­čÉł Kratak K za ma─Źke - kako koristiti

Upute za uporabu lijeka Trontsil-K za ma─Źke

Redoviti anthelmintski tretman je potreban ─Źak i za ku─çne ljubimce. Doma─çi kombinirani pripravak Trontsil-K djeluje na kru┼żne, ravne i trake crva (nematodoze i cistodiasis). To nema kumulativni u─Źinak i mo┼że se koristiti i za lije─Źenje i za spre─Źavanje helminti─Źke invazije kod ma─Źaka. Lijek zahtjeva jednokratnu uporabu, prakti─Źki nema nikakvih kontraindikacija i dobro prihva─ça ve─çina ┼żivotinja.

  • 1. Sastav i otpust
  • 2. Farmakolo┼íki mehanizam djelovanja
  • 3. Doziranje i lije─Źenje
  • 4. Na─Źin primjene
  • 5. Kontraindikacije
  • 6. Nuspojave i posebne upute
  • Poka┼żi sve

1 Obrazac za raspodjelu i otpuštanje

Sastav lijeka uklju─Źuje 2 aktivna sastojka: piranttel embonat (230 mg) i praziquantel (20 mg). Oblik otpu┼ítanja je standardna pilula od 0,6 g, pakirana u blistere ili plasti─Źni spremnik. Tablete nemaju ljusku i imaju bijelo-┼żu─çkastu boju.

 

Preporu─ŹeniAzinox za ma─Źke: brzo i sigurno uklanjanje crva

2Pharmacološki mehanizam djelovanja

Troncil-K djeluje na helminths u bilo kojoj fazi razvoja.Lijek paralizira mi┼íi─çe crva i uzrokuje da poremetiti stani─Źni metabolizam. Ostaci crva izlu─Źuju se iz crijeva na prirodan na─Źin.

Lijek se potpuno apsorbira u gastrointestinalnom traktu 3-4 sata. Maksimalna koncentracija aktivnih tvari u krvi traje 24 sata, a vrijeme eliminacije je oko 2 dana. Lijek nema akumulacijski u─Źinak.

Preporu─ŹeniNajbolje kapljice od u┼ínih grudi za ma─Źke

3Doziranje i lije─Źenje

Doziranje lijeka se izra─Źunava ovisno o tjelesnoj te┼żini ┼żivotinje. Na 3-4 kg tjelesne te┼żine ┼żivotinje potrebno je 1 tableta Trontsil-K. Dozvoljeno je da se tablete pere ili mljevene. Osim terapijskih u─Źinaka, lijek propisan je u sljede─çim slu─Źajevima:

SituacijaU─Źestalost prijema
Za preventivne svrhe1 put u 3 mjeseca
Priprema za cijepljenje ili parenje14 dana prije o─Źekivanog datuma
Prije janjenja10 dana prije o─Źekivanog datuma

Lijek se primjenjuje jednom. Dijeta nije potrebna.

Preporu─ŹeniNajbolji antiparazitski kapi na grebenu za ma─Źke i ma─Źke

4Primjena metode

Izrada ma─Źke gutati lijek na nekoliko na─Źina:

  • Pri prirodnoj hrani tabletu se mije┼ía s hranom.Budu─çi da lijek nema specifi─Źan miris, ve─çina ┼żivotinja proguta tabletu.
  • Capricious ┼żivotinje mogu biti prisiljeni da se pilula, stavljaju─çi ga na korijen jezika i prisiljavaju─çi da se gutanje pokreta. Metoda zahtijeva odre─Ĺenu vje┼ítinu, ali je vrlo primjenjiva kod ku─çe.
  • Ako nije mogu─çe davati cijelu tabletu, prihvatljivo je pripremiti vodeni emulzijski lijek. Smjesa je uvu─Źena u ┼ítrcaljku bez igle, ┼żivotinjska glava se baci natrag, emulzija se ubrizgava du┼ż bo─Źne stijenke grla. Ovom metodom, koli─Źina vode za proizvodnju smjese mora biti minimalna.

5 kontraindikacija

Troncil-K se ne preporu─Źuje za uporabu kod ┼żivotinja starijih od 3 tjedna: za anthelmintikalno lije─Źenje ma─Źi─ça, po mogu─çnosti upotrebom jednog lijeka Lijek se obi─Źno ne propisuje u prvoj polovici trudno─çe zbog mogu─çnosti embriotoksi─Źne opasnosti.

┼Żivotinje s kroni─Źnim bolestima ili ozbiljno oslabljene propisane manje doze. U svakom slu─Źaju, odluka o doziranju uzima veterinara.

6Dijelovi i posebne upute

Nuspojave u 90% slu─Źajeva su odsutni. Ako ste preosjetljivi ili predozirani, mo┼że do─çi do povra─çanja. U ovom slu─Źaju nema specifi─Źnog protuotrova, potrebno je sprije─Źiti pojavu dehidracije ┼żivotinje.

Nedostaje informacija o interakciji s drugim lijekovima u Troncil-K. Lijek je zabranjen istodobno s drugim anthelmintikim sredstvima.

Nemojte upotrebljavati lijek istekao. Rok trajanja je 5 godina.

U─Źinkovitost Troncil-K za ma─Źke potvr─Ĺena je dugogodi┼ínjom veterinarskom praksom i pozitivnim povratnim informacijama vlasnika ku─çnih ljubimaca. Za pravilno odvajanje potrebno je slijediti na─Źin uporabe naveden u uputama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: