🐈 Multifel-4: upute za uporabu za mačke

Upute za uporabu cjepiva Multifel-4 za mačke

Multifel-4 cjepivo za mačke nema ljekovitih svojstava, lijek se koristi za profilaktičke svrhe. Uporaba Multifel-4 uklanja mogućnost zaraze infektivnim bolestima, kao što su klamidija, rinotraheitis, kalicivirusne infekcije, unutar godine dana nakon primjene. Cijepljenje se preporučuje pod nadzorom veterinarskog stručnjaka. Moguće nuspojave.

 • 1. Opis i sastav
 • 2. Upute za uporabu
 • 3. Kompatibilnost Multifel-4 s drugim cjepivima i posebnim uputama

1 Opis i sastav

Lijek je dobio naziv tvrtke Multifel-4, nelicencirano ime međunarodnog formata – cjepivo protiv klamidije, kalicivirusne infekcije, mačka rinotraheitis. Alat je dostupan u obliku otopine za ubrizgavanje, prozirno, rjeđe – malo zamućen., Boja otopine varira od blijedo žute do ružičaste boje. Na dnu spremnika u koju se ulijeva tekućina, često nastaju sedimenti, koji potpuno nestanu nakon snažnog potresanja.

Injekcijska otopina ulijeva se u poseban prozirni stakleni spremnik. Volumen bočice je 0,3 ml, otopina zauzima 1/3 volumena bočice (0,1 ml – 1 doza). Spremnik je čvrsto zapečaćen gumenim čepom, a vrh vrata je zamotan debelom crvenom folijom.Boce u količini od 10 komada pakirane su u poseban plastični spremnik. Svaki spremnik je upakiran u kartonsku kutiju. Ima sve potrebne oznake:

 • broj boca;
 • brand proizvođača;
 • uvjeti skladištenja i temperatura;
 • kratki opis cjepiva;
 • ime lijeka.

Spremnik mora sadržavati natpis "Steril. Za životinje".

Sastav lijeka uključuje inaktivirane sojeve virusa:

 • panleukopenia;
 • rinotraheitis;
 • kalicivirus;
 • klamidija.

Multifel-4 cjepivo proizvodi otpornost na klamidiju, panleukopeniju i rinotraheitis 14. dana nakon injekcije. Imunitet na infekciju traje 12 mjeseci. Lijek nema analoga.

Ljekovita svojstva ostaju u slučaju da je cjepivo u hladnjaku. Na toplom mjestu, sojevi virusa umiru, cjepivo prestaje biti aktivno. Multifel-4 se pohranjuje ne više od 1 godine.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Vitafel-C za mačke

2 Vodič za primjenu

Preporuča se upotreba lijeka u skladu s pravilima opisanim u uputama. Savjeti za korištenje sljedećeg:

 • Prije upotrebe, boca se mora potresati kako bi se oslobodila sedimenta. U hladnoj sezoni, lijek se zagrijava na prihvatljivu temperaturu, poželjno sobnu temperaturu (do 30 stupnjeva Celzijusa).
 • U sterilnoj štrcaljki za jednokratnu uporabu preporučuje se sakupljanje 1 doze (1 ml lijeka). Preporučena doza ne ovisi o težini mačke, jednaka je količina za odrasle i mačiće. Ambalaža mora biti otvorena neposredno prije cijepljenja, tako da alat ne gubi sterilnost.
 • Injekcijska otopina se primjenjuje intramuskularno. Da biste to učinili, mačka mora biti imobilizirana i učvršćena. Preporučuje se Multifel-4 da probadne mišiće bedra. Ako se cijepljenje provodi kod kuće, morate zatražiti pomoć od kućanstva.
 • Postupak cijepljenja mora se ponoviti 20. – 25. dan nakon prve injekcije. Ova će mjera pomoći u konsolidiranju početnog rezultata.
 • Za mačiće čija starost iznosi 8-10 tjedana, cjepivo se ubrizgava 2 puta s intervalom od 20-28 dana. Odrasli se probijaju s Multifel-4 godišnje.

Ne preporučuje se prekid cijepljenja. Ako vlasnici kućnih ljubimaca propuste preporučeno vrijeme za ponovno ubrizgavanje, Multifel-4 treba ući u životinju što je prije moguće.

Nuspojave se mogu pojaviti kod preosjetljivih životinja tijekom cijepljenja. , One se manifestiraju kao blagi oticanje u području ubrizgavanja, koje brzo prolazi. U slučaju alergijske reakcije, antihistaminska terapija treba primijeniti na cijepljenu životinju.

Cjepivo ima brojne kontraindikacije., Strogo je zabranjeno cijepiti:

 • trudne žene u prvom tromjesečju;
 • mačića čija starost nije dosegla 8 tjedana.

3 Multifel-4 kompatibilnost s drugim cjepivima i posebne upute

Multifel-4 mogu se koristiti istodobno s Leominorovom cjepivom protiv leukemije, Oba lijeka se mogu unositi naizmjenično, otopina se mora skupljati u različitim štrcaljkama. Korištenje iste štrcaljke za ubrizgavanje Multifel-4 i Leominor strogo je zabranjeno.

Kada radite s lijekom, morate se pridržavati utvrđenih osobnih sigurnosnih mjera., Postupak cijepljenja najbolje se provodi u OZO (osobna zaštitna oprema): ogrtač, rukavice, maska. Injekcije treba napraviti samo s sterilnim štrcaljkama. Uvijek biste trebali imati opremu za prvu pomoć s opremom za prvu pomoć.Ne može se dopustiti kontakt s cjepivom na otvorenoj koži i sluznici. Ako je lijek još uvijek hit, zahvaćena površina mora biti isprana vodom. Ako je injekcija uvedena pogreškom osobi, potrebno je čim prije liječiti mjesto ubrizgavanja s alkoholom i tražiti kvalificiranu medicinsku pomoć.

Ako je lijek prolio na podu, mjesto je dekontaminirano s 5% otopinom natrij hidroksida ili kloraminom. Nakon prerade premaza otopinom za dezinfekciju, poda se ispire sapunskom otopinom.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: