🐈 Kapi za mačke tijekom estrusa (tablete, lijekovi, lijekovi)

Učinkovite pripreme za mačke tijekom estrusa

Posebna sredstva u obliku kapljica i tableta pomoći će mačju tijekom estrusa da se nosi sa stresom. Neki od njih su prikladniji za prevenciju, drugi imaju jako jak utjecaj na tijelo. Jedan od najpopularnijih alata smatra se tablete Suprastin, Gestrenol. Postoje i učinkoviti homeopatski lijekovi. To uključuje brom, nezrelost, paladij. Ti su alati dobro dokazani u veterinarskoj praksi.

 • 1. Tablete, kapljice i sprejevi
 • 2. Hormonski lijekovi
 • 3. Ne-medicinski proizvodi

1 Tablete, kapi i sprejevi

Suprastin je antihistaminski lijek za ljude, ali se dobro bavi i problemom lova u seksu kod mačaka. Doza je minimalna – četvrtina pilule za pet kilograma težine tijekom tri dana. Suprastin treba dati s oprezom, bez povećanja broja prijema, budući da se ovaj lijek, ako se koristi nepropisno, može negativno utjecati na zdravlje životinje. Cijena lijeka u mrežnim ljekarnama iznosi oko 132 rubalja po pakiranju.

Postoje kapi za mačke tijekom estrusa. To uključuje:

 • Zaustaviti stres;
 • Anti-stres;
 • Mačka Bayun.

Stop-stress, Anti-stress i Bayun Cote su učinkoviti sedativi na temelju prirodnih sastojaka. Koristi se za smanjenje korekcije uzbuđivanja i ponašanja kod mačaka u stresnim situacijama tijekom estrusa., Sva gore navedena sredstva praktički su bezopasna u nedostatku alergije mačaka na pojedinačne komponente i uz strogo pridržavanje uputa. Najblaža i najsigurnija opcija među svim sedativa je Stop-stres.

Lijek Feliwei učinkovito ispravlja ponašanje mačke tijekom estrusa, smiruje. Značaj lijeka je uporaba u svom sastavu feromonima žlijezda lica, kojom životinja označava područje. Dostupno u obliku prskanja.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

2Hormonalni lijekovi

Vrlo su dobri u iskorištavanju seksualnog uzbuđenja, ali ova skupina lijekova je najopasnija za kućne ljubimce. Preporuča se primjenjivati ​​ih samo u hitnim slučajevima (npr. Kasni nastavak estrusa), a ne više od jednom ili dvaput godišnje.

Za hormonska sredstva uključuju:

 • Kovinan;
 • Seks barijera;
 • Gestrenol;
 • Kontraseks.

Covinan je hormonalni lijek u obliku suspenzije s dugotrajnim učinkom., Nakon primjene, estrus ne smeta mačku već pola godine.. No, prije korištenja Kovinan, potrebno je konzultirati s veterinarom koji će odabrati ispravnu shemu. Lijek je strogo zabranjen za uporabu nakon početka seksualne aktivnosti i nije pogodan za uporabu kod životinja starijih od pet godina.

Gestrenol je također hormonalni lijek, ali nešto drugačiji od Covinan., Sastoji se od dva prirodna analoga spolnih hormona. Zbog toga je količina aktivnih sastojaka po dozi znatno manja nego kod lijekova s ​​jednim aktivnim hormonom. Kao rezultat toga, rizik štetnog djelovanja na zdravlje ljubimca značajno se smanjuje.

Contrasex je bihormonski lijek koji inhibira spolnu aktivnost životinje i regulira reproduktivnu funkciju., Smatra se prilično jakim lijekom i može se koristiti samo nakon savjetovanja s veterinarom.

Svi hormonski lijekovi imaju ozbiljne nuspojave: visoki rizik od raka i gubljenja u genitalije mačke.Stoga, lijekovi ove skupine ne mogu se koristiti kao zamjena za sterilizaciju ili kastriranu životinju.

3 Ne-medicinski proizvodi

Homeopatske tvari također se koriste za suzbijanje seksualnog nagona. To uključuje paladij, brom i upale u kapi. Možete ih pronaći u gotovo svim veterinarskim ljekarnama. Trebao bi biti oprezan s dozom: za 3-5 kg ​​težine životinje ne više od 6-7 kapi lijeka. Režim doziranja tijekom estrusa je sljedeći:

 • Prvi dan – dodajte brom u vodu.
 • Drugi dan – dodajte neznanje.
 • Treći dan je paladij.

Učinak homeopatskih lijekova je kumulativan, učinak dolazi u 2-3 dana. One su prilično sigurne u smislu njihovog utjecaja na reproduktivnu funkciju životinje.

Veterini preporučuju davanje životinja Phiteks tijekom estrusa. Izrađuje se na bazi biljnih sirovina, sastoji se od valerijana, matičnjaka, lubanje i hmelja. Ove kapi na bilju imaju blagotvoran učinak na živčani sustav mačke.

Možete kupiti bilo koju od opisanih sredstava kako u veterinarskim ljekarnama tako iu online trgovinama. No unatoč raznolikosti droga, ne biste trebali imati povjerenja u izbor sredstava jednostavne šanse ili mišljenja prodavatelja.To se posebno odnosi na hormonsku terapiju. Nemojte zaboraviti: što je učinkovitija "kemija", to više šteti uzrokuje zdravlje ljubimca. Pravilan lijek i režim treba propisati veterinar.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: