🐈 Vitamini za neuterirane mačke - što je bolje

Vitamini za neuterirane mačke

Nakon kastracije ili sterilizacije, metabolički procesi u tijelu neuteriranih i steriliziranih mačaka i mačaka mijenjaju se. Prema tome, prehrana takvih kućnih ljubimaca treba promijeniti. Bitna komponenta bi trebala biti vitamini za neuterirane mačke i sterilizirane mačke, što će njihov izbornik učiniti potpunijim i uravnoteženijima.

sadržaj

 • Zašto trebate dodatke vitamina
 • Kakvi se vitamini trebaju dati?

Zašto trebate dodatke vitamina

Tipično, vlasnici neuteriranih mačaka i steriliziranih mačaka misle o tome treba li dati vitamine i kako to ispravno. Na ovo pitanje, svaki veterinar će odgovoriti na to vitamini se trebaju uvesti u prehranu, ali osim toga trebate osigurati i kućnim ljubimcima dobru kvalitetnu hranu.

Nažalost, svi vlasnici nisu poznati sve suptilnosti stvaranja cjelovitog izbornika za svoje neuterirane mačke i sterilizirane mačke, pa je najlakši način da ih se hrane s posebnim kompleksima vitamina koji se mogu kupiti u veterinarskim ljekarnama ili trgovinama za kućne ljubimce. Ako životinja jede prirodnu hranu,onda bi vam i vitamini za vašu mačku trebali biti dodani u njegovu hranu, jer vlasnici ne uspijevaju uvijek napraviti izbornik tako da kućni ljubimac ima sve potrebne hranjive tvari.

Davanje kastriranih vitamina također se treba koristiti za sprječavanje urolitijaze, koja se često razvija na temelju hormonskih poremećaja nastalih uslijed kastracije.

© shutterstock

Nedostatak esencijalnih vitamina u prehrani neuteriranih mačaka i steriliziranih mačaka također dovodi do različitih abnormalnosti u funkcioniranju njihovih tijela:

 • smanjena imunološka obrana;
 • spora probava;
 • srčana bolest;
 • plovila;
 • kosti;
 • pluća;
 • živaca;
 • gubitak kose.

Vlasnici koji odluče sterilizirati mačku trebali bi znati da sterilizacija omogućuje izbjegavanje ne samo neželjene trudnoće, već i takvu ozbiljnu bolest kao tumor maternice, ali da ova operacija također ima negativne posljedice, poput stalne promjene hormonalnih razina i urolitijaze.

Kakvi se vitamini trebaju dati?

Kako bi zaštitili svoje kućne ljubimce od takvih problema, trebali biste u prehrani uključiti potrebne dodatke vitaminima, na primjer:

 • Fitomin sadrži urološki fitokompleks.Ovaj se lijek koristi za korekciju hrane i za punjenje uobičajene hrane steriliziranih mačaka s potrebnim komponentama mineralne i biljne prirode. Sadrži ekstrakte ljekovitog bilja i nekoliko voćnih kiselina koje pomažu uklanjanju soli i otapanju kamenja u mokraćnom traktu steriliziranih mačaka. Vitamin kompleks normalizira kristalno-koloidni urinarnu ravnotežu i izlučivanje određenog hormona koji regulira diurezu, sprečava razvoj uroloških sindroma u neuteriranih mačaka.
 • Phytomine koji sadrži phytocomplex namijenjen za neuterirane mačke. Koristi se kao promicanje zdravlja i podizanje životnog standarda neuteriranih mačaka. Također služi za sprečavanje poremećaja metaboličkih procesa u tijelu, pretilosti i naslaga kamenca u bubrezima i mokraćnom sustavu neuteriranih mačaka, stabilizira gastrointestinalni trakt. Kamelina ulje, koja je dio ovog kompleksa, normalizira proizvodnju hormona u tijelu neuteriranih mačaka i steriliziranih mačaka, a također smanjuje vjerojatnost odstupanja koja se javljaju na ovoj pozadini.
 • Priprema vitamina TM Vitomax, posebno namijenjena steriliziranim mačkama i neuteriranim mačkama. Ovo je uravnotežen energetski kompleks s visokim sadržajem proteina, vitamina i soli, postupno normalizira poremećaj metabolizma u tijelu životinja. On je brzo poboljšava stanje kose i kože, te jača imunološki sustav, stabilizira savršeno smanjena kao rezultat rada hormona i dovodi u normalu sve procese u bubrezima mačaka kastriran i spayed mačaka, kao i sve organe probavnog trakta.
 • Vitamini za sterilizirane mačke: Zemax, koji osim što pruža sterilizirane mačke sa svim potrebnim mineralnim solima i vitaminima, također čisti od toksina, sprječava formiranje kamenja i pijeska u mjehuru i podupire jetru; MultiMin je pripravak koji sadrži kalcij, pivski kvasac, kao i laktozu. SEVA – kompleks koji, pored vitamina, također sadrži celulozu, metionin, taurin, kvasac, laktozu i kalcij, i Radostin, koji sadrži taurin i skup mineralnih soli i vitamina.

Doplate i vitamini za neuteriziranu mačku i steriliziranu mačku trebaju se dati tijekom cijele godine i prema dozi koja se stavlja na pakiranje svake pripreme.

Ne možete prevariti s kućnim ljubimcima s vitaminima, ali ne možete preskočiti i sljedeće hranjenje. Samo u ovom slučaju životinje će dobiti sve hranjive tvari potrebne za puni život.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: