🐈 Ural Rex: fotografije mačaka, cijene, opis pasmine, lik, video, vrtić

Ural Rex

Ural Rex je rijetka domaća pasmina mačaka s kovrčavom kosom. Ovo je prirodna, prirodna pasmina koja nije bila posebno uzgajana. I unatoč pripadnosti Rexovim stijenama vuna u Uralu Rexu je posve drukčija.

Povijest podrijetla

Što izgleda Ural Rex? Razmotrite opis i fotografije prema standardu organizacije WCF:

  • Tijelo je srednje veličine, mišićav, prilično kratko, ali vitko i graciozno;
  • Glava je oblik klinastog oblika kratkog širokog isoscelastog trokuta, širokog ravnog čela, profila je blago zakrivljena, vitakovi su konveksni s punom njuškom, snažnom i snažnom bradom i donjim čeljustima;
  • Uši – srednje veličine, zaobljene na vrhovima, postavljene visoko u uspravnom položaju;
  • Oči – velika, ovalna i blago kosa, široka razmaknuta, boja koja odgovara boji;
  • Stopala – srednja duljina, vitka, ovalna;
  • Rep je normalne duljine, nije širok u podnožju, lagano zaobljen na kraju;
  • Vuna – srednje duga, svilenkasta i meka, debela, kovrčava u valovima i kovrče po cijelom tijelu i na repu, obilježja vune Ural Rexa u dobrim elastičnim valovima kovrče. Možda mala grba.

Vuna Ural Rexa uopće nije slična kovrčama drugih Rexa. Uralov osvjetljenje rezultat je više od jedne godine inbreedinga. U ovom slučaju, kovrče se pojavljuju puno ranije od drugih mačaka. U mačju Ural Rexa već se u 3-4 mjeseca zamagljuju kovrče, koje za 6-7 mjeseci čine svoje karakteristične znakove razlike – kovrčavi valovi.

Mačke Ural Rex pasmine su srednje veličine, ali obično veće od mačaka. Težina odrasle mačke može dosegnuti 6 kg, mačke – oko 4 kg.

video

boja

Mačke pasmine Ural Rex vrlo su društvene, nježne i privržene osobi. Oni su pametni i razigrani – nikada neće biti dosadno s njima. Jednostavno nađu zajednički jezik s djecom i strpljivi su s njima.

Ural Rex voli sjediti na svojim rukama, spavati u vašem krevetu, voli se pomilovati. Ova mačka ne može ostati sama. Mora biti voljen. Ako obitelj Ural Rex živi u kući, mačka i mačka jednako se brinu za podmlatku.

Značajna su i mišljenja uzgajivača Ural Rexa, koji uzgajaju uzgoj za izložbe. Prema njima, ove su mačke vrlo poslušne i poslušne, pa ih čak i panel sudaca može lako pokupiti i ocijeniti.

Njega i zdravlje

Mačak iz Ural Rexa s pedigreom može koštati 15-50 tisuća rubalja (7-23 tisuća UAH). Kako odrediti koliko će vas koštati čudo? Cijena na tržištu ptica, naravno, bit će nekoliko puta manja. Ali ne smijemo zaboraviti da je cijena čistokrvnog Ural Rexa ovisi o svojoj čistoći, spolu, poštivanju standarda, dostupnosti cijepljenja itd. Za kupnju je bolje primijeniti na profesionalne rasadnike. Tamo su cijene slijedeće:

  • Pat klase – 15-35 tisuća rubalja. (7-16 tisuća UAH)
  • Klasa pasmine – 25-45 tisuća rubalja. (11-20 tisuća UAH)
  • Prikaži razred – 35-50 tisuća rubalja. (16-23 tisuća UAH)

Gdje kupiti Ural Rex

Srećom, Ural Rex je ruska pasmina, tako da je lako dobiti svoje predstavnike u Rusiji. Postoji mnogo rasadnika Ural Rexa. Najpoznatiji takav u Moskvi – "Uralochka" //ural-reks.ru/

U Ukrajini, uzgajivači aktivno razvijaju različite Rex, ali Urali su još uvijek rijetki. U Kijevu nema specijaliziranog vrtića.

U Minsku je poznato samo Cornish Rex vrtić – //avicats.com/

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: