🐈 Kada je prvi put anthelmintski mačići

U kojoj je dobi prvi put kaciga anthelmintic?

5

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca brinu o svojim kućnim ljubimcima i pomno prate njihovo ponašanje. No, najčešće su zabrinuti zbog pitanja u kojima su mačići anthelminticki. Odgovor je jednostavan – po prvi put ljubimac treba dati lijek u dobi od 6 tjedana. Možda će netko misliti, zašto je tako maleno da hrani mačića s različitim drogama?

sadržaj

 • Zašto stalno tretirajte mačića od crva
 • U kojem je dobu anthelmintski kućni ljubimac
 • Kako anthelminticni mačići
 • Kako to učiniti ispravno

Sve je vrlo jednostavno – crvi se lako mogu prenijeti bebi od majke prije rođenja. Ali čak i ako je imao sreće, a on je rođen bez parazita, onda se ne biste trebali opustiti jer paraziti mogu ući u tijelo dok hranite s mlijekom. Čak i ako je majka domaća mačka i nikada nije napustila stan, ona još uvijek može imati crve. A ako nađete bebu na ulici, možete biti sigurni da vam je potrebna anthelmintika.

Zašto stalno tretirajte mačića od crva

Pet krhotine moraju biti redovito, jer su ti paraziti vrlo opasni za njega. Oni otrovaju tijelo i time narušavaju unutarnje organe životinje. Ako ga pokrenete, crvi stvaraju zamku u crijevima i mogu eksplodirati, što će na kraju dovesti do smrti mačića. Stoga je potrebno redovito liječiti crve, pogotovo ako mačka živi u stanu ili kući.

Vidi također: Pregled najboljih anthelmintic lijekova za mačke

Životinje nisu samo nositelji crva, već ih mogu prenijeti ljudima. Stoga je vrijedno trajno protuzračiti svog ljubimca, jer ako u kući postoji mala djeca, tada će ovu zarazu pokupiti 100%.

© shutterstock

U kojem je dobu anthelmintski kućni ljubimac

Ako beba nije iz vašeg vrtića, a na njemu nema dokumentacije, onda je prvi put mačić morao biti anthelmintik u 6 tjedana. Naravno, ako je životinja starija od ove dobi, možete sigurno dati lijek za crve. Ako ste uzeli mačića na ulici, možete provesti prevenciju prije određene dobi. Samo za ovo kupiti lijek koji je namijenjen za životinje mlađe od 6 tjedana.

U pravilu, nakon preventivnog održavanja kućnog ljubimca, dobiva se cijepljenje. Potrebno je da životinja ne podigne nikakvu infekciju.

Kako anthelminticni mačići

Dijete zahtijeva pažnju i poštovanje, mala životinja se ponaša na isti način kao i dijete. Potrebno je pravilno hraniti pahuljasto, stalno se igrati i platiti puno pažnje. Ako ste već odlučili preuzeti odgovornost za životinju, morate pratiti ne samo hranu nego i vaše zdravlje. Da biste to učinili, vaš će ljubimac redovito biti prikazan veterinaru, cijepljen i otrovati crve. Štoviše, mačići mogu biti anthelmintici od vrlo mladog doba.

Većina vlasnika zna apsolutno sve o skrbi za kućne ljubimce, ali neki ne misle da morate redovito crviti bebu. Misle da ako životinja ne jede sirovu hranu, onda nema parazita. Ovo je potpuno pogrešna tvrdnja, jer se paraziti mogu držati cipela, a mačić će se igrati s njim i pokupiti parazit.

Stoga prevencija treba biti redovita, čak i ako ste sigurni da je vaša životinja apsolutno zdrava.

© shutterstock

Kako to učiniti ispravno

 • Stjecanje lijekova samo u provjerenim veterinarskim ljekarnama, obratite pažnju na datum isteka i pažljivo pročitajte upute.Nemojte kupovati drogu u upitnim ustanovama ili jednostavno od onih koji su na tržištu, malo je vjerojatno da imaju licencu.
 • Slijedite točne upute.
 • Nemojte davati lijek namijenjen ljudima.
 • Možete mačići progestinogonit u 3 tjedna, ali ne prije.
 • Nakon uzimanja lijeka, životinja mora otići do toaleta, ako se to ne dogodi, a zatim mu dati laksativ.
 • Krvi crvi mogu biti samo kućni ljubimci koji su apsolutno zdravi. Ako je beba upravo razboljela, ne preporučuje se anthelmintik.
 • Ako životinja ima buhe, onda je potrebno odmah ih se riješiti i samo onda dati lijek za crve.
 • Gmino treba svaka 3 mjeseca.
 • Isto tako, prevencija crva se provodi prije cijepljenja.

Ako slijedite ove preporuke, mačić će uvijek biti zdrav. Ne brinite ako pronađete parazitove za kućne ljubimce, taj problem se lako uklanja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: