🐈 Tobrex za mačke - upute za uporabu

Upotreba Tobrexa za liječenje mačaka

Tobrex je oftalmološki lijek antibiotske skupine lijekova. Koristi se u oftalmologiji kako bi se eliminirao uzrok infektivnih lezija oka. Tobrex za mačke se koristi rijetko, jer je lijek namijenjen liječenju ljudskih očiju. Alat je dostupan u obliku bistre otopine. Njegov aktivni sastojak je tobramicin, koji je sadržan u mnogim sličnim lijekovima. U očima mačke Tobreks kapaju samo u svrhu veterinara.

sadržaj

 • Indikacije za upis
 • Kontraindikacije za primanje
 • Značajke liječenja
 • Prijava za mačke

Indikacije za upis

Kapi propisani za zarazne i upalne procese u vizualnim organima i njihovim dodacima, koje pokreću mikroorganizmi koji su osjetljivi na aktivnu komponentu. Lijek liječi takve očne bolesti:

 • upalni proces koji utječe na rubove kapaka – blefaritis
 • upala očne rožnice – keratitis;
 • konjunktivne upale različitih lokalizacija;
 • upala irisnog oka – iridociklitisa.

© shutterstock

Tobrex se koristi za sprečavanje komplikacija uzrokovanih infekcijom i upalom nakon operacije na očima.

Kontraindikacije za primanje

Glavna i jedina kontraindikacija za imenovanje kapi Tobrexa je preosjetljivost na sastojke lijeka. Prije upotrebe, svi kontraindikacije trebaju biti isključeni.

Značajke liječenja

Upute za uporabu Tobreksa sadrži sve preporuke za ispravno ubacivanje sredstava. Tobrex kapi su propisani za vanjsku uporabu u lokalnim područjima. Alat se ubacuje u konjunktivnu vrećicu optičkog organa pacijenta. U slučaju blage upale ili umjerene bolesti, nemojte koristiti više od dvije kapi svaka četiri sata. U slučaju teške bolesti, otopina se ubrizgava svakih 30-60 minuta.

Višak doze dovodi do oticanja kapaka, peckanja i crvenila konjunktive. Simptomatska terapija se koristi za uklanjanje simptoma predoziranja.

Prijava za mačke

Kućni ljubimci, kao i njihovi vlasnici, mogu patiti od različitih bolesti virusnih očiju, što uključuje konjunktivitis. Kod prvih simptoma, mačka treba odmah pokazati veterinaru za točnu dijagnozu i prikladno liječenje.

© shutterstock

Je li moguće da kaplje Tobrex mačka? Svaki veterinar će reći da, za razliku od Albucida, Tobrex je propisan u nekim slučajevima kako bi se uklonili simptomi konjunktivitisa kod mačaka.

Da bi se uklonili simptomi bolesti, mnogi lijekovi za životinje prodaju se u veterinarskim lječilištima, ali mnogi uzgajivači mačaka aktivno koriste ljudsko sredstvo Tobrex. Razlog za to popularnost – brzo postizanje pozitivnog rezultata liječenja. Četiri kapi za oko Tobrexa smanjit će upalu očiju, ublažiti bol i imati baktericidni učinak.

Ako u očima mačke nema prirodne suze, Tobrex se ne preporučuje. To može dovesti do dodatne iritacije vizualnog organa i pogoršanja kućnog ljubimca.

Prije upotrebe Tobrexa oči trebaju biti dobro oprati slabom otopinom mangana ili borne kiseline. Također možete primijeniti decoctions of calendula i kamilice. Uz pranje, sve korice i gnojnice moraju biti uklonjene iz oka, tako da ljekovite kapljice daju najveći učinak.

© shutterstock

Konjunktivitis kod mačaka je zarazan, tako da kapljice moraju biti kaplje u zdravo oko kako bi se spriječilo širenje bolesti u drugi organ.

Osim Tobrexa, druge ljudske kapi se koriste za uklanjanje konjunktivnih bolesti kod mačaka.:

 • Floksal;
 • Tobradeks;
 • levofloksacin;
 • tsiprolet;
 • Kapi kloramfenikola.

Lijekovi namijenjeni za liječenje ljudskih organa, koji nisu sasvim prikladni za životinje na doziranju. Uglavnom se mogu koristiti ovisno o patogenima, što je izazvalo razvoj konjunktivitisa kod mačaka. Takvi lijekovi često uzrokuju nuspojave, uzrokuju alergijske reakcije., Stoga je potrebno liječiti bolesne oči svoje mačke tek nakon posjete veterinara koji će pregledati životinju, propisati odgovarajući lijek, odrediti dozu i režim liječenja.

Od svih kapi za oči koji propisuju ljude, mačkama nije dopušteno koristiti Albucil ili Sulfacyl natrij. Ovaj lijek vrlo je iritantan za mukozne oči i dovodi do opekotina rožnice.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: