🐈 Baytril: Upute za uporabu za mačke

Upute za upotrebu lijeka Baytril za mačke

Baytril je antibakterijski lijek koji ima širok spektar djelovanja. Svrha lijeka je liječenje zaraznih bolesti kod životinja, uključujući mačke. Proizvođač lijeka je farmakološka podjela njemačke tvrtke Bayer. Baytril je antibiotik koji se nipošto ne koristi za preventivne mjere.

 • 1. Farmakološko djelovanje i sastav
 • 2. Indikacije i nuspojave
 • 3. Kontraindikacije
 • 4. Doziranje i davanje
 • 5. Analozi

1Pharmakološko djelovanje i sastav

Baitril se proizvodi u obliku 2,5% -tne otopine koja se ulijeva u 100 ml mjehurića smeđeg stakla. Mjehurići su u kutiji.

Akcija Baytrila usmjerena je na blokiranje Hyrysa, koji su uključeni u DNA replikaciju bakterija. Lijek je u kratkom vremenu sposoban prodrijeti u sva tkiva i organe životinje. Nakon 20-30 minuta, maksimalni sadržaj lijeka u krvi. Terapeutski učinak može trajati 24 sata od trenutka davanja lijeka unutar.

Uz pravu dozu, lijek nema embriotoksičnu, teratogenu, hepatotoksičnu aktivnost i ne uzrokuje komplikacije.

Tijekom brojnih studija dokazano je da je veća količina lijeka sadržana u oboljelim organima nego u zdravih. Prikazuje lijek uz izmet i urin.

Glavni aktivni sastojak lijeka je enrofloksacin. U ulozi pomoćnih komponenti su:

 • pročišćena voda;
 • kalij oksihidrat;
 • n-butanol.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Indikacije i nuspojave

Mačke su propisane lijekom Baytril u sljedećim slučajevima:

 • u bolestima povezanim s respiratornim sustavom životinje;
 • u prisutnosti bolesti probavnog sustava;
 • u bolesti kože;
 • u bolestima genitourinarnog sustava;
 • u prisutnosti bakterije koja je uzrokovana E. coli.

Osim toga, lijek se koristi kao pomoćno sredstvo tijekom operacija i tijekom rehabilitacije.

Nuspojave uzrokovane lijekom mogu uključivati ​​crvenilo mjesta gdje je ubrizgavan lijek, ali nakon nekog vremena crvenilo nestaje.Također, kao rezultat primjene rješenja, mogu se pojaviti disfunkcije probavnog sustava.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3Protivopokazaniya

Kontraindikacije uporabe Baytrila su sljedeće:

 1. 1. Preosjetljivost na lijek.
 2. 2. Razdoblje trudnoće ženki i hranjenja.
 3. 3. Vidljivi poremećaji razvoja hrskavice.
 4. 4. Problemi s živčanim sustavom životinje.
 5. 5. Grčevi.
 6. 6. Razvoj unutar mačjeg tijela fluoroquinolonski otpornih patoloških sojeva.

Ni u kojem slučaju ne smijete koristiti lijek istodobno s lijekovima kao što su tetraciklin, levomicetin, teofilin, kao i protuupalni lijekovi.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

Doziranje, doziranje

Antibiotik se daje mačkama intramuskularno ili subkutano. Dnevna doza lijeka je 0,2 ml po kilogramu tjelesne težine životinje. Trajanje liječenja određuje veterinar, ovisno o stanju zdravlja životinje i vrsti bolesti, ali trajanje tečaja ne smije biti dulje od 10 dana.

Nakon što se lijek unese u tijelo mačaka, bol se često osjeća, pa se preporučuje da se lijek ne doza više od 2,5 ml na jednom mjestu. Ako nema poboljšanja u stanju bolesne životinje nakon 5 dana liječenja, potrebno je napraviti analizu osjetljivosti na fluokinolone ili nastaviti liječenje drugim lijekom.

5Analogi

Analozi antibiotika Baytrila su lijekovi kao što su:

 1. 1. Kinokol. To je otopina za injekcije, koja sadrži takvu aktivnu tvar kao 5% enrofloksacin. Otopina ima slab miris i prozirnu žutu boju. Quinocol se proizvodi u 50 ml tamnih staklenih posuda, koji se nalaze u kartonskim kutijama. Maksimalni terapeutski učinak postiže se 2 sata nakon što lijek uđe u tijelo životinje. Lijek pokazuje svoj učinak tijekom 24 sata. Indikacije za upotrebu Quinocolola su bolesti probavnog, respiratornog, urogenitalnog sustava mačaka, salmoneloze, enteritisa, mikoplazmoze, pneumonije, gastroenteritisa. Uvođenje lijeka treba biti intramuskularno ili subkutano.Dnevna doza je 0,1 ml po 1 kg tjelesne težine životinje. Tijek liječenja je 5 dana. Trajanje liječenja može se prilagoditi od strane veterinara. Korištenje lijeka je kontraindicirano kod mačaka i mačaka koji imaju problema s bubrezima i jetrom. Quinocol se ne smije koristiti u odnosu na novorođenče i mačke koje imaju povećanu osjetljivost na komponente lijeka.
 2. 2. Enrosept. To je antimikrobni lijek koji se proizvodi u obliku otopine namijenjene oralnoj primjeni. Aktivni sastojak lijeka je enrofloksacin, postoje i pomoćne tvari. Otopina je svijetlo žute boje i gotovo nema mirisa. Enrosept je propisan životinjama za liječenje bolesti dišnih organa, probavnih i urogenitalnih sustava. Rješenje može spasiti kućne ljubimce od bolesti poput pasteureloze, stafilokoka, upale pluća, kampilobakterioze. Prema uputama za uporabu, alat mora biti pomiješan s mlijekom ili drugim proizvodima koji sadrže mlijeko i dati ga mačkama.Doziranje lijeka je 0,25 ml lijeka na 10 kg težine životinje. U teškim bolestima, mačkama treba dati 0,3 ml Enrosept po 10 kg tjelesne težine. Životinja bi trebala uzimati lijek jednom dnevno 5 dana. Brojne su studije pokazale da zbog primjene lijekova Enrocept nuspojave i komplikacija ne promatraju.
 3. 3. Enrofloks. To je antibakterijski lijek, temeljen na supstanci enrofloxacin. Lijek se proizvodi u obliku injekcijske otopine koja se nalazi u tamnoj boji stakla. Prema uputama, Enrofloks treba primijeniti na životinje poput malih i goveda, peradi, mačaka, pasa koji imaju zarazne bolesti. Često, u veterini, droga je propisana mačkama ako imaju problema s respiratornim organima, probavnim sustavom i mokraćnim sustavom. Lijek se ubrizgava supkutano ili intramuskularno u dozi od 0,5 ml po deset kilograma tjelesne težine mačke. Trajanje liječenja je 3 dana. Suprotno je tome da se lijek upotrebljava u trudnim mačkama i tijekom dojenja.

Rok trajanja Baytrila je 3 godine od datuma proizvodnje. Spremite lijek na mračno, suho mjesto.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: