🐈 Učinkovita sredstva i pripreme za buhe u mačaka i mačaka

Učinkoviti lijekovi i narodni lijekovi protiv buha za odrasle mačke i mačiće

Postoje dokazani lijekovi koji oslobađaju kućne ljubimce od insekata koji krvlju sisaju – buhe. Ako strogo slijedite upute za uporabu, ti lijekovi su apsolutno sigurni za životinje. Posebni parazitski ovratnici također su učinkoviti u kontroli buha na koži mačke. Za njihovo uništenje koriste i narodne lijekove (češnjak, katranski sapun itd.) Koji se dokazuju u borbi protiv nedaća.

 • 1. Lijekovi za buhe
 • 2. Stronghold
 • 3. Prednost
 • 4. Prednja crta
 • 5. Odvjetnik
 • 6. Barovi
 • 7. Korištenje posebnog ovratnika
 • 8. korištenje narodnih lijekova
 • Pokaži sve

1 Bolni lijekovi

Takva sredstva izrađuju se na osnovi insekticida – aktivne tvari koja uništava parazite. Proizvode se u obliku spreja, tableta, šampona, kao i kapi.

Najpopularniji: Stronghold, Advantage, Front Line. Često se koriste i odvjetnici i barovi.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

2 Stronghold

Ovaj lijek proizveden je u obliku prozirnih kapi u plastičnim ampulama volumena od 0,25-0,75 ml. Aktivni sastojak ovog lijeka je Selamectin, uništava neuromuskularna tkiva buha, što dovodi do njihove smrti. Alat se učinkovito bori s crvima i ušnim novčićima.Može se koristiti samo za vanjsku uporabu, zabranjeno je unositi unutra. Doziranje lijeka se izračunava ovisno o težini životinje. Za mačke manje od 2,5 kg potrebno je 15 mg aktivne tvari sadržane u bočici od 0,25 ml, od koje je potrebno napraviti 6% -tnu otopinu. Za kućnog ljubimca težine 2,6-7,5 kg, koristi se ampula od 0,75 ml koja sadrži 45 mg selamektina. Ako je težina životinje 7,5 kg ili više, tada je potrebno miješati dvije ampule: jedan u 0,25 ml, a drugi – 0,75 ml.

Ovaj lijek se primjenjuje na grebena kućnog ljubimca, s vunom koja se rasprostire tako da se dobiva na koži. Obrada mačaka trebala bi se provoditi jednom mjesečno sve dok buhe ne nestanu u potpunosti. Lijek se ne može koristiti za bolesne životinje i mačiće mlađe od dva mjeseca. Ako tijekom tretmana kapi padnu na sluznicu, tada se ovo područje mora isprati pod tekućom vodom. Nakon uporabe lijeka, životinja se ne smije dotaknuti 2 sata.

PreporučeniNajbolje kapljice od ušnih grudi za mačke

3 Prednost

Ovaj lijek za mačke mačaka ima svijetlosmeđu ili žutu boju i pakiran je u medicinske pipete od 0,4 i 0,8 ml. Koriste se samo za vanjsku upotrebu. Aktivni sastojak lijeka je imidakloprid, što uzrokuje paralizu buha i dovodi do njihove smrti.Primjenjuje se na sljedeći način:

 • nanesite na greben, širite kosu tako da lijek dobiva na koži;
 • držite životinju 15-20 minuta dok se sredstvo apsorbira.

Ako mačka ima čireve, onda ne možete koristiti lijek. Potrebno je da lijek ne ulazi u tijelo, ako životinja još uvijek ima kapi sluzi (to se može shvatiti snažnom salivacijom), tada morate pržiti polovicu aktivnog ugljena u prah i dati ga mačiću. Osim toga, potrebno je osigurati da kućni ljubimac ima dovoljno vode. U preventivnim mjerama liječenje treba obaviti svaka 3 mjeseca.

PreporučeniNajbolji antiparazitski kapi na grebenu za mačke i mačke

4Frontlayn

Dostupan u obliku spreja volumena od 100 ml, kao i medicinske pipete 0,5-4 ml. Lijek je proziran, ima specifičan miris. Koncentracija aktivne tvari u njoj iznosi 10%. Ima snažan paralizirajući učinak na buhe, što dovodi do njihove smrti. Sprej lijek se koristi kako slijedi:

 • prvo morate navlažiti nos, uši i oči mačke;
 • zatim snažno protresite bocu i prskajte njezin sadržaj na udaljenosti od 15 cm od kućnog ljubimca.

Obrada mora biti učinjena protiv kaputa i na takvim dijelovima tijela poput leđa, abdomenu, vratu, šapama i repu.Ako se raspršivanje provodi kod kuće, potrebno je temeljito prozračiti prostoriju. Korištenje lijeka u ampulama je kako slijedi:

 • najprije izvadite kapu od njih i, širenje krzna životinja na području lopatica, nanesite lijek na kožu;
 • temeljito oprati sapunom i ne dodirujte životinju tri dana.

Koristite alat ne mogu mačiće mlađe od 8 tjedana i težine manje od 1 kg, kao i bolesne životinje. Ovaj lijek može uzrokovati svrbež, djelomični gubitak kose, crvenilo kože. Ako postoje takve manifestacije, morate kupiti životinju pomoću šampona i dati mu antihistaminike.

5Advokat

Ovaj lijek dostupan je u obliku kapljica postavljenih u medicinske pipete. Aktivne tvari su imidakloprid i moksidektin. Ne samo da ubiju odrasle buhe, već i njihove ličinke. Primijenite isto kao Stronghold. Preporuča se primjenjivati ​​iza ušiju, kao i između noževa ramena. Nakon nanošenja proizvoda, nemoguće je dodirivati ​​životinju 2 sata, a moći će ga se okupati samo tjedan dana.

Ovisno o težini, doziranje lijeka je kako slijedi: za mačke manje od 4 kg potrebno je 0,5 ml, a za kućne ljubimce od 4 kg i više, 1 ml. Treba ga koristiti svaka dva mjeseca do potpunog nestanka buha.Ovaj se lijek ne može koristiti za mačke čiji je stariji od 3 mjeseca, a njihova je težina manja od 1 kg. To je kontraindicirana za bolesne i trudne životinje. U skladu s uputama za uporabu, liječenje treba provesti na ulici, ali ako takva mogućnost ne postoji, onda u dobro prozračenom prostoru.

6Bars

Dostupne u obliku medicinskih pipeta, 3 komada po pakiranju, koje su izrađene za odrasle pojedince i mačiće. Aktivna tvar je fenilpirazol, uništava ne samo buhe, već i njihove ličinke. Nanesite lijek na kožu između noževa ramena.

Ovisno o težini kućnog ljubimca, doza je sljedeća: do 1 kg – 10 kapi, od 1 kg do 3 kg – 20 kapi. A ako životinja teži više od 3 kg, onda je potrebno dati cijelu pipetu. Ovaj lijek se ne može koristiti za trudne mačke i pacijente s zaraznim bolestima. Nakon primjene, operite ruke sapunom i ne dirajte ljubimca dva dana. Neophodno je liječenje jednom mjesečno, sve dok potpuno nestane buhe, kako bi se spriječio njihovo pojavljivanje, potrebno je primijeniti sredstvo u stelju.

7Pomoć posebnog ovratnika

Ovratnik buha je zasićen aktivnim sastojcima kao što su permetrin i diazinon. Oni paraliziraju insekte, što dovodi do njihove smrti.Za razliku od droga, to nije opasno za ličinke, ali čim buha raste, ona se odmah uništava.

Da biste izbjegli opijenost i pojavu alergijske reakcije, kada nosite ovratnik protiv buha, ne možete koristiti druge lijekove za parazite. Inače će se pojaviti simptomi kao što su svrbež, crvenilo kože, djelomični gubitak kose.

Proizvedeni su za odrasle i mačiće. Vrijednost od 2 do 6 mjeseci. Mora biti nošen nakon što je kupao kućni ljubimac sa šamponom za buha.

8Primjena narodnih lijekova

Osim gore navedenih lijekova, postoje dokazani narodni lijekovi koji se mogu napraviti ručno od jednostavnih komponenti, kao što su:

 1. 1. Tar sap. Moraju popušiti životinju, i temeljito oprati. Sredstva prikladna ne samo za odrasle osobe, već i za male mačiće.
 2. 2. Češnjak. 5 klinčića trebaju sipati 3 šalice vode i napuniti 12 sati. Nakon toga, nanesite na grebenu od ljubimca i duž kralježnice.
 3. 3. Solna otopina. Prvo morate razrijediti 0,5 kg soli u 10 litara vode. Onda umočite mačku u vrat 5 minuta, a zatim isperite životinju čistom vodom, a zatim ga pažljivo isječite pomoću finog češlja.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: