🐈 Najveći Maine Coon - fotografije, opis pasmine

Velika maine coon cat

Prva stvar koja vas privlači oko kada vidite Maine Coon mačka je njegova impresivna veličina, luksuzni kaput i veličanstven izgled. Od svih poznatih sorti domaćih mačaka, najveći Maine Coon. Duljina tijela odrasle mačke, u pravilu, je više od 1 metar, a visina je 30 cm i više. Tjelesna težina mužjaka doseže 7-10 kg, težina ženki je 4-6 kg. Životni vijek tih krznenih divova je od 15 do 20 godina.

sadržaj

 • Porijeklo pasa
 • Karakter i značajke
 • Napajanje
 • Važno je zapamtiti!
  • Njega i održavanje
  • Njega kose
  • Claw skrb
  • Njega za uši, oči i zube

Ova vrsta ima dugo mišićavo tijelo, bogate vune i riske na risovima na ušima. Prisutnost debele i pahuljaste vune zbog činjenice da su predaka modernog Predstavnici Maine Coon živjeli su u olujnom vremenu, Prljavi rep, ogroman ovratnik i natečene hlače također su rezultat prilagodbe hladnim zimama. Fotografija velike Maine-coon mačke doslovce fascinira ljepotom i plemenitosti ovog pojedinca.

© shutterstock

Porijeklo pasa

Rodno mjesto ove graciozne pasmine je američka država Maine, smještena na sjeveru zemlje u hladnoj zoni klime koja ima mnogo zajedničkog s ruskim Sibirima.Postoji mnogo legendi o podrijetlu ove nevjerojatne vrste, od kojih većina izgleda sasvim uvjerljivo. Evo nekih od njih:

 • Maine Coon – rezultat križanja risa i obične mačke. Realizam ove verzije potvrđuje impresivna veličina pojedinca i karakteristične nape na ušima.
 • Druga legenda ukazuje na to da je ta vrsta došla kao rezultat spajanja rakuna i mačke. U korist ove verzije rječito je rečeno boju rakuna i opsežan, pahuljasti rep. Međutim, s gledišta fiziološkog razvoja, ta je mogućnost nemoguća.
 • Najvjerodostojnije verzije su da nitko nije namjerno uzgajao ovu pasminu ili križane mačke različitih pasmina. Ova divovska mačka vrsta je formirana potpuno samostalno, pod utjecajem okoliša.

U uvjetima niskih temperatura i snježnih zime, samo one mačke moglo bi preživjeti, koje imaju dugu i toplu krzinu, kao i široke i snažne udove. A poljoprivrednici, od pamtivijeka, zadržali su u svom posjedu vrlo inteligentni pojedinci koji su lako mogli pronaći hranu.

Američki poljoprivrednici sredinom 19. stoljeća pogodovali su velikim pojedincima,koji su se dobro nosili s glodavcima, bili su izvrsni lovci i nisu bili prepoznatljivi uzbuđenjem.

Karakter i značajke

Unatoč prilično ozbiljnom izgledu, ova velika Maine Coon mačka ima prijateljski raspoloženje, u kombinaciji s povjerenjem i samopoštovanjem. Obilježja ovih slatkih divova:

 • Prijateljstvo je najvažnija značajka ovih velikih mačaka. Vrlo su nježne u svojim manifestacijama, osobito u odnosu na vlasnike i djecu. Najveća kućna mačka na svijetu vrlo je aktivna, hrabra i razigrana.
 • Neovisnost i neovisnost. Te su značajke ugrađene u kućice s četiri noge po prirodi, tako da ne reagiraju previše na vanjske podražaje, vrlo su zrele i osjećaju se ravnopravno s osobom.
 • Ravnoteža.

Smiren, čak i karakter ove vrste smatra se savršeno uravnoteženim mačji lik. Te osobine pomažu Maine Coonu da se dobro slaže s ljudima i drugim kućnim ljubimcima. Mirno i veličanstvo pasmine može se vidjeti golim okom, vrijedno je pogledati fotografije velikih Maine Coon mačaka.

© shutterstock

Nije osjetljivo.Ova prekrasna pasmina u potpunosti nema osjećaj ljubomore i ogorčenja.

Apsolutno ne osvetoljubiv i ne smeta, kao što se često događa s melankoličnom. Po temperamentu, ovi Gulliverovi su, uglavnom, sanguini.

Napajanje

Hrana za tako veliku i jaku mačku treba pažljivo izbalansirati. Najvažnije pravilo prehrane životinja nije miješati tipove hranjenja. Postoji samo 2 pristupa rješavanju ovog problema: hranjenje hranom i prirodnom hranom.

Vrlo je pogodno hraniti Maine-Coon sa gotovim hranama, jer nema potrebe za pripremom mačje hrane koja će uštedjeti dosta vremena. Osim toga, u pripremljenim hranama dobivaju se sve korisne tvari i elementi u tragovima.

Prehrana, na temelju pravilno odabrane gotove hrane, jasno odgovara fiziološkim potrebama ovih velikih mesožderkih grabežljivaca.

Pristaše prirodnog hranjenja s pahuljastim kućnim ljubimcima, važno je zapamtiti da ogroman Maine Coon treba jesti hranu što je bliže moguće prirodnoj mačjoj hrani. Prilikom odabira mesa za ovu moćnu mačku, morate slijediti pravilo: meso peradi i kunić na prvom mjestu, a govedina u posljednjoj.To je objašnjeno činjenicom da je lov ptica i kunića prirodniji, prirodniji proces od lova na mačku za kravu. Za hranjenje je savršeno ne previše masne ribe, sirove ili kuhane. također, ovi pahuljasti divovi su ludi zbog lignje u apsolutno bilo kojem obliku.

Važno je zapamtiti!

Bez obzira na vrstu hranjenja, životinja mora uvijek imati slobodan pristup čistoj vodi.

Njega i održavanje

Big Maine Coon mačke su vrlo nepretenciozne u timarstvu, bez obzira na impresivnu veličinu.

Njega kose

Kako bi se osigurala pravilna briga za rakunicu, važno je redovito izbacivati ​​svoju bogatu vunu. Za postupak je izrezana dovoljno da ima 2 vrste češlja: s rijetkim i čestim zubima. Bolje je odabrati četku s prirodnim čekinjama. Morate češljati životinju nekoliko puta tjedno., u smjeru rasta vune.

Također, briga o luksuznoj mane Maine Coon uključuje tretmane s vodom. Kupanje je poželjno izvršiti s učestalošću od 1 svakih 2-3 mjeseca. Ako ćete se okupati životinju, pobrinite se da mačka nije bolestna i dobro raspoložena. Inače, bolje je odgoditi postupak.

Napomena: Najveći Maine Coon na svijetu, nadimak Rupert, premašio je 9 kg u dobi od tri godine. Procijenjena težina mačke u budućnosti će biti 16-18 kg.

Najčešće, vlasnici tih gracioznih mačaka nemaju poteškoća s kupanjem životinje, budući da većina Maine Coona voli vodu i uživa u postupku kupanja.

Claw skrb

Neophodni postupak je obrezivanje kandži u pahuljastom kućnom ljubimcu. Pokušajte naučiti mačića ovom važnom procesu iz djetinjstva. Najbolje je izrezati kandže mačića tijekom igranja., uzimajući bebu s šapama i, pažljivo oslobađajući njegove kandže, izrezati ih.

© shutterstock

Njega za uši, oči i zube

Najveća mačka Maine Coon potrebna je standardna briga za uši, koje treba čistiti s zavidnom učestalošću. Nakon ovog postupka, poželjno je koristiti antiseptički prah, kao prašak.

Kutovi životinjskih očiju trebaju biti obrisani ekstraktom kamilice ili posebnim sredstvima, koji se prodaju u kućnoj ljekarni. Ovaj postupak je neophodan kako bi se oslobodili sluzi i sekreta.

Četkanje zuba je uobičajeni postupak za mačke bilo koje pasmine, za koje se životinja mora učiti od ranog doba.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: