🐈 Enromag - upute za uporabu u veterini (za životinje, za mačke)

Upute za uporabu lijeka Enromag za mačke i druge životinje

Najčešće bolesti kod domaćih životinja i stoke su bolesti uzrokovane gram-pozitivnim i gram-negativnim bakterijama. Životinja ih može zaraziti bilo gdje. Za liječenje takvih bolesti potrebno je koristiti razne lijekove, od kojih je jedan Enromag. Ovaj lijek je vrlo djelotvoran i pristupačan, ali ima brojne kontraindikacije, koje se ne smiju zaboraviti.

  • 1. Opće informacije
  • 2. svojstva i postupak prijave
  • 3. Osobna prevencija

1Generalne informacije

Enromag je lijek temeljen na enrofloksacinu, koji je rješenje za intramuskularne injekcije. 1 ml Enromag sadrži 50 ili 100 mg aktivnog sastojka enrofloksacin, butil alkohol – 30 mg, kalij hidroksid (potreban za održavanje alkalnog medija otopine), kao i destilirana voda.

Proizvođač proizvodi dvije opcije za pakiranje Enromag – u staklene boce od 20 ml i 100 ml, zatvorene gumenim čepom, što je dodatno ojačano pomoću kape od aluminija.

Lijek treba čuvati na suhom mjestu, izravna sunčeva svjetlost ne smije biti dopuštena. Uz to ne smije biti hrana, osobne stvari i svi drugi lijekovi za oralnu uporabu.Temperatura se kreće od 5 do 25 stupnjeva Celzijusa.

Važno! Nakon otvaranja boca daljnja pohrana je neprihvatljiva. Rok trajanja, prema svim pravilima skladištenja – do 3 godine. Nakon isteka roka valjanosti lijeka, njegovo korištenje je opasno.

Odlaganje praznih bočica iz Enromaga ili lijeka, čiji je datum isteka, napravljen je u skladu sa zahtjevima zakonodavstva Rusije.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Vitafel-C za mačke

2Properties i postupak primjene

Lijek Enromag je antibakterijski lijek fluokinolonske skupine. Djeluje protiv bakterija širokog raspona sojeva. Nakon što lijek uđe u tijelo prodire kroz zidove krvnih žila u krvi i brzo povećava koncentraciju. Enromag doseže maksimalnu koncentraciju nakon pola sata – sat vremena nakon primjene i nakon što je jedna injekcija pohranjena u tijelu tijekom jednog dana. Obično se izvodi na prirodan način, u gotovo nepromijenjenom obliku.

Lijek Enromag se koristi u veterini radi liječenja velikog broja bakterijskih bolesti velikih (krava) i malih (koza, ovaca) stoke, kućnih mačaka, pasa, svinja i kunića.Bolesti za koje je propisana uporaba lijekova:

  • pneumoniju;
  • atrofični rinitis;
  • enzootična upala pluća;
  • mikoplazmoza;
  • salmoneloze;
  • te u mnogim drugim bolestima koji se mogu izliječiti fluorokinolonskim pripravcima.

Kontraindicirane upute za uporabu kod životinja koje su alergične na lijekove fluokinolonske skupine. Strogo je zabranjeno ući u mužnje, jer će aktivna tvar izaći s mlijekom. Uvođenje Enromag je kontraindicirano kod životinja s problemima vlaknastog tkiva, bolesti živčanog sustava, tijekom rasta i ženki koje nose ili hrane potomstvo.

Kako bi se spriječila nepotrebna bol prilikom unosa lijeka, poželjno je promatrati određene doze aktivne tvari. Male stoke i male kućne ljubimce treba dati 2,5 ml lijeka veće od 5 ml.

Tijek liječenja sastoji se od 3-5 dana, ovisno o bolesti, potrebne su svakodnevne injekcije. Za najbolje pozitivne učinke, ne bi trebalo biti ozbiljnih dosađivanja. Ako se pojavi alergija, potrebno je odmah prestati primjenjivati ​​Enromagus i početi davati životinjske antialergijske lijekove.

3Private Prevention

Rad s ovim lijekom i temeljna pravila prevencije i osobne higijene nisu jako različiti od drugih sličnih lijekova. Poželjno je raditi u ne sterilnim gumenim rukavicama, nakon kraja želite oprati ruke toplom vodom i sapunom.

Kada lijek dođe u kontakt s otvorenim područjima tijela, kože ili sluznice, potrebno je odmah isprati područje s puno tekuće vode. Ljudi koji su skloni alergijama savjetuje se da ne rade s ovim lijekom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: