🐈 Veterinarska putovnica za mačku: zašto vam je potrebna, registracija, cijene

Veterinarska putovnica za mačke

Šalice, šapice i rep – to su moji dokumenti! – rekla je poznata mačka Matroskin. Ali mi, ljudi, nemamo dovoljno brkova, šapa i repa da bismo dobili informacije o zdravstvenoj ispravnosti životinje, njegovog vlasnika itd., A veterinarski putovnica za mačke je neophodna.

Što je veterinarska putovnica mačke i zašto je to potrebno?

Kako napraviti veterinarsku putovnicu?

Putovnica za životinju izdana je u veterinarskoj ordinaciji, u pravilu, u prvom cijepljenju. Popunjavanje putovnice obavlja veterinar.

Valja napomenuti da stranice putovnica moraju sadržavati (na pravom mjestu) pečata veterinarske klinike, kao i pečata liječnika, sve naljepnice s cjepivima koje je životinja cijeplila. Svaka pečat mora biti ovjerena medicinskim potpisom. To su vrlo važne točke, čija se povreda može smatrati nevažećom putovnicom, što će onemogućiti životinju da napusti zemlju.

Međunarodna putovnica za mačke

Razlika između međunarodne veterinarske putovnice i jednostavne putovnice jest samo prisutnost u međunarodnom dokumentu prijevoda svih stavki i stupaca na engleski i njemački. Danas su sve klinike odbijale dvije vrste putovnica i izradile samo međunarodno izdane dokumente za sve kućne ljubimce.

cijene

  • U Ukrajini, za prazan obrazac traže 10 do 25 grivna po dionici.
  • U Rusiji – 50-70 rubalja.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: