🐈 Britanska lila boja: priroda mačke, osobito skrb

Vrste lila sjenila britanskih mačaka, osobito prirode takve mačke i brige za njega

Britanske mačke razlikuju se ne samo od strane samostalnog karaktera i vune, nalik plišanom, već i raznolikim neobičnim bojama, koje broje više od dvije stotine. Jedna od najzanimljivijih boja je lila, izvedena ne tako davno umjetnim sredstvima, zahvaljujući dugom radu uzgajivača i uzgajivača. Lila je vrlo složena boja, a nijanse se razlikuju ovisno o intenzitetu bojanja vune, a samo ih stručnjaci u ovom području mogu razlikovati.

  • 1. Čvrste boje britanskih mačaka
  • 2. Vrste ljubičaste boje
  • 3. Karakteristike i njege

1Uniformne boje za britanske mačke

Već dugi niz godina plišani Britanci bili su popularna pasmina ne samo u svojoj domovini – u Velikoj Britaniji, već iu cijelom svijetu zahvaljujući svojoj aristokraciji i inteligenciji. Paleta boja njihovih boja toliko je raznovrsna da ima više od dvije stotine nijansi. Glavni su:

  • crna;
  • čokolada;
  • crvena;
  • bijela;
  • vrhnje;
  • plava;
  • lila.

Posljednja boja – ljubičasta – jedna je od najljepših i najljepših.Ova boja se ne smatra prirodnim, dobivena je prelaskom mačaka s recesivnim genom čokolade i plave boje s slabljenim genom. Uzgajivači su morali raditi više od 10 godina kako bi dobili takvu neobičnu hladu vune, jer takva kombinacija recesivnih gena javlja se samo u četvrtini slučajeva.

Ljubičasta boja kose (ili lila) teško je opisati riječima. Ovo je sjajan ton s blagim ružičastim nijansama. Boja mora biti apsolutno jednolična s jednolikom bojom dlake duž cijele duljine. Prisutnost bilo koje bijele mrlje na vuni nije dopuštena. Poddlaka može biti svjetlija, ali ne smije utjecati na boju. Kontrast izuzetno izražen podsloj pokazuje prisutnost boje vjenčanja.

Nos, šapice i rubovi sluznice trebali bi odgovarati boji s krznenom kaputom, ali s malo više plavkastom bojom. Oči britanskih lila po rođenju su sivoplave, jer pubertet postaju češće žute nijanse, paleta boja irisa varira od bogatih bakra do zlatno-narančaste boje.

Neki mačići ponekad imaju slab uzorak na njihovim krznenim kaputima – mrljama ili prugama. Ali to ne znači da je boja bebe neispravna. Do pola godine, te preostale oznake nestaju u većini slučajeva.

Mačići britanske mačke boje jarke

Postoji pogrešno mišljenje da je lila boja mačaka rezultat križanja britanskog kratkoročnog plavusa s škotskom omotom, što je rezultiralo novom pasminom Lilac British Fold mačaka. Prvo, nema britanskih kratkodlojnih mačaka, to su obični mestizos, čije je uzgoja službeno zabranjeno 2004. zbog odstupanja u izgledu i zdravlju pojedinaca. Drugo, ne postoji takva pasmina kao "lila britanska mačka", lila boja je samo jedna od glavnih boja svojstvena britanskim kratkovidnim mačkama.

PreporučeniČokoladni Britanac – fotografija, opis i karakter

2 Vrste ljubičaste boje

Boja jarke podijeljena je u tri vrste ovisno o intenzitetu boje:

Boja bojafoto
Lavanda. Intenzivna hladnoća
Ljubičasta. Topla boja sa suptilnim purpurnim nijansama.
Isabella. Boja kaputa u ovom slučaju podsjeća na svjetlu slamu s ružičastim sjajom.

Vrlo je teško razlikovati tanke linije nijansi lila među sobom, samo iskusni profesionalci. Do danas, najspektakularnija boja imaju purpurne mačke, uzgajane u Nizozemskoj. Imaju ružičastu boju vune izražene vrlo svijetlo.

3Značajke za njegu i njegu

Priroda ljubimca ovisi ne samo o pojedinim karakteristikama i uzgoju, već o njezinoj boji. Ljubičaste ljepote su vrlo šarmantne i razigrane, unatoč njihovoj engleskoj krutosti i suzdržljivosti. Mogu igrati satima čak i kod starosti. Vole se popeti na razne visine i uzeti svoje vrijeme gledati što se događa.

Lilove mačke, poput njihovih britanskih kolega drugih boja, vrlo su nježne i vezane za vlasnika, ali imaju neovisnu i ponosnu narav. Moguće je uzgajati britanske mačke u obitelji s malom djecom, pod uvjetom da beba ne prečesto i snažno iscijedi životinju koja može agresivno reagirati na takvo ponašanje.

Briga za mačke britanske pasmine nije mnogo drugačija od brige za svoje bližnje od drugih sorti.Britanci imaju vrlo gustu plišanu vunu, koja se mora češljati 1-2 puta tjedno. Redovito je potrebno provesti pregled očiju, zubi, ušiju i posjetiti veterinara. Kod hranjenja, te mačke su vrlo izbirljive. Da bi životinja bila zdrava, dijeta mora biti uravnotežena i sadržavati najmanje 80% mesnih proizvoda.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: