🐈 Uzgajati mačke (njegu) fotografije, video, cijene

Uzgoj mačaka i mačaka

Izreži ili ne rezati, to je pitanje. Ovo sam o mačkama. Uostalom, dotjerivanje pasa nikada ne uzrokuje iznenađenje, pitanja, argumente itd. Ali mačke za šišanje – fenomen koji nije toliko uobičajen. I stoga, to je dotjerivanje mačaka koje je još uvijek kontroverzno pitanje za mnoge mačke.

Tretirajući je čišćenje tijela životinje kroz kupanje, pranje itd. Štoviše, početna definicija riječi "dotjerivanje" podrazumijeva da se sama životinja brine o čistoći i izgledu svog tijela bez ljudske intervencije.

Model mačke za šišanje

To je prilično kapica majstorske mačke, a ne nužnost. Izvođenje ovakve frizure podrazumijeva kreativni pristup i utjelovljenje fantazija vlasnika mačke. Obično se ljudi raspravljaju o modelu šišanja njihovog kućnog ljubimca da žele privući svoje ljubimce još atraktivnije i naglasiti njegov karakter i dostojanstvo.

Vidi također: Kako ukloniti buhe iz mačaka

Postoji mnogo varijacija frizure modela mačaka, ali postoje klasični tipovi frizura modela mačaka, koji su vrlo popularni.

 • Šišanje "Lav" – izrežite kosu s tijela životinje, ostavljajući kosu na glavi, poput lava,i četkom na vrhu repa.

 • Tu je i šišanje "Zmaj", kada je životinja izrezana kosa s cijelog tijela, isključujući glavu. I uz stražnji dio i rep uklonio trokuta i napravio irokovsku vunu. Kao rezultat, mačka postaje poput zmaja.

Vlasnik životinje može odabrati kako izrezati rep za ljubimca. Na kraju, možete ostaviti vunu u obliku metle ili četke, a vi možete rezati samo osnovu repa i učiniti ga poput vjeverica. U mačkama s debelom i pjenom vunom moguće je rezanje krzna s repom.

Vidi također: Kako češljati mačku

Također možete rezati vunu s nogu s nekoliko opcija. Na primjer, ostavite u obliku golfa ili čarapa.

Domaćini s osobito bogatom maštom ponekad rezaju najnepredvidljivije slike ili obrasce na stražnjoj strani svojih životinja.

Što treba razmotriti ako još uvijek odlučite smanjiti svoju mačku:

 1. Šišanje je stres za životinju, pa je najbolje napustiti ga ako nema jasnih indikacija (zdravstveno stanje, vuna ili izložba). Ako postoji potreba ili neodoljiva želja, pitajte groomeru o mogućnosti sedacije (uporabe anestezije).Nisu svi majstori rade s anestezijom tijekom šišanja, tvrdeći da se zajedno s pomoćnikom mogu nositi bez sedativa, a anestezija je štetna. No, za neke životinje, korištenje anestezije za rezanje je od vitalnog značaja.
 2. Nemojte pokušavati napraviti svoju mačku za šišanje. Prvo, kućni škare nisu prikladni za to, međutim, kao stroj za rezanje ljudske kose nije prikladan. Drugo, bez pomoći, samo možete ozlijediti životinju i ako niste majstor igara, onda će najvjerojatnije izobličiti životinju.
 3. Najbolje je da se stručnjak od nježnog salona odvaže vašeg kućnog ljubimca kod kuće. To je osobito važno ako je mačka nervozna i ne voli postupak za šišanje. Kućno okruženje može imati smirujući učinak.
 4. U nekim mačkama, nakon što se stanjivanje kose može promijeniti boju i strukturu, na primjer, postaje tamnija i tanji.
 5. Postoje slučajevi kada se životinjska kosa vrati u punu dužinu vrlo dugo ili uopće.
 6. Ne preporučuje se rezanje kose na glavi životinje, u ušima, brkovima i obrvama. Ne možete posve posvijetliti vunu od repa.
 7. Prije frizure mačka mora rezati kandže kako bi izbjegla rane i ogrebotine ne samo od vlasnika, već i od samog kućnog ljubimca.
 8. Učestalost frizura ovisi o stanju vune i zdravlju vašeg ljubimca, obično se mačke šišaju u intervalima od 2 do 3 puta godišnje.

Alati koje koriste profesionalci za njegu mačaka

Za higijenske njege mačaka koristite poseban stroj za njegu životinja i nož broj 3, kao optimalna duljina kose je 2-3 mm.

Za model frizure koristite stroj i isti broj noža 3, kao i razrjeđivači, što će vam pomoći da frizuru ili njezini pojedini elementi budu gotovi.

Također je potrebno četkanje za masažu za češljanje kose prije i poslije postupka.

Video frizure mačaka

Cijene za frizure za mačke posuđivanje salona u Ukrajini i Rusiji

Ukrajina (tekuće cijene u Kijevu)

 • Higijensko dotjerivanje mačaka od 200 grivna;
 • Model frizura od 300 grivna;
 • Fancy haircut, rezanje obrasce – cijena se pregovara odvojeno, ovisno o složenosti uzorka;
 • Tretira kod kuće 50-100 grivna;
 • Upotreba anestezije 100-150 grivna;
 • Nadopuna za agresivne mačke 50% troškova usluga.

Rusija (tekuće cijene u Moskvi i St. Petersburgu)

 • Higijenska frizura 1000-1500 rubalja;
 • Model frizure do 2500 rubalja;
 • Vystriganie obrasci – cijena se pregovara pojedinačno;
 • Obrada kod kuće uključena je u cijenu rezanja ili plus 200-400 rubalja;
 • Nadoknada za agresivnost životinje 500-1200 rubalja.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: