevladati želju za množenjem.

 • Podignite glas na životinju.
 • Ostaviti u zatvorenim prostorijama s isključenim svjetlom.
 • Nanesite tehniku ​​koristeći hladnu vodu ili rashladni tuš, što također može izazvati hladnoću ljubimcu.
 • Koristite druge tehnike kažnjavanja mačaka tijekom estrusa (ostavite bez hrane, pa čak i milovanja od vlasnika u ovom trenutku).

A ako je vaš omiljeni dom u takvim razdobljima vrlo mijenja karakter, a što je još gore, još uvijek joj trebate pomoći, pokazujući strpljenje i ljubav. Doista, unatoč tome, ona ostaje ljubljeni kućni ljubimac, koji će nakon estrusa pretvoriti u bivšu slatku i nježnu mačku.

Odabir partnera

Ako vlasnik ne želi sterilizirati kućnog ljubimca, već želi imati male mačiće, onda morate pomoći mačkoj potrazi za budućim partnerom. Doista, tijekom estrusa, posebno kod uzoraka rodovnice, prisutnost prikladne mačke smatra potrebnim. I u u većini slučajeva mora biti reprezentativna za istu pasminu., kao vaš omiljeni.

Ali što učiniti ako je mačka u toplini i nema mačke? U takvim slučajevima, ako želite imati mačiće, trebate potražiti partnera za svog ljubimca. Da biste to učinili, obratite se rasadnicima ili poznatim vlasnicima mačaka slične pasmine. A onda možete pomoći vašoj mački da postane smirena i slatka životinja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: