🐈 Zašto mačka (mačka) ima vruće uši: razlozi, što to znači?

Vruće uši kod mačaka: glavni razlozi

Vruće uši kod mačaka često izazivaju zabrinutost vlasnicima, jer takav simptom ukazuje na moguća odstupanja od normalnog stanja tijela. Zato ignoriranje takvih signala ne vrijedi. Međutim, povišena temperatura uha nije uvijek znak ozbiljne bolesti. Da biste utvrdili je li ljubimac zdravi i ispravno ga pomažu, morate pregledati sve čimbenike koji mogu utjecati na stanje životinje.

  • 1. Glavni razlozi
  • 2. Kada vam treba pomoć od veterinara?

1 Glavni razlozi

Stresno stanje ljubimca često je jedan od glavnih razloga zašto mačka ima vruće uši. Tijekom straha ili snažnog uzbuđenja, opaženo je brzo srce, što rezultira izrazito povećanom temperaturom. Ali kada se životinja smiri, pokazatelji će se vratiti na normalu.

Uši vašeg ljubimca mogu postati vruće od pregrijavanja. Obično se ovo promatra u vrućem vremenu. U ovom slučaju, vlasnik treba osigurati da je mačka super. Da biste spriječili dehidraciju, morate dati vašem ljubimcu hladnu vodu.

Ako dođe do sumnji da li životinja doista ima vruće uši, treba ih ispitati.Ako se svrbi, razlog može biti u kliještama za uši. Ako se na području čaše nalaze hrpice i prljavštine, treba ih odmah tretirati posebnim pripravcima.

Ponekad se uši mogu osjećati vruće kada se dodiruju, jednostavno zbog razlike u tjelesnoj temperaturi između životinje i osobe – pogotovo ako su ruke domaćina hladno. Ali ako mačka ima vruće nos, najvjerojatnije je to izražen znak bolesti. Ako se sumnja na neku bolest, potrebno je promatrati ponašanje i dobrobit kućnog ljubimca. Tijekom bolesti, ona se stalno mijenja. Mačka, na primjer, neprekidno šećera i želi spavati. Ili, naprotiv, meow bez razloga, trčanje oko kuće.

Ako se bolest otkrije u mačiću, potrebno je izmjeriti njegovu temperaturu. Važno je zapamtiti da je normalna tjelesna temperatura odrasle mačke 38-39ºС, au malim mačićima doseže 40ºС .

Ako vruće uši u mačaka predstavljaju ozbiljnu bolest, preporučljivo je odmah kontaktirati veterinar.

PreporučeniMačka ima zagušljiv nos: uzroci i liječenje rinitisa

2 Kada trebate pomoć liječnika?

Često vlasnici kućnih ljubimaca primjećuju da životinja nema samo vruće uši, ali i suhi nos. U tom slučaju, svakako izmjerite temperaturu.Njegove visoke stope često ukazuju na probleme s gastrointestinalnim traktom i prisutnost infekcije u tijelu.

Taj se problem često uočava kod mačaka nakon sterilizacije. Nekoliko dana može biti letargična, ne biste se trebali brinuti zbog toga. Ponekad se nakon rođenja životinja ne može oporaviti više od dva dana, dok ima suhi nos i vruće uši. Preporučuje se da se to stanje ne zanemaruje.

Slična je pojava kod mačaka nakon kastracije. Postupak se uglavnom toleriraju bez komplikacija. No, ljubimac u prvim danima treba njegu i stalnu njegu. Vlažni nos i topla glava označavaju normalnu temperaturu.

Ponekad bol u uhu utječe na ukupnu tjelesnu temperaturu. Mačke stalno nagnuti glave na stranu i pritisnuti njihove uši, ne dopuštajući im da dodiruju. Agresivno ponašanje, nedostatak apetita i razdražljivost ukazuju na zanemarivanje bolesti. Stoga, kada se pronađu sljedeći simptomi, nije potrebno odgoditi liječenje:

  • povremeno mu je viknula glavu;
  • česta podizanja šape i grebanje ušiju;
  • hrskav zvuk kad pritisnete sudoper;
  • neugodan miris iz ušiju;
  • iritacija iznutra;
  • prljave unutarnje površine, mijenjajući boju ušiju.

Mnogo vlasnika kućnih ljubimaca panika je ako mačka ima povišenu temperaturu uha. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, u većini slučajeva, hladne uši su opasni simptom. Uostalom, visoka tjelesna temperatura sugerira da se tijelo bori s tom bolesti i spušta – o ekstremnoj slabosti i iscrpljenosti tijela.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: