🐈 Ušice u mačkama. Simptomi i liječenje otodektoz

Ušica za uši kod mačaka: simptomi i liječenje

Konačno, došlo je dugo očekivano ljeto – divno vrijeme za odmor i zabavu. I tako da vi i vaš ljubimac ne pokvarite blagdane, budite oprezni, jer je u ljeto da postoji takav problem kao mačka otodecosis ili uho grinja, kao i druge uho bolesti. Pogledajmo što je to.

Uzročna sredstva otodekoza kod mačaka su mikroskopski novčići koji žive u ušnom kanalu, hrane se ostacima kože i jako vole vlažnu okolinu. Zubi za uši brzo se razmnožavaju, pa ako primijetite da barem jedan od sljedećih simptoma odmah poduzme akciju.

Simptomi ožiljaka uha kod mačaka

  • svrbež je najvažniji simptom mačjih ušnih grinja. Štoviše, svrbež ima tako snažan karakter da životinja postaje nemirna, stalno ogrebotina uši, okreće glavu i često boli u procesu češljanja. Ovo je dodatni problem jer se svaka infekcija lako može pridružiti. U naprednim slučajevima, životinje na mjestu lezije počinju padati vunom.
  • tamnosmeđi pražnjenje s neugodnim mirisom
  • formiranje kora u uhu kanalima

Krpelji iz ušiju mogu se širiti po cijelom tijelu životinje. Također krpelji utječu na sve životinje koje su bile u kontaktu sa bolesnima, pa imajte to na umu pri liječenju kućnih ljubimaca. Gotovo je nemoguće da se mačka dobije zaraženo od ušnih grinja.

Liječenje ušnih uha kod mačaka

Dodijelite odgovarajući tretman nakon što pravilna dijagnoza može biti samo veterinar. Stoga, ne bih vam preporučio da sami lijek, jer možete početi liječiti pogrešnu bolest.

Nakon što je dobio imenovanje veterinara, strogo se pridržavajte doza lijeka i pravilnosti pružanja terapeutskih manipulacija. Ne zaboravite da ne trebate prestati s liječenjem odmah nakon nestanka simptoma bolesti, jer to može dovesti do ponovne infekcije.

Ponavljam da, s intenzivnim liječenjem, uške grinje u mačkama mogu proći iz ušiju u tijelo vašeg pahuljica, pa redovito pregledajte vašu mačku i pazite na njegovo ponašanje.

Bit će zanimljivo:

  • lijek za crve za mačke
  • kapi buha za mačke
  • znakovi cistitisa kod mačaka

Kućni tretman:

  • kapnite nekoliko kapi antiseptika
  • pamučne četkice za uklanjanje nakupljenog pražnjenja
  • kapati barem 3-4 kapi Barca ili Amitrazina tijekom 7 dana
  • nastavite očistiti kanale za uši pamučnim pupoljcima

Također sam čuo o metodama liječenja s kerozinom, maslinovim uljem i tako dalje. Međutim, savjetujem vam da ne eksperimentirate sa svojim kućnim ljubimcem.

prevencija

Kao preventivna mjera, nemojte zaboraviti na higijenu vaše mačke i redovito pregledavati i čistiti uši uz pomoć kapljica hrane bjelančevina leoparda i ne zaboravite na tromjesečni (barem svakih šest mjeseci) liječenje životinje od buha i krpelja s lijekovima: Frontline, Advantix i .d.

Koje druge metode liječenja znate?

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: