🐈 Cikloferon za mačke - upute za uporabu

Upute za uporabu Cycloferona za mačke

Mnogi od kućnih ljubimaca su zaraženi virusnim bolestima. Valja imati na umu da se stanje životinje može pogoršati. Kako bismo vam pomogli bolesnom kućnom ljubimcu na vrijeme, potrebno je imati učinkovit lijek – Cikloferon za mačke u kućnoj veterinarskoj pomoći za prvu pomoć. Za ispravnu uporabu lijeka potrebno je poznavati načelo njegovog utjecaja na životinjsko tijelo, kontraindikacije i doziranje.

  • 1. Opis cikloferona
  • 2. Oblici otpuštanja lijeka
  • 3. Kontraindikacije i nuspojave
  • 4. Kada i kako se koristi droga?

1 Opis cikloferona

Glavna aktivna komponenta lijeka je akridonska octena kiselina. Kao dodatne komponente, preparat sadrži slijedeće tvari:

  • metilceluloza;
  • kalcijev stearat.

Ovaj lijek pripada skupini imunomodulatornih sredstava s antivirusnim djelovanjem. Cikloferon se koristi za brzo stvaranje interferona. Lijek pokazuje biološku aktivnost u tijelu mačaka, ima protuupalno, antiproliferativno i anti-tumorsko djelovanje na tijelo. Cikloferon je induktor stvaranja endogenih interferona u limfoidnim organima (slezena, pluća, tonzila, itd.).Cikloferon također utječe na koštanu srž: pod njegovim utjecajem, proizvodnja granulocita je značajno aktivirana.

Dakle, ovaj lijek mobilizira obranu tijela i osigurava odgovarajuću razinu metabolizma u borbi protiv infekcije.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Vitafel-C za mačke

2 Oblici otpuštanja lijeka

U veterinarskim ljekarnama cikloferon za mačke prikazan je u tri oblika:

  • liniment 5% – je žućkasta tvar zatvorena u cijevi;
  • otopina se distribuira u staklene ampule volumena od 2 ml. 1 ml sadrži 125 mg aktivnog sastojka;
  • tablete su male veličine i smeđe boje.

Gel (mast) namijenjen je lokalnoj uporabi.

PreporučeniUpute za uporabu veterinarskih lijekova Nobivak DHPPI

3 Kontraindikacije i nuspojave

Prema uputama za ovaj proizvod, uporaba ovog lijeka je kontraindicirana u slučaju pojedinačne netrpeljivosti na komponente proizvoda iu stanju iscrpljivanja životinje.

Nuspojave su prilično rijetke i alergijske manifestacije.

Ako osjetite sličnu reakciju s kućnim ljubimcem, morate prestati uzimati lijekove i potražiti savjet od veterinara.

Ne možete zanemariti upozorenje stručnjaka o temperaturi mačke s izraženom viremijom. Taj učinak može se promatrati tek nakon 5-8 sati nakon injekcije, uzimajući tabletu ili razmazivanje gelom.

Ponekad nakon primjene lijeka u ljubičastoj se promatra fluorescencija (luminescencija) urina.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Tsiprovet za mačke

4Kada i kako koristiti lijek?

Lijek se rabi u širenju virusnog hepatitisa ili enteritisa, kugle mesojedine, gripi, laringotraheitisa, respiratornih bolesti. Također se koristi u bolesti mačaka i mačaka, panleukopenije, klamidije, rinotraheitisa, kalcijaloze.

Otopina znači Cycloferon i njegove tablete savršeno se kombiniraju s drugim simptomatskim lijekovima. Kombinacija lijeka s antibioticima, interferonom i drugim sličnim tvarima moguće je produljiti i uvelike poboljšati njihove učinke.

Rješenje za kućne ljubimce propisano je intramuskularno ili pod kožom.U posebno akutnim slučajevima kombinira se s interferonom, globulinom, serumima i ubrizgava izravno u venu.

Doziranje se provodi u skladu s težinom kućnog ljubimca. Doza za mačiće i odrasle životinje odabrana je kako slijedi.

Udio težine u kilogramimaKoličina u mililitrima
10,8
20,4
2-50,2
6-120,15
12 i više0,12

Uvođenjem injekcije (primjene otopine) ili tretiranjem životinje pilulama, maksimalni sadržaj supstancije u krvi se opaža tek nakon 3-4 sata. Njegovo uklanjanje iz tijela događa se u roku od 5 sati.

Korištenje Cycloferona u dozvoljenim dozama upute ne dopušta mu da bude pohranjena u tijelu. Lijek napušta tijelo prirodno (kroz bubrege).

Gel (pomast) poznat je kao zacjeljivanje rana i protuupalno sredstvo. Veterinari preporučuju njegovu upotrebu u operaciji, koja se koristi u postoperativnom liječenju, u liječenju demodekoze, uz pojavu tumora i kožnih lezija bilo koje vrste gljiva.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: