🐈 Krvarenje u mačkama - uzroci i kako pomoći

Uzroci iscjetka krvi u mačiću

Bilo kakvi problemi sa zdravljem kućnog ljubimca uvijek vrijeđaju vlasnike. Pogotovo kad je mačka u krvi iscjedak. Ovdje vlasnici kućnih ljubimaca često dopuštaju paniku i počnu mahnito tražiti uzrok takvih poteškoća.

sadržaj

  • Krvarenje s urolitijazom
  • Krvarenje nakon trudnoće
  • Liječenje izloženosti krvi

Najučinkovitija odluka bit će odmah privlačna veterinarskoj klinici, jer može spriječiti pogoršanje i brzo dovesti mačku u red.

Krvarenje s urolitijazom

Govoreći o tome zašto se krvarenje mačaka pojavljuje na sve, bolesti genitalnih organa i mjehura odmah dolaze na pamet. Doista, najčešće igraju ključnu ulogu u takvim upalnim procesima.

Unatoč činjenici da se te bolesti mogu liječiti, one često dovode do smrti, stoga je važno donijeti odluku o intervenciji stručnjaka na vrijeme.

Uočavanje mačaka može biti posljedica poremećaja prehrane. Nedostatak odgovarajućih količina željeza ili minerala u prehrani može dovesti do vrlo loših rezultata za opći metabolizam. Ravnoteža u tijelu je uznemirena, i on odbija raditi ispravno.

© shutterstock

Uzroci krvarenja su raznoliki. Ovdje govorimo o kršenju bubrega. Usput, Ovaj je problem često sklon mačkama s fizičkom neaktivnošću., Stoga treba razumjeti je li određena životinja izložena riziku i koristiti preventivne mjere.

Krvarenje nakon trudnoće

Ako mačka ima krvavi iscjedak nakon trudnoće, to može ukazivati ​​na lom tkiva.

Nema potrebe za intervencijom liječnika koji će samostalno odrediti mjere za uklanjanje problema.

Stručnjaci često koriste hemostatske agense. Pa, ako je mačka izgubila mnogo krvi, može čak zahtijevati operaciju.

Purulentno krvavi iscjedak s zelenkastom bojom može ukazivati ​​na upalu genitalija mačke. Postoje neki preduvjeti:

  • kršenje sanitarnih normi;
  • infekcije;
  • unutarnje bolesti.

Usput, uzrok može biti zaglavljeni fetus u mačju utrobi. Postoji proces propadanja, zbog čega je majka podvrgnuta opijenosti. Naravno, to može biti uobičajeni ostatak utrostručenja, čiji izdašan učinak nije tako strašan. Ovdje će vam pomoći jednostavni antibiotici.Međutim, u teškom slučaju, operacija će biti potrebna.

Ako se susrećete s kapljicama krvi zajedno s mlijekom, koje izlučuju iz sekrecije iz genitalija, onda možete procijeniti upalu sluznice.

Tijelo mačke koje je slabo nakon trudnoće ne može se nositi s takvom komplikacijom. Međutim, s opuštenijim početnim stadijem, životinja se ne može ni izdvojiti od potomaka.

© shutterstock

Liječenje izloženosti krvi

U svakom slučaju ne može se zanemariti grubljive krvave ugruške. Važno je učiniti sve dostupne mjere za zaštitu mačke od daljnjih komplikacija. Svaki ljubavni vlasnik trebao bi shvatiti da će samo njegovi postupci moći pružiti ljubimcu poboljšanje stanja i spriječiti smrt.

Ako postoje vaginalni iscjedak, osim za vrijeme estrusa, odmah se obratite veterinarskoj klinici.

Bit će akcija za utvrđivanje znakova takvih formacija. Liječnik će obavljati testove, uzeti test i napraviti ultrazvuk ako je potrebno. Tada će propisati liječenje koje će se temeljiti na dobivenim rezultatima. Često su to složene metode koje uključuju režim, lijekove i postupke.

Unatoč činjenici da krvarenje može ukazivati ​​na veliki broj bolesti, stručnjak ne treba puno vremena za utvrđivanje uzroka.

I nakon prolaska kroz razdoblje liječenja za mačku, liječnik će vam reći o preventivnim mjerama koje će vam pomoći izbjeći ponavljanje takvih problema. Njihova provedba je neophodna i vrlo korisna ne samo u slučaju krvarenja, već i za očuvanje općeg zdravlja kućnog ljubimca.

Bez obzira na to kako se mačka liječi, glavna stvar je da ga okružuju s pažnjom i pažnjom. Samo u ovom slučaju krvne tajne iz petlje bit će manje teške i opterećene za životinju. Nakon nekog vremena mačka će se moći vratiti u normalni život.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: