🐈 Milbemaks za mačke - upute za uporabu, sastav, analoge, nuspojave

Upute za uporabu za lijek Milbemaks za mačke

Medicina Milbemaks se koristi u veterinarskoj medicini za borbu protiv helmintičke invazije mačaka i pasa. Prikladno za životinje bilo koje dobi i težine. Dostupan u obliku tableta i ima okus mesa. Ovaj alat ima analoga koji imaju sličan sastav i terapeutski učinak.

  • 1. Sastav lijeka
  • 2. Upute za uporabu
  • 3. Nuspojave i kontraindikacije
  • 4. Doziranje
  • 5. Analozi

1. Sastav lijeka

Ovaj lijek sadrži dvije aktivne tvari koje učinkovito oslobađaju životinje od crva:

  • milbemicin oksim – uništava parazite koji se nalaze u gastrointestinalnom traktu životinje;
  • Praziquantel – potiče uklanjanje parazita iz tijela bezbolno.

Ima širok spektar djelovanja na larvanje i spolno zrele oblike cestoda i nematoda.

Osim toga, ovaj lijek je namijenjen trudnim mačkama. Možete koristiti ovaj lijek za pse, ali samo na preporuku veterinara!

PreporučeniParaziti kod mačaka: njihove vrste, simptomi, liječenje

2 upute za uporabu

Lijek je namijenjen liječenju infestacije crva i prevencije parazita. Dozu propisuje veterinar u skladu s težinom životinje. Tablete treba dati hranom.

Uvjeti skladištenja: pri temperaturnim uvjetima od 15 do 25 ° C. Datum isteka: 3 godine od trenutka proizvodnje. Nakon otvaranja ploče – ne više od 6 mjeseci.

Ako životinja ima netrpeljivost nekoj od komponenti lijeka, treba je napustiti. Oprati ruke sapunom i toplom vodom prije i nakon uporabe lijeka. Pušenje, jedenje i piće zabranjeno je tijekom korištenja lijekova. Morate se pridržavati doza i trajanja liječenja.

Za prevenciju, trebali biste koristiti ovaj lijek u trećem tromjesečju trudnoće, 2 do 6 tjedana nakon janjenja. Morate koristiti lijek prije cijepljenja ili parenja. Ako se mačka razboljela nakon uzimanja lijeka, trebali biste odmah potražiti pomoć od veterinara. Prije kupnje lijeka treba konzultirati liječnika.

Trebali biste izbjegavati rad s drogom ljudima koji imaju preosjetljivost na lijek.U slučaju slučajnog gutanja organizma potrebno je hitno kontaktirati najbliži liječnički objekt. U slučaju kontakta sa sluznicom i kožom isperite ta mjesta toplom vodom.

PreporučeniSimptomi i liječenje demodikoze kod mačaka

3Side efekti i kontraindikacije

Zabranjeno je uzimanje lijeka životinjama u kojima postoje bolesti bubrega i jetre. Najvjerojatnije su alergijske reakcije na lijek. Višak doze tremor je moguć. Nisu pronađene nuspojave ako je lijek pravilno uzeto.

Lijek treba koristiti kada težina mačića dosegne 500 grama. Veterini ga ne prepisuju životinjama do dobi od 6 tjedana. Nemoguće je koristiti za mačiće pripremu koja je namijenjena odraslim mačkama.

Liječnici često ne preporučuju uzimanje lijeka, jer to može imati negativan učinak na životinjsko tijelo.

PreporučeniNačelo rada ovratnika od buha i krpelja za mačke i mačke

4Dozirovka

Postoje dva načina upotrebe proizvoda: oralno kroz hranu ili s štrcaljkom (s vodom). Lijek se jednom daje životinji. Doza se razlikuje ovisno o težini životinje.Liječenje se provodi ujutro jednom svaka tri mjeseca.

težina životinjaZa mačiće i mlade mačkeZa odrasle mačke
500 g – 1 kg0,5 tableta
1 – 2 kg1 tableta
2 – 4 kg1/2 tableta
4 – 8 kg1 tableta
8 – 12 kg1,5 tableta

5Analogi

Analog Milbemaks je Milprazon. Ovaj lijek ima iste aktivne sastojke. Oblik otpuštanja ne razlikuje se od Milbemaks, doziranje je propisano u skladu s težinom životinje.

Također se smatra učinkovitim lijekom. Alergijske reakcije na ovaj lijek su moguće. Prije kupnje lijeka, savjetujte se s liječnikom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: